background preloader

Marka Yönetim Rehberi

Facebook Twitter

Websitesi Performansınızı Kapsamlı Biçimde Test Edecek 5 Ücretsiz Araç. Markamızın dijital mecradaki en değerli varlığı olan websitemizin kullanıcılar nezdindeki gerçek performansını öğrenmek neden önemlidir?

Websitesi Performansınızı Kapsamlı Biçimde Test Edecek 5 Ücretsiz Araç

Neden kurumsal web sitemizle vasatı aşmak zorundayız? Kurumsal web siteleri nihayetinde hedef kitlemizin bizimle ilgili bilgiye erişmek amacıyla kullandıkları birincil kaynaktır. Başka bir ifadeyle söylemek gerekirse, dijital kullanıcılara markamıza yönelik vereceğimiz ilk izlenimdir. Dahası, verdiğimiz bu izlenimin ötesinde hedeflediğimiz dijital aksiyonların (dönüşüm, satış, kayıt, form doldurma, abone olma, telefonla arama…) gerçekleştiği ana mecradır. Markalar kendi web sitelerinde istenen aksiyonları alabilmek için rakipleriyle değil zamanla yarışmaktalar. Ziyaretçilerimizin her geçen gün saniye bazında dikkat aralığı azalıyor,Ziyaretçilerimiz düşük performans gösteren sitelere daha az tahammül ediyor,Aynı anda birçok işi yaptıkları için zamanları kısıtlı,Onlardan ne istediğimizi basit ifadelerle, net biçimde ve kısa süredeanlatmamızı istiyor. Trump’ın Seçim Zaferinin Marka Pazarlaması Bakımından Şifreleri. 8 Kasım 2016’daki Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimleri’ni anket şirketlerinin seçim öncesi beklentilerinin aksine Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti kazandı.

Trump’ın Seçim Zaferinin Marka Pazarlaması Bakımından Şifreleri

Salt oy oranı bakımından Hilary Clinton’un %0,2’lik üstünlüğüne rağmen delege sayısı bakımından Cumhuriyetçilerin adayı Trump, Clinton’a büyük fark atarak ABD’nin yeni başkanı seçildi. Hiç kuşku yok ki sansasyonel iş adamı Donald Trump’ın bu zaferi tıpkı Brexit referandumu gibi “beklenmeyen” sonuçtu. Aslına bakılırsa bu beklenmeyen sonuç sadece geleneksel medyanın tekelleri yani Wall Street medyası tarafından beklenmemekteydi. Zira, Genic.ai şirketinin yapay zekası MogIA, küresel elitler tarafından fonlanan anket şirketlerinin aksine, dijital kullanıcı verilerinden yola çıkarak seçimi Trump’ın kazanacağını çoktan ilan etmişti.

Meseleye Trump’ın Clinton’a olan zaferi olarak bakmanın yanı sıra, dijital araştırma yöntemlerinin geleneksel yöntemlere olan zaferi olarak da bakmamız mümkün. Marka Konumlandırma Nedir? Marka konumlandırması, konumlandırma stratejisi, marka stratejisi veya marka konumlandırma ifadesi olarak da kullanılan ve marka pazarlamasının dinamosu olan kavramlardan biridir.

Marka Konumlandırma Nedir?

Marka konumlandırması, markanın müşterilerin zihninde yer etme sürecinin tamamıdır. Müşterinin zihninde, tam da arzu edildiği biçimde yer alma çabaları konumlandırma konusunun kapsamına girer. Konumlandırma, güçlü bir marka oluşturmanın ve rekabet avantajı kazanmanınana omurgasıdır. Kavram, 2000 yılında Al Ries ve Jack Trout’un yazdığı Positioning: The Battle for Your Mind ( Konumlandırma: Zihniniz İçin Savaş) kitabında ilk kez ortaya atıldı. Marka uzmanlarının hemfikir olduğu şekliyle konumlandırma; müşterinin, zihninde markanız için belirgin bir yerin ayrılmasıdır. Bugün birçok marka, rekabette kendini farklılaştıramamakta, eş zamanda birden çok pazara ve segmente hitap etmeye çalışmakta ya da tüketicilerle doğru marka iletişimini gerçekleştirememektedir. Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Psikolojik Faktörler. Sade, yaratıcı ve akılda kalıcı bir logo, markanızı insanların zihnine kazımanın en kestirme yollarından biridir.

Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Psikolojik Faktörler

Logo tasarımındaki psikolojik noktalar, insanların logonuzu gördüğünde çeşitli duygusal çağrışımlar yapmalarını sağlar. Alışveriş yaptığımız her an belirli duygu durumlarının içindeyizdir. Satın alırken mutlu, üzüntülü, heyecanlı, emniyetli ve benzeri birçok yoğun duygu hissederiz. Logonuz buna benzer duyguların açığa çıkmasına yardımcı olabilir. Sosyal Medya Kullanıcı Psikolojisiyle Alakalı Yapılmış 7 Farklı Araştırmadan Notlar. Dijital pazarlamacılar olarak hedefi tam on ikiden vurabilmek, onlara geri çevrilmesi zor teklifler yapabilmek için hedef kitlemiz hakkında her gün daha fazla bilgi sahibi olmaya ihtiyacımız var.

Sosyal Medya Kullanıcı Psikolojisiyle Alakalı Yapılmış 7 Farklı Araştırmadan Notlar

Ne kadar şanslıyız ki sosyal medya sayesinde tüketici psikolojisine dair çok değerli geri dönüşlere sahip olabiliyor ve kullanıcıların neler düşündüklerini detaylı biçimde açıklamaya çalışan, gerçeğe daha yakın teoriler geliştirebiliyoruz. Başlığımızda da belirttiğimiz gibi bu yazının içeriği, sosyal medya platformlarını kullananların davranışlarıyla ilgili enteresan noktaları açığa çıkaran 7 farklı bilimsel araştırma olacak. Biz profesyoneller de birer sosyal medya kullanıcısı olduğumuzdan, işin içine kendimizi de katarak (öyle ya, bu bulguları laboratuvarda beyaz eldivenlerle incelemiyoruz!) Araştırmaların sonuçlarını öğrenip, öğrendiklerimiz sayesinde pazarlama stratejimizi nasıl iyileştirebileceğimize dair notlar çıkaracağız. Kurumsal Blog Açmak İçin Hâla Geç Kalmış Değilsiniz! Kurumsal bloglar, bir markanın dijital pazarlama operasyonlarının komuta kontrol merkezidir.

Kurumsal Blog Açmak İçin Hâla Geç Kalmış Değilsiniz!

Neden? Çünkü kurumsal blogunuz, kendi yayınlarınızı yaptığınız ve üzerinde %100 yetki ve sorumluluğa sahip olduğunuz tek mecradır. Efektif Bir Marka İletişimi Nasıl Yapılır? Günümüzde pazarlama iletişimi yaparken kontrolün artık müşterilerin elinde olduğu gerçeğini kabul etmek zorundayız.

Efektif Bir Marka İletişimi Nasıl Yapılır?

Doğru marka iletişimi yapabilmek için müşterilerle onların istediği yerde, zamanda ve şekilde temasa geçmeliyiz. Gerçek şu ki, pazarlama sahası gittikçe müşterinin hükümdarlığını ilan ettiği bir yer olmaya başladı. Sosyal medya pazarlamasının yükselmesiyle beraber markalar, müşterilerin dilediği biçimde ve özellikte ürünler geliştirmek konusunda enformasyon toplamak amacıyla, bu mecralar üzerinden müşterileriyle doğrudan temas kurmaktalar. Facebook’tan Yeni Müşteriler Bulmanın Yolları – 1: Erişim, Dönüşüm ve Segmentasyon. Facebook’tan yeni müşteriler kazanmak mı istiyorsunuz?

Facebook’tan Yeni Müşteriler Bulmanın Yolları – 1: Erişim, Dönüşüm ve Segmentasyon

Daha çok kişinin dikkatini çekmek için yeni bir Facebook pazarlama stratejisine mi ihtiyacınız var? Dünyanın bir numaralı sosyal medya platformu olan Facebook, işletmelere gerek Facebook reklamlarıyla gerekse de organik erişim vasıtasıyla muazzam fırsatlar sunmaktadır. Yalnızca bir Facebook sayfası açıp insanların sizi bir gün bulacağını umut etmektense, proaktif olarak kendinizi bu mecrada anlatmanın daha etkili yollarını aramanız gerekir! Facebook, sunduğu hedefleme araçlarıyla, zaten ürün veya hizmetlerinizle ilgilenen insanları birer müşteri adayına dönüştürme konusunda işletmenize mümkün olduğunca yardımcı olmak istemektedir.

Facebook’tan Yeni Müşteriler Bulmanın Yolları – 2: Zamanlama, Mobil Erişim, Gönderi İçeriği. Yazı dizimizin ilk bölümünde Facebook’tan işletmemiz için yeni müşteriler kazanmanın yollarını ararken erişim, dönüşüm ve segmentasyon kavramlarına değinmiştik.

Facebook’tan Yeni Müşteriler Bulmanın Yolları – 2: Zamanlama, Mobil Erişim, Gönderi İçeriği

Bu bölümde ise hiç ara vermeden, doğru zamanlamanın, kullanıcılara mobil olarak erişmenin ve etkili Facebook sayfa gönderileri hazırlamanın önemi üzerinde duracağız. Facebook’ta reklam ve gönderilerinizi yayınlarken bunu hangi günler ve günün hangi saatlerinde yapacağınız son derece kritik bir karardır. Facebook’tan Yeni Müşteriler Bulmanın Yolları – 3: Performans Analizi ve Genel Değerlendirme. Marka Tasarımı Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Markalaşma (branding), iş dünyasının en çok tartışılan konularındandır.

Marka Tasarımı Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Üretilen herhangi bir üründen azami kar elde edebilmenin en iyi yolu, o ürünü markaya dönüştürmekten geçer. Çünkü müşteriler markalı ürünlere markasızlardan çok daha fazla güvenir. Şirketler logolarının, markalarının, web sitelerininin dizaynına, müşterilerinin gözünde gerçek bir değer olabilmek için oldukça fazla para harcarlar.

Markalaşmış ürünler müşterilerin zihninde pozitif çağrışımlar yaptığından, şirketlerin müşterilerinin kararlarını ve satın alma davranışlarını etkilmesi de kolaylaşır. Başarılı bir marka yaratmak şirketler için olmazsa olmazdır.İşte bu yüzden kendi markanızı yaratma aşamasında yardımcı olacak bazı hususlara bu yazıda genel olarak değindik. Markanın tanımıyla başlayalım. Müşteri Yaşam Boyu Değerini Artırmak İçin Müşteri Deneyimini İyileştirmenin Önemi. Müşteriyi elde tutmak çok önemli bir iştir. Araştırmalar gösteriyor ki bir müşteriyi elde tutmak, yeni bir müşteri kazanmaktan çok daha ekonomik ve karlı.

Yeni müşteri kazanmak her geçen gün daha maliyetli oluyor. Neden Markanızla İlgili Dışarıdan Pazarlama İletişimi Desteği Almalısınız? Pazarlama faaliyetleri yaparken kaynaklarınızı etkin biçimde kullandığınızdan emin değil misiniz? Pazarlamaya gereken zamanı ayıramadığınızı mı düşünüyorsunuz? Pazarlama departmanınızı geliştirmek için gereken işe alımları yapmakta güçlük çekiyor ve bütçenizi optimum düzeyde değerlendiremiyor musunuz? Markanızın pazarlama faaliyetleri ile ilgili dışarıdan profesyonel bir destek almanızın tam zamanı olabilir! Instagram Yeni Hikayeler Özelliğiyle Neyi Amaçlıyor? Instagram takipçilerinizle 24 saat içinde kaybolacak fotoğraf ve videolar paylaşmaya yarayan hikayeler özelliği, Instagram’ın en yeni hamlesi olarak bu yazının konusunu oluşturmakta.

Instagram Hikayeleri sayesinde takipçilerinizin akışını meşgul etmeden ve profilinizi aynı anda onlarca fotoğraf ve video ile doldurmadan, kendi “hikayenizi” yayınlayacağınız yeni bir mecra ile karşı karşıyayız. Instagram Hikayeleri Akışta ve profilde doğrudan yer almayacaksa takipçileriniz hikaye paylaşımlarınızı nasıl görecek? Şöyle ki, takipçileriniz sizden gelen bir “Instagram hikayesi” olduğunu iki şekilde öğrenebilecek. 1.Profil sayfanızdaki fotoğrafınızın etrafında bir kenarlık belirginleşir. B4Mind. May 22 2017 SEO Kampanyalarınız İçin En Kârlı Anahtar Kelimeleri Bulmanın Yolları – II Anahtar kelime fikirleri bulma yazı dizimizin ikinci bölümünde bize potansiyel müşterilerimize ulaşma fırsatı sunacak yeni anahtar kelimelerin izini sürmeye devam ediyoruz.

İlk bölümde anahtar kelime araçlarına, otomatik arama tamamlamaya, ilgili arama özelliğine, Google Trends’e, meta tag ve site haritası araştırması yapmaya değindik. O yazıyı henüz okumadıysanız şu linkten yazı dizimizin ilk bölümüne ulaşabilirsiniz. Online pazarlama. Dijital reklamcılık. Banner reklam. Sorularla Online Pazarlama – 3: B2B Blog Yönetimi Nasıl Yapılır? Sorularla Online Pazarlama yazı dizimizin ikinci bölümünde, satışa yönelik içerikle paylaşılabilir/bilgilendirici içerik arasındaki altın orandan (80/20 Kuralı) bahsetmiştik.

Offline Pazarlama Çabalarınızı Online Kampanyalara Dönüştürmenin Pratik Yolları. İşletmeniz dijital kanallardan alabildiğine faydalanmak istiyor. Sorularla Online Pazarlama – 1: İçerik Planlaması ve Tanıtımı. Bu rehberde, online pazarlamaya yeni başlayacak işletmelere yol göstermesi için son derece temel sorulara cevaplar verilmeye çalışıldı. Konu başlıklarına göre düzenlenmiş sorulardan yola çıkarak markanızı dijital dünyada tanıtmanıza yardımcı olacak birçok kaynak, araç ve makaleye ayrıca değinildi. Nöro Pazarlama: Tüketici Davranışını Yönlendirecek 4 İş Bitirici Taktik. B2B İşletmeler İçin Yeni Pazarlama Taktikleri (II. Bölüm) B2B İşletmeler İçin Yeni Pazarlama Taktikleri (I. Bölüm) Dijital çağda B2B (Business to business) işletmeler için mutlak öneme sahip pazarlama taktikleri bu yazımızın konusunu teşkil etmektedir. Her taktiği birbirinden bağımsız olarak ele alabileceğimiz gibi, tüm bu taktikleri büyük resmin birbirini tamamlayan parçaları olarak görmek pazarlama stratejistlerinin elini çok daha fazla güçlendirecektir.

Konumuza geçmeden belirtmekte fayda var. Markanıza İsim Verirken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Nokta. Markanıza işletme hedeflerinize uygun bir isim bulmak, yeni marka oluşturmanın en önemli adımıdır. Arama Trafiğinizi Artıracak Anahtar Kelime Fikirleri Nereden Bulunur? Pokemon Go Pazarlama Anlayışımızı Nasıl Yerle Bir Etti? Neden Tıklama Sayısına Değil Dikkat Süresine Odaklanmalısınız? Online Mecralarda Markanıza Yönelik Negatif Yorumlarla Başa Çıkma Yolları. E-Mail Kampanyalarınızda Müşteri Kaybettirecek 7 Kritik Hata. Kendi Online Topluluğunuzla Markanızı Nasıl Büyütebilirsiniz?

Kampanyalarınızda Daha Yüksek Dönüşüm Oranları Elde Etmek İçin Yapmanız Gerekenler. Neden Maymunlar İnsanlardan Daha Akıllı Tüketicilerdir? Dijital Tasarım Arşivi: B4Mind: Türkiye'nin İlk Bilimsel Marka Danışmanlığı Ajansı. İçerik Pazarlamasının 13 Altın Kuralı. 9 Soruda E-Mail Pazarlaması. Değişimin Psikolojisi: En Favori Sosyal Ağlarımız Değiştiğinde Nasıl Tepki Veririz? Değişimin Psikolojisi: En Favori Sosyal Ağlarımız Değiştiğinde Nasıl Tepki Veririz? Sosyal Medyada Sıkça Rastlanan 10 Zorlu İşe Çözüm Önerileri – 1.

Nöro-pazarlamayı web sitenizde kullanın. Nöro-pazarlamayı web sitenizde kullanın. Instagram’da çoklu hesap yönetimi başladı. Sosyal Medyada En Çok Beğeni Getirecek Paylaşım Zamanları. Facebook Insights’a Alternatif 7 Analiz Aracı. Google Mobil Öncelikli Dünyaya Uygun Yeni Mobil Reklam Özelliklerini Duyurdu. Newsjacking Nedir?