background preloader

Outside view

Facebook Twitter

A Dark Brick Addition Creates More Living Space For This Home. March 5, 2021 Australian architecture firm Jackson Clements Burrows Architects (JCB) has designed the transformation of an existing heritage building in Melbourne and created a modern two-story addition.

A Dark Brick Addition Creates More Living Space For This Home

Walls Of Windows On This Cabin Allow For Views Of The Surrounding Forest. March 10, 2021 Photography by Tonu Tunnel b210 architects has designed a small wood cabin in Estonia, that’s used as a hotel room for the Maidla Nature Resort.

Walls Of Windows On This Cabin Allow For Views Of The Surrounding Forest

Located on the edge of a bog, the small cabin is designed for 1-2 visitors, and has an angular design with dark brown ash wood walls combined with large windows. The tiny treehouse-inspired building is accessed via a boardwalk that connects to the deck. The entire cabin is covered with terraces that enable a unique experience for enjoying the sunset, stargazing, and bird watching. Photography by Priidu Saart. Window Placements In This Home Frame The Views Like Artwork. Brown & Brown Architects has designed the remodel and addition of a traditional house in the heart of the Cairngorms National Park in Aviemore, Scotland.

Window Placements In This Home Frame The Views Like Artwork

The contemporary extension has a timber and glass upper volume that rests above a stone plinth, and extends outwards, supported by exposed steel columns. A Home Gym Was Built On Top Of The Guest House At This Rural Property. South African firm Malan Vorster Architecture, Interior Design, has designed the addition of a home gym to the existing context of a property in Constantia, Cape Town.

A Home Gym Was Built On Top Of The Guest House At This Rural Property

The gym was added onto the existing concrete slab roof of an older guest cottage and storage area. Steel and timber construction methods were employed to minimize the impact of concrete and other wet works, as most of the components could be manufactured off-site, reducing the environmental impact of the construction process. Cedar Shingles And Peaked Roofs Allow This New Home To Fit In With The Traditional Beach Houses Found In The Area.

Architecture firm Workshop/APD has designed a Nantucket beach home that showcases the trademark cedar siding that’s often seen in the area.

Cedar Shingles And Peaked Roofs Allow This New Home To Fit In With The Traditional Beach Houses Found In The Area

Cedar shingles were used as they are a material that weathers and ages beautifully in the local climate. The Walls Of This Home Surrounding The Living Room, Kitchen, And Dining Room Disappear To Enable Indoor/Outdoor Living. RUFproject Have Completed The Modern Renovation Of An Early 1900’s House. Photography by Ema Peter Photography RUFproject have recently completed the unique and modern renovation of an early 1900’s character house in Vancouver, Canada.

RUFproject Have Completed The Modern Renovation Of An Early 1900’s House

Poorly executed renovations over the years, a constricted plan, and an all but ignored view to the north, drove a full rethink of the house. The designers stripped it back to its original form, updated it for current living standards, and opened up the north facade to the panoramic views. This House Overlooks A Desert Landscape From A Hillside In Texas. Photography by Casey Dunn.

This House Overlooks A Desert Landscape From A Hillside In Texas

This Californian Wine Country House Was Designed For People Who Love To Entertain. Photography by Joe Fletcher Feldman Architecture have designed this home that sits on top of a hill near Healdsburg, California, for their clients that love to entertain.

This Californian Wine Country House Was Designed For People Who Love To Entertain

To take advantage of the sweeping valley views, this home has a variety of outdoor spaces like a poolside patio and firepit surrounded by landscaping, designed by Arterra Landscape Architects. Four oversized glass panels open on a pulley system on each side of the main living room, to create a dramatic effect and allow for indoor/outdoor living, as well as assisting with air flow on a hot day. A simple wood dining table and chairs separates the living room from the kitchen.

A Rural Home In The Hills Of Washington State. Photography © Benjamin Benschneider Architecture firm Olson Kundig, have designed Studhorse, a home for a family that loves adventures, located in Winthrop, Washington State.

A Rural Home In The Hills Of Washington State

The house is situated in a place where the climate ranges from hot, fire-prone summers to winters that have heavy snow. The house is composed of four buildings, centered on a central courtyard and pool. “It’s like a little campground, and you go tent to tent. Design Detail – A Hotel Façade Of Cut-Out Abstract Shapes. Photography by Tamara Brownwell Rodrigo Errázuriz, local architect and proprietor of Hotel Cumbres Lastarria, designed an eye-catching façade for the hotel in Santiago, Chile.

Design Detail – A Hotel Façade Of Cut-Out Abstract Shapes

Sunrise Vista House by Lane Williams Architects. Lane Williams Architects have designed the Sunrise Vista House, a home for a family in Seattle, Washington. The architect’s description Basement walls and three fireplaces were salvaged from an original 1950’s structure to create a new and spacious family-oriented home in the Sand Point Country Club community. Hp_101214_04. Green Bean House by Arctic Studio. Arctic Studio designed the Green Bean house for a family in Onsala, Sweden. Dulwich Residence by naturehumaine. Naturehumaine have recently completed the redesign and extension of a house in Montreal, Canada.

From the architect The clients had outgrown their 1920’s house on a large lot on Montreal’s south shore. They wanted a contemporary extension that would harmonize with their existing house and highlight and expose the structural brick. Br_200914_01. Sa_110814_01. Nb_130814_01. Fh_100714_04. Hb_190614_01. Wolveridge Architects adds timber-clad extension to Melbourne house. Australian studio Wolveridge Architects ran a brickwork pathway through the inside and outside of this timber-clad extension to a house in Melbourne, using old bricks found in the garden (+ slideshow). Named Northcote Residence, the project involved removing an out-dated annex from the house located in Melbourne's inner north suburb, then adding a new L-shaped extension that more than doubles the original floor space and creates new living spaces.

Os_180414_10. Get our daily newsletter: Lp_050414_01. House K / Stephan Maria Lang. Architects: Stephan Maria Lang Location: Munich, Germany Year: 2012 Photographs: Hans Kreye, Sebastian Kolm. The Tales Pavilion by Luca Nichetto. Mayfair House by Squire and Partners. Dihedral_181012_01. Get our daily newsletter: Dihedral House by Arch 11 Back To Thumbnails | Next –› Click here to view the full size image CONTEMPORIST is a celebration of contemporary culture, focused on architecture, design, art and travel. Are you interested in submitting your work or press release? © CONTEMPORIST ENTERPRISES | Terms of Use | Privacy Policy. Des vieilles pierres - Une grange modernisée par un architecte. Thorncrest House by Altius Architecture. Altius Architecture have designed the Thorncrest House in Etobicoke, Ontario, Canada. From the architects This new modern residence accommodates a family of 6 and their guests. Private spaces are arranged to allow for an open concept space with double height living room surrounded by a catwalk.Particular attention was paid to natural daylight exposure at the basement walk-out, easing its transition to grade via a sunken pool, deck and grass terraces.

Shading is provided by deep roof overhangs and cantilevered volumes.The homes distinctive blue zinc cladding and Spanish cedar accents create a unique street presence.