background preloader

Trädgård

Facebook Twitter

Hitta E-butik. Från gräsmatta till grönskande skafferi. How to build a schwenker grill. Stålhetta. Bra år för hotad vitryggig hackspett. Mjöldagg angriper stressade växter – men det finns bot. Trädgård Mjöldagg är en svampsjukdom som ser ut som en vit beläggning på blad.

Mjöldagg angriper stressade växter – men det finns bot

Det går inte att bli av med svampen utan att behandla eller byta ut växten. Mjöldagg är en av de vanligaste svampsjukdomarna på växter. Den har funnits väldigt länge och finns omnämnd redan i gamla testamentet. Det finns ett otroligt stort antal olika arter av mjöldaggsvampar, för närvarande 435 stycken. Jag byggde mitt eget växthus! – viivilla.se. Användarvillkor för Viivilla.se Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap.

Jag byggde mitt eget växthus! – viivilla.se

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Kompostering - Vlogg 5 Berghem. Grönt och nästan gratis! Användarvillkor för Viivilla.se Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap.

Grönt och nästan gratis!

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Min dunderkompost - Sara Bäckmo. I flera år har jag glatt mig åt att ha en trädgård utan kompost.

Min dunderkompost - Sara Bäckmo

Det låter konstigt kanske, för det är ju näst intill lag på att en trädgård ska ha en kompost. Men täckodlingen slukar det trädgården producerat i form av blast och stjälkar och köksavfallet komposteras med bokashi som grävs ner direkt i landet. Det har inte funnits behov för en kompost. Vill njuta av kompost Inget nytt har egentligen hänt vad gäller behoven. Gröna cirklar. Instruction Booklets. Lättskött trädgård: 10 saker som underlättar livet för trädgårdstok... Användarvillkor för Viivilla.se Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap.

Lättskött trädgård: 10 saker som underlättar livet för trädgårdstok...

Så har jag kvävt bort kvickroten! - Sara Bäckmo. Så här gjorde jag Tunnelväxthuset sattes upp i maj 2015.

Så har jag kvävt bort kvickroten! - Sara Bäckmo

Marken täcktes då med en svart markväv i någon slags plast, som fick sträcka sig någon meter utanför tunneln. Över väven byggdes odlingsramar av kraftigt virke och inuti ramarna klippte jag upp väven så att marken blottades. Bekämpa ogräset som ett proffs - Nordic Home Talk. I din trädgård pågår en ständig kamp mellan dina plantor och ogräs.

Bekämpa ogräset som ett proffs - Nordic Home Talk

Bara de starkaste överlever och frodas. Täcker du marken med välmående blommor och andra växter kommer de på ett naturligt sätt att slå ut ogräsväxterna. Samma princip gäller för din gräsmatta: är den tjock och frisk kommer den också att ha mindre ogräs. Bästa sättet att få bort det befintliga ogräset är att börja tidigt på våren. Rensa då och en eller ett par gånger innan midsommar. Malins odling på villatomten ger familjen alla grönsaker den behöver. Så kärnor från fruktkorgen. Trädgårdsprofilernas tankar om odlingsåret. CoolStuff. Jämför pris och kvalitet på gröna energikällor. Jämtkraft energibolag – Förnybar jämtländsk energi. Familjen Solvarm byggde hus i ett 300 kvm växthus. Allt om Trädgårds onlinekurser. Gå en trädgårdskurs på webben – lärorikt, smidigt och jättekul!

Allt om Trädgårds onlinekurser

Allt om Trädgårds populära trädgårdskurser ger dig fördjupad kunskap om beskärning, om fröförökning, om hur du odlar ekologiskt och giftfritt i köksträdgård, pallkrage och kruka och hur du får egen superjord genom kompostering. Med kurserna i ryggen ökar du skörden och blir säkrare. Du slipper göra de vanliga nybörjarmisstagen, som annars lätt gör att man tappar sugen. Lär dig att förstå din trädgård och allt blir så mycket enklare! Våra kursledare har lång erfarenhet inom sina specialområden, och du har chansen att ställa frågor och diskutera med dem online under kursens gång. Här nedan ser du alla aktuella webbkurser. Trädgård för nybörjare I vår webbkurs Trädgård för nybörjare berättar vi det mesta du behöver veta för att komma igång med ditt trädgårdsliv om du saknar kunskap. 299 kr. Jordförbättring för blommor och grönsaker - bästa tipsen. Nu får vi äntligen börja göra fint i rabatterna.

Jordförbättring för blommor och grönsaker - bästa tipsen

Klippa ner perenner och rensa bort ogräs och det är vi rätt bra på men glöm inte det viktigaste av allt – jordförbättring. Här är trädgårdsmästare Bosse Rappnes bästa tips för prunkande sommarrabatter. Hitta trädgårdsmässor i Sverige och utomlands - här är alla. Foto: Thinkstock Blomsterprakt i parken i Keukenhof.

Hitta trädgårdsmässor i Sverige och utomlands - här är alla

Tulpaner i Keukenhof, trädgårdsfest i Sofiero eller odlingstips på Österlen. Gillar du trädgårdsmässor finns det mycket att välja mellan. Solceller – stöd till solceller kan ge boom. Foto: Johnér Regeringen satsar nästan 1 miljard kronor på stöd till solceller under 2018. Nu har det blivit ännu mer förmånligt att installera solceller på taket.Från årsskiftet kan du få 30 procent av kostnaden betald.På sikt kan en villaägare spara 10 000 kronor – varje år.

Få orkidén att blomma igen - så gör du. Nu är bästa tid att plantera – Bosse Rappne tipsar. Så gör du - höstplanteringen steg för steg Foto: EMIL WESOLOWSKI Augusti och september är bästa tiden för nyplantering. Nytt fruktträd, bärbuske, häck eller rabatt. Bästa tiden att plantera är här och nu. – Augusti och september är bäst för i stort sett all plantering, säger trädgårdsmästaren Bosse Rappne. Sticklingar av liguster rotas till ny häck. En stor och fin planta av liguster kostar cirka 25 kronor. Grundmålad väggpanel i pärlspont till bra pris. Unikt naturhus till salu för sju miljoner. 12 plants that repel unwanted insects. Are you an insect magnet? If you aren’t, you probably know one. Insect magnets attract annoying insects the second they walk outdoors — or so it seems. Carport - Priser och guide till hur du bygger ett garage. 6252230A. Lyckas med fikonträd – Greenspire Trädgårdskonsult.

Så odlar du dina egna fikon - TV4. Att plantera ett Valn tstr d? - Tr dg rdsforumet. Mulle mullbär! Nyttodjur.se - biologiskt växtskydd för hemträdgården.