background preloader

Educat 2.0

Facebook Twitter

Cronología. Crpbaixebre: Formació: Seminaris de sup... JuditFontana: El caparazón » La Escuela... EL PAÍS: el periódico global en español. La escuela 2.0 avanza hacia el futuro a dos velocidades distintas · ELPAÍS.com. La llegada de los ordenadores a las aulas fue recibida con escepticismo por una parte del profesorado, que pensó que esta fiebre tecnológica convertiría a los alumnos en analfabetos con dominio del teclado.

La escuela 2.0 avanza hacia el futuro a dos velocidades distintas · ELPAÍS.com

Todavía quedan resistencias en los claustros, pero nadie puede negar la realidad: el 93% de los alumnos de 15 años de los países de la Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económicos (OCDE) asiste a una escuela en la que tiene acceso a un ordenador y prácticamente el mismo porcentaje (92,6%) dispone de acceso a Internet. La XXVI Semana Monográfica de la Educación de Fundación Santillana analizó a fondo la semana pasada como están digiriendo los centros esta transformación del paradigma que les empuja a la escuela 2.0. "Es inevitable añadir tecnologías a las clases, porque así funciona el mundo que nos rodea. En efecto, se está dotando de muchos medios a colegios e institutos, pero no todos les sacan el mismo rendimiento.

ARA Mestres. Bitàcola deMestraTic. Aquests dies estem començant a organitzar el programa de 6è de l'escola, i creieu-me si us dic que és tan emocionant com difícil . Són més de 50 criatures, ja que són més de 25 per classe, que s'han de posar d'acord, que han de dir i alhora escoltar, i és clar, arribar a pactes.... i aquí és on dificultat i emoció es donen la mà.

Al principi tot són idees, i cap d'elles descartable: podríem fer un programa d'acudits, un informatiu, receptes de cuina, programa esportiu, ràdio novel.la, contes.... Decidim doncs fer un magazine, és el que ens permetrà poder treballar per grups i nosaltres, les mestres, poder atendre a la diversitat de l’alumnat... i de quina diversitat parlem? Us preguntareu... doncs no tots saben escriure igual, ni tenen el mateix domini de la llengua. Bitàcola deMestraTic. Ja des de Barcelona, i amb un cansament considerable passo a fer balanç del que ha estat el III Congreso escuela 2.0 de Granada. Primer de tot destacaria el bon ambient que es crea en un congrés, totes les persones que assisteixen són mestres i alumnes alhora. Compartir seria la paraula que impera i gràcies això el cap se t'omple d'idees i no para de pensar: Vas veient l'impuls que s'ha donat a les dotacions TIC i al fet de compartir continguts digitals a d'altres comunitats autònomes, i et sents una mica...

Quan penses en com s'han fet les coses aquí, mentre a l'estat s'impulsa Agrega a Catalunya Atria T'adones que vas cansada, però alhora gaudeixes del que passa. L'explicació de la nostra experiència va anar molt bé, al menys així ens ho va transmetre la gent. Deixo aquí els enllaços de l'experiència: La història de l'escola Collaso i Gil Els vídeos del congrés. El Govern frena el pla educatiu d’un ordinador per a cada alumne - ARA Mestres.

Actualitzada el 10/06/2011 8:11 El Govern atura el model educatiu 1×1, que assigna un ordinador portàtil a cada alumne, i el substitueix per un nou sistema, anomenat EduCAT 2.0, que fomenta l’ús de pissarres digitals a les aules i “compatibilitza els llibres de text amb els ordinadors”, que en aquest cas seran propietat del centre, segons ha explicat avui la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

El Govern frena el pla educatiu d’un ordinador per a cada alumne - ARA Mestres

Els portàtils, doncs, deixaran de ser dels alumnes i passaran a ser de les escoles. L’objectiu de la reforma és recuperar els llibres de text i fer-los compatibles amb les noves tecnologies. Els centres que actualment segueixen el model 1×1 el podran mantenir si així ho demanen -i de fet, Rigau preveu que seran la majoria- però s’intentarà que de forma progressiva vagin fent el canvi l’EduCAT 2.0, que el proper curs abastarà ja més centres tant de Secundària com de Primària. El caparazón. Aprendizaje. Escuela 2.0, Aprendizaje aumentado, Interacción y robots someliers en Hoy por Hoy verano. No había dejado esta semana el programa del pasado lunes 22 de agosto en Hoy por hoy verano de la Cadena Ser.

Escuela 2.0, Aprendizaje aumentado, Interacción y robots someliers en Hoy por Hoy verano

Entrevistábamos a Ismail Ali Gago, Jefe de Área de Formación en Red y Contenidos Web del Instituto de Tecnologías Educativas del Ministerio de Educación, con el que hablábamos del proyecto Escuela 2.0. También hablábamos de los temas que listamos, de los que como siempre os dejo más información: -Analítica o “mineria de datos” aplicada a la educación: Aprendizaje aumentado. -Congreso Escuela 2.0, grabación ponencia inaugural.

-Flixmaster, aplicación para crear video interactivo. -Robots someliers capaces de realizar catas de cava, sistema desarrollado por la Universitat Autónoma de Barcelona. Dejo de paso otro de los podcast que dejaba en el canal de El caparazón (en la barra lateral), la grabación del programa Directe 4.0 (en catalán), con la entrevista que me realizaban: