background preloader

Blogs over Berlijn

Facebook Twitter

Team - Herbots Reizen. WHERE TO PARTY IN PRAGUE? feat. Kazma. Sent Invites. Travel iHeartBerlin.de. Travel Hotspot for Design: Liege Reciprocity Design Triennale We love to travel with a cultural agenda.

Travel iHeartBerlin.de

Visiting Venice for the Art Biennale or Milan for Design Week was so inspiring and we love to look back at the photos we collected there. Art and design events are a wonderful bridge to get to know a new city and I always try to visit creative spaces, galleries or museums when I travel to a new city to get in contact with the creative local scene. In the beginning of October I had the chance to discover a new town in my repertoire of creative hotspots: Liege. What impressed me the most about the Reciprocity were the stunning locations they choose for their different exhibitions. 7 Reasons why South Tyrol is Awesome When I first visited South Tyrol a few years ago I immediately fell in love with this beautiful and unique region in the North of Italy. It’s not just the picturesque look of the region with its luscious green valleys surrounded by a stunning panorama of mountains.

Abandoned Berlin. Kristiaanvanroy - Berlijn Blog - Met de CAT van de luchthaven van Wenen naar het centrum. Kristiaanvanroy - News - Nieuws vanuit Berlijn. Bijzonder overnachten in Berlijn. Middenin Friedrichshain bij het metro station Warschauer straße, vind je het Berlijnse Michel Berger hotel.

Bijzonder overnachten in Berlijn

Een gigantisch gebouw aan een drukke straat. Auto’s, trams en fietsers zoeven ons voorbij, met op de achtergrond de muziek van een stel creatieve Berliners. Aan de buitenkant zien we niet meteen hoe hip Michel Berger is, maar omdat ik al een en ander gegoogled heb weet ik beter. Al doet de lichtbak boven de deur van het hotel wel wat vermoeden. Daarop worden met tape de leukste quotes geschreven, bleek tevens uit mijn Instagram en Google research.

Bijzonder overnachten bij Michel Berger Cosy room met uitzicht & healthy ontbijt Onze slaapkamer lag aan de kant van de East Side Gallery. Cosy Room @ Michel Berger Where to find Michel Berger hotel? Zoals we al zeiden vind je het Michel Berger Hotel bij de Warschauer straße en het gelijknamige metro station. Een nachtje slapen in het Michel Berger hotel? In het Michel Berger hotel zijn verschillende kamers te vinden. Sfeer8.5 Kamer6.5 Prijs7. TRAVELLUST: Een zomerse stedentrip Berlijn. Ik heb nooit de drang gehad naar Berlijn te reizen, maar aangezien ik zin had in een ‘makkelijk’ vriendinnentripje met de trein gaf ik Berlijn toch een kans.

TRAVELLUST: Een zomerse stedentrip Berlijn

Daarnaast: het is zomer, dus welke stad is dan níet leuk? Dit kon niet misgaan. Eenmaal daar heb ik het al snel door: ik heb Berlijn onderschat. De stad is zoveel mooier dan ik dacht, en zeker indrukwekkender. De overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog zijn niet te missen, ademen geschiedenis en emotie. HET GROTE WAT DE DOEN IN BERLIJN. Het zit er bijna op, 2015!

HET GROTE WAT DE DOEN IN BERLIJN

Wat was het een bijzonder jaar! Veel heftige dagen, maar ook veel mooie hoogtepunten, ook voor mij persoonlijk! Inmiddels bestaat Wattedoeninberlijn.nl ook alweer één jaar, en is mijn blog behoorlijk gegroeid! TRAVELLUST: Een zomerse stedentrip Berlijn. WE ARE TRAVELLERS: Zomer in Berlijn: Dit mag je niet missen! Zo grauw, koud en duister als Berlijn in de winter kan zijn.

WE ARE TRAVELLERS: Zomer in Berlijn: Dit mag je niet missen!

Leeft de stad juist extreem veel op wanneer het zonnetje zich even laat zien en de temperaturen wat hoger worden in de zomermaanden. Terrasjes zijn goed gevuld, op straat lijkt het leven soms net een groot festival en bruist Berlijn dus volop van energie. Onze top 9 niet-te-missen-ervaringen voor een zomer in Berlijn vind je hieronder! 1. Ga voor een zomerse bite naar de foodtrucks in Friedrichshain. EIGHTY 7: Fotoverslag Berlijn. Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden.

EIGHTY 7: Fotoverslag Berlijn

Een fotoverslag van onze heerlijke dagen in Berlijn die bestonden uit ijsjes eten op tempelhofer park, slenteren door Kreuzberg, Prenzlauer Berg en Friedrichshain, koude biertjes drinken aan de Spree, fotograferen, heel veel eten, street-art spotten, foto’s maken in een photo automat, genieten van zonsondergangen en languit in het park liggen.

Wat was het fijn.. Binnenkort volgt een Berlin guide met al mijn favoriete plekjes, ingedeeld per wijk. EVA IN BERLIN: Abandoned: Flugplatz Sperenberg en een hoop spanning en sensatie. Na het bezoek aan Beelitz stond ik te trappelen om weer naar een nieuwe verlaten plek te gaan.

EVA IN BERLIN: Abandoned: Flugplatz Sperenberg en een hoop spanning en sensatie

Op ontdekkingstocht in eigen stad met een vleugje spanning. Het verlaten vliegveld wat we besloten te bezoeken op Hemelvaartsdag had echter wel iets meer dan een vleugje spanning en al na een half uur wenste ik dat we gewoon voor Beelitz met al zijn toeristen gekozen hadden.. Geschiedenisles Een uur van Berlijn, richting het zuid-oosten ligt Flugplatz Sperenberg. Dit verlaten vliegveld bestaat al sinds 1870, alhoewel het toen dienst deed als schietbaan en militaire testfaciliteit Heeresversuchsanstalt.

In de jaren vijftig, nadat het aan het eind van de Tweede Wereldoorlog even door het Rode Leger bezet was, besloten de Soviets om Sperenberg in gebruik te nemen. DE GROENE MEISJES: Nieuw ontdekte hotspots in Berlijn. Het is je vast niet ontgaan dat wij vorige week weer een paar dagen in Berlijn waren.

DE GROENE MEISJES: Nieuw ontdekte hotspots in Berlijn

Hoewel het zeker al de tiende keer was dat we de stad bezochten, kwamen we toch weer thuis met nieuwe hotspots. Weken voordat we vertrekken beginnen we Instagram en blogs af te speuren naar de beste adressen. SLOWBERLIN: The Battle Of Berlin: A Timeline. BERLIJNBLOG.nl: Berliner Mauerweg 4; Staaken - Bösebrücke. Mijn doel was om de hele Berliner Mauerweg te fietsen in 2014.

BERLIJNBLOG.nl: Berliner Mauerweg 4; Staaken - Bösebrücke

Dat lukte! Voor 9 november 2014, precies 25 jaar na de val van de Berlijnse Muur, tikte ik de 160 kilometer aan. Exclusief verkeerd gereden kilometers. Vier etappes reed om om de gehele fietsroute rondom het voormalig ingebouwde West-Berlijn te fietsen. Vandaag doe ik verslag van de vierde en tevens laatste rit rit. De Berliner Mauerweg Tussen 2002 en 2006 heeft de stad Berlijn een fietspad aangelegd dat zo dicht mogelijk langs het verloop van de Berlijnse Muur ligt.

Toch kom je tijdens de route – als je goed oplet – ontelbaar veel muurresten, DDR-wachttorens, monumenten, gedenkstenen en informatieborden tegen. De Berliner Mauerweg staat aangegeven met bordjes maar het is raadzaam om een goede fietskaart te gebruiken omdat de bordjes wel eens ontbreken (of zag ik ze gewoon over het hoofd?).

Mijn route – etappe 4. STIL IN BERLIN: Berlin's Best Food, Shops, Art & more.