background preloader

Blogs over Berlijn

Facebook Twitter

WHERE TO PARTY IN PRAGUE? feat. Kazma. Sent Invites. Travel iHeartBerlin.de. Travel Hotspot for Design: Liege Reciprocity Design Triennale We love to travel with a cultural agenda.

Travel iHeartBerlin.de

Visiting Venice for the Art Biennale or Milan for Design Week was so inspiring and we love to look back at the photos we collected there. Art and design events are a wonderful bridge to get to know a new city and I always try to visit creative spaces, galleries or museums when I travel to a new city to get in contact with the creative local scene. Abandoned Berlin. Kristiaanvanroy - Berlijn Blog - Met de CAT van de luchthaven van Wenen naar het centrum. Kristiaanvanroy - News - Nieuws vanuit Berlijn. Bijzonder overnachten in Berlijn. Middenin Friedrichshain bij het metro station Warschauer straße, vind je het Berlijnse Michel Berger hotel.

Bijzonder overnachten in Berlijn

Een gigantisch gebouw aan een drukke straat. Auto’s, trams en fietsers zoeven ons voorbij, met op de achtergrond de muziek van een stel creatieve Berliners. Aan de buitenkant zien we niet meteen hoe hip Michel Berger is, maar omdat ik al een en ander gegoogled heb weet ik beter. Al doet de lichtbak boven de deur van het hotel wel wat vermoeden. Daarop worden met tape de leukste quotes geschreven, bleek tevens uit mijn Instagram en Google research. Bijzonder overnachten bij Michel Berger Cosy room met uitzicht & healthy ontbijt Onze slaapkamer lag aan de kant van de East Side Gallery. TRAVELLUST: Een zomerse stedentrip Berlijn. Ik heb nooit de drang gehad naar Berlijn te reizen, maar aangezien ik zin had in een ‘makkelijk’ vriendinnentripje met de trein gaf ik Berlijn toch een kans.

TRAVELLUST: Een zomerse stedentrip Berlijn

Daarnaast: het is zomer, dus welke stad is dan níet leuk? Dit kon niet misgaan. Eenmaal daar heb ik het al snel door: ik heb Berlijn onderschat. De stad is zoveel mooier dan ik dacht, en zeker indrukwekkender. De overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog zijn niet te missen, ademen geschiedenis en emotie. HET GROTE WAT DE DOEN IN BERLIJN. Het zit er bijna op, 2015!

HET GROTE WAT DE DOEN IN BERLIJN

TRAVELLUST: Een zomerse stedentrip Berlijn. WE ARE TRAVELLERS: Zomer in Berlijn: Dit mag je niet missen! Zo grauw, koud en duister als Berlijn in de winter kan zijn.

WE ARE TRAVELLERS: Zomer in Berlijn: Dit mag je niet missen!

Leeft de stad juist extreem veel op wanneer het zonnetje zich even laat zien en de temperaturen wat hoger worden in de zomermaanden. Terrasjes zijn goed gevuld, op straat lijkt het leven soms net een groot festival en bruist Berlijn dus volop van energie. EIGHTY 7: Fotoverslag Berlijn. Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden.

EIGHTY 7: Fotoverslag Berlijn

EVA IN BERLIN: Abandoned: Flugplatz Sperenberg en een hoop spanning en sensatie. Na het bezoek aan Beelitz stond ik te trappelen om weer naar een nieuwe verlaten plek te gaan.

EVA IN BERLIN: Abandoned: Flugplatz Sperenberg en een hoop spanning en sensatie

Op ontdekkingstocht in eigen stad met een vleugje spanning. Het verlaten vliegveld wat we besloten te bezoeken op Hemelvaartsdag had echter wel iets meer dan een vleugje spanning en al na een half uur wenste ik dat we gewoon voor Beelitz met al zijn toeristen gekozen hadden.. Geschiedenisles Een uur van Berlijn, richting het zuid-oosten ligt Flugplatz Sperenberg. Dit verlaten vliegveld bestaat al sinds 1870, alhoewel het toen dienst deed als schietbaan en militaire testfaciliteit Heeresversuchsanstalt. In de jaren vijftig, nadat het aan het eind van de Tweede Wereldoorlog even door het Rode Leger bezet was, besloten de Soviets om Sperenberg in gebruik te nemen.

DE GROENE MEISJES: Nieuw ontdekte hotspots in Berlijn. Het is je vast niet ontgaan dat wij vorige week weer een paar dagen in Berlijn waren.

DE GROENE MEISJES: Nieuw ontdekte hotspots in Berlijn

Hoewel het zeker al de tiende keer was dat we de stad bezochten, kwamen we toch weer thuis met nieuwe hotspots. Weken voordat we vertrekken beginnen we Instagram en blogs af te speuren naar de beste adressen. Waar moeten we écht naartoe? Natuurlijk komen we ook vaak adressen tegen waar we al eens (of meerdere keren) zijn geweest, maar dat betekent over het algemeen alleen maar dat het populaire adressen zijn. Niet zonder reden, want wij kennen inderdaad een paar adressen die ook wij iedere keer dat we in Berlijn zijn weer eventjes moeten bezoeken.

Laten we meteen maar beginnen met dé Instagramsensatie van dit moment: The Bowl. The Bowl is een clean-eating plantbased restaurant. Dit is niet het goedkoopste restaurant van Berlijn. Onze aanraders? SLOWBERLIN: The Battle Of Berlin: A Timeline. BERLIJNBLOG.nl: Berliner Mauerweg 4; Staaken - Bösebrücke. Mijn doel was om de hele Berliner Mauerweg te fietsen in 2014.

BERLIJNBLOG.nl: Berliner Mauerweg 4; Staaken - Bösebrücke

Dat lukte! Voor 9 november 2014, precies 25 jaar na de val van de Berlijnse Muur, tikte ik de 160 kilometer aan. Exclusief verkeerd gereden kilometers. Vier etappes reed om om de gehele fietsroute rondom het voormalig ingebouwde West-Berlijn te fietsen. Vandaag doe ik verslag van de vierde en tevens laatste rit rit. De Berliner Mauerweg Tussen 2002 en 2006 heeft de stad Berlijn een fietspad aangelegd dat zo dicht mogelijk langs het verloop van de Berlijnse Muur ligt.

Toch kom je tijdens de route – als je goed oplet – ontelbaar veel muurresten, DDR-wachttorens, monumenten, gedenkstenen en informatieborden tegen. De Berliner Mauerweg staat aangegeven met bordjes maar het is raadzaam om een goede fietskaart te gebruiken omdat de bordjes wel eens ontbreken (of zag ik ze gewoon over het hoofd?). Mijn route – etappe 4 In Staaken eindigde mijn vorige fietsrit, en begon ik mijn vierde etappe. Ik ben nog op de goede weg. STIL IN BERLIN: Berlin's Best Food, Shops, Art & more.