background preloader

Sivustoja opetukseen

Facebook Twitter

Tohtori Tulon kertotaulukoulu. Matikkapolut - Hyvinkää Internet. Tools for Educators - free worksheet templates, printable game templates, 100% customizable worksheet makers with images! Free Coloring Pages. Printable Coloring Pages. Brain breaks kids love - GoNoodle.

FisherandFrey. D-maps.com : free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps. 1000s FREE Primary Teaching Resources & Printables - EYFS, KS1 and KS2 - SparkleBox. Sb8233lc.pdf. Kalevalan kankahilla. Kalevalan päivä 28.2. "Kamanat kohottukohotlakin päästä laskematta,kynnykset alentukohotkengän kannan koskematta,pihtipuolet välttyköhöt,ovet ilman auetkohottullessa vävyn tupahan,astuessa aimo miehen!

Kalevalan päivä 28.2.

" Kalevala, yhdeskolmatta runo Kalevalan synty Kalevala perustuu 1800-luvulla koottuihin kansanrunoihin. Elias Lönnrot teki 1800-luvun alkupuolella lukuisia runonkeruumatkoja Suomessa ja itärajan takana suomensukuisten kansojen asuinalueilla. Ensimmäinen versio Kalevalasta valmistui vuonna 1935 ja Uusi Kalevala vuonna 1849. Kalevalainen runous perustuu kalevalaiseen runomittaan, kalevalamittaan. Kalevalainen runous kertoo elämän koko kirjosta, arjesta, juhlasta, historiallisesta tapahtumista.

Tunnetko Kalevalan henkilöt? Elias Lönnrot Elias Lönnrot (1802-1884) oli aikansa oppineimpia suomalaisia. Lönnrot oli suomen kielen kehittäjä ja uudistaja. Lönnrot kävi aluksi Tammisaaren pedagogiota ja sen jälkeen Turun katedraalikoulua, josta siihen aikaan valmistui pappeja ja virkamiehiä. Kalevalan luokkakuva – Kalevala-taidetta kouluille. Children_draw1_e. Kanteleralli. Pelaamalla Suomen kansanmusiikki ja kansanperinne tutuksi!

kanteleralli

Helmikuun alun Runeberginpäivä ja Saamelaisten kansallispäivä sekä kuun lopussa oleva Kalevalanpäivä ovat loistava tilaisuus tutustua Suomalaiseen kansanmusiikkiin ja kansanperinteeseen. Kanteleralli tuo nämä asiat hauskasti esille pelin muodossa. Peli on suunniteltu n.4-7-luokkalaisille mutta toimii varmasti isompienkin kanssa, miksei lukiolaisillekin päivän kevennykseksi! Kanteleralli on perinteinen lautapeli, jonka tehtävät löytyvät sähköisessä muodossa täältä sivuilta. - A3-kokoisen pelilaudan voi ladata koneelle ja tulostaa oppilaille tarvittavan määrän. - Peliohjeissa on selitetty pelin kulku. - Alempaa löytyy myös pelin tehtävien vastaukset. - Peliin liittyy myös Kilpalaulutehtävä, joka on selitetty peliohjeissa. Pelin kesto on n. 1 oppitunti (45min.), lisäksi edeltävällä tunnilla Kilpalaulutehtävän valmistelu. Finland. Aamunavausmateriaali. Koulujen aamunavaukset. Aamunavauksia. Aamunavaus. Aamunavaus Hyvä aamunavaus koskettaa nuoren elämää.

Aamunavaus

Aamunavauksessa voidaan kertoa esimerkiksi ajankohtaisesta ja tärkeästä asiasta tai tapahtumasta. Aamunavauksen voi myös liittää jonkin opetettavan aineen sisältöihin tai opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin. Aamunavauksia kouluille - Suomen Sydänliitto ry. Aamunavaukset. Päivänavauksia. Päivänavaukset ovat syntyneet yhteistyössä pedagogisten järjestöjen (LOL, HYOL, SUOL) ja Kirkkohallituksen kanssa.

Päivänavauksia

Niiden alussa on useimmiten pieni tekijän käyttöohje opasteeksi. Päivänavauksia on eri-ikäisille ja eri aihepiireistä ja ne on suunniteltu pidettäväksi pitkin lukuvuotta. Päivänavauksia tehtäessä on pidetty mielessä moniaistisuutta ja koulujen erilaisia fyysisiä olosuhteita. Osa päivänavauksista on kristillisiä. Funkricola – Agricolaa räpäten ja funkaten Päivänavauksien tueksi on Kirkkohallituksen ja pedagogisten järjestöjen (LOL, HYOL, SUOL) yhteinen työryhmä tuottanut verkkoon Juuso Tiirakarin toteuttamat Agricolan teksteihin perustuvat musiikkikappaleet Aamun siunaus, Kirja Puhuu, Muinaisusko ja Ruokatunti. Getfile.php. Jamendo - Royalty free music downloads - Licensing.

Lukusilta. NordicEdu. Etusivu - Lukuinto. Lukusiivet - Keski-kirjastot. Lukusiivet-lukudiplomista löydät hauskoja ja nopeasti luettavia kirjoja 2.–6. luokan oppilaille.

Lukusiivet - Keski-kirjastot

Valitse näistä kirjoista neljä kirjaa luettavaksi. Valitse kaksi kirjaa tältä listalta. Toiset kaksi kirjaa voivat olla tältä listalta tai listan ulkopuolelta. Kirjat voivat olla myös samasta kirjasarjasta. Lukudiplomiin hyväksytään kaksi kuunneltua kirjaa. Sivun yläreunasta pääset suoraan haluamaasi kirjaryhmään. Kaikki lukudiplomin kirjat – tulostettava versio (pdf)

Jyv skyl n kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto. Okariino. Ta-vut-ta-ja [ by ioni.org ] Paper Snowflake Patterns. Paper Toys: Flextangles. Today’s paper toy, Flextangles, is seriously the coolest paper puzzle we have ever made and judging by how many times you guys have downloaded our template you agree!

Paper Toys: Flextangles

Flextangles are part of our collaborative series STEAM POWER: Empowering kids to explore the world through creative projects. The theme for this installment is COMPUTE! FLEXTANGLES: Make this paper toy and be mesmerized by the colorful action! Volume 90% Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts Keyboard Shortcuts Play/PauseSPACE Increase Volume↑ Decrease Volume↓ Seek Forward→ Seek Backward← Captions On/Offc Fullscreen/Exit Fullscreenf Mute/Unmutem Seek %0-9 Next Up Rainbow Rubber Eggs YT I’ve been itching to try making a flexagon ever since my friend Erica introduced me to them, so I decided it was high time we made one.

This post contains affiliate links to products I love and recommend to my readers. Koulujen ja kerhojen käyttöön - Suomen Taitoluisteluliitto ry. Alkeis- ja perusluisteluopetuksen tulee olla niin helppoa ja yksinkertaista, että sitä voi ja pystyy opettamaan kuka vain.

Koulujen ja kerhojen käyttöön - Suomen Taitoluisteluliitto ry

Muutamalla alkuharjoitteella opetellaan luistelun perusidea, eli painon siirtäminen jalalta toiselle. Kun tämä on opittu, niin liukuminen jäällä tulee ihan itsestään ja luistelusta tulee nautinto. Luistelu on parhaimmillaan, kun voi viilettää vapaasti vauhdista ja liu’usta nauttien. Kun perusteet on opittu, voi joko jatkaa luistelun harjoittelua loputtomin erilaisin liikkein taidon aina karttuessa tai ottaa opetukseen mukaan mailan ja mailankäsittelyn sekä erilaiset taitoradat. Luistelun alkeisopetus on opettajalle hyvin palkitsevaa, sillä oppiminen tapahtuu nopeasti ja muutos jäällä konttaavasta lapsesta taitavaksi liukujaksi tapahtuu jo muutamassa harjoitustunnissa.

Tuntimallit on rakennettu siten, että niitä voi käyttää sellaisenaan tai niistä voi poimia juuri ne asiat, jotka sopivat sen päivän ryhmälle parhaiten. Edu.fi - Opetusmateriaalit eri lajeista. Suunnittelen liikuntaa - etusivu. Kouluringette -Suomen Ringetteliitto Ry. Yleistä Tilaa ilmainen Ringette-opas kouluillesi Kysy ilmaista Ringette-esittelyä koulullesi Ringettevälineet kouluille Ringsal - sisäringette Ringette on mainio koulupeli Ringette on mainio jääliikuntalaji koulujen liikuntatunneille.

Kouluringette -Suomen Ringetteliitto Ry

Oppilaat pääsevät nopeasti peliin kiinni ja saavat jo ensimmäisellä kerralla onnistumisia, koska pelivälineen kuljettaminen on helppoa. Ringeten syöttösäännöt takaavat sen, että mahdollisimman moni osallistuu peliin. Ringetteä voi koulussa pelata tytöt ja pojat On tärkeää, että tytöille löytyy koululiikunnasta myös oma jäällä pelattava joukkuelaji. Vaikka on tyttöjen laji ja ringetteä pelaavat urheiluseuroissa kilpailumielessä vain tytöt ja naiset, myös pojat voivat pelata ringetteä koulussa. Jo vähäisellä luistelutaidolla onnistuu ringetessä Ringeten aloittamiskynnys on matala. Luisteluopetuksen+tuntimalleja_p%C3%A4iv%C3%A4kodit+ja+alakoulut. 105 Onnistumista™

Liikaha.fi - Jonot mataliksi-hakupalvelu.