background preloader

Käy vielä läpi

Facebook Twitter

Aiemmin poimittuja, kiinnostus ja relevanttius tarkistamatta.

Individual English: What do you think? - #HackEd. Englannin opinnoissa aletaan olla kevään osalta loppusuoralla, ja suuri osa oppilaistani on nyt vastannut palautekyselyyn. Tässä kirjoituksessa kerron tuon kyselyn tuloksista ja suunnitelmistani jatkon suhteen. Käytin monia samoja kysymyksiä kuin Jukka Kalliolehto omassa palautekyselyssään (kiitos lainasta!)

, mutta tein muutamia muutoksia. Kysely on toteutettu nimettömästi Google Formsilla ja sisälsi seuraavat kysymykset: Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Ei sovi.Sopii melko hyvin.Sopii hyvin.Sopii oikein hyvin.Perustele edellisen kohdan vastauksesi.Mitä hyvää yksilöllisessä oppimisessa on? Mitä huonoa yksilöllisessä oppimisessa on? Vastauksista kävi hyvin selvästi ilmi, että paitsi opettaja, myös oppilaat nauttivat tästä opiskelutavasta. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Useimpien mielestä on mukava edetä omaan tahtiin. Mitä hyvää yksilöllisessä oppimisessa on? Oppiminen tuntuu rennommalta, ei tarvitse kiirehtiä eikä odotella muita. Pitkistä oppitunneista on vain hyvää sanottavaa – jopa kiusaaminen voi vähentyä. Suuntaus kouluissa on kohti pitempiä oppitunteja.

Meri-Lapissa niistä on pisimpään kokemuksia Simossa ja Kemin Hepolassa, mutta myös Torniossa niihin siirtymistä harkitaan peruskoulun puolella. Kolmen vartin oppitunnit tulivat aikanaan käyttöön paljolti opettajien palkkausjärjestelmän vuoksi. Simossa 75-minuuttisista oppitunneista on jo pitkä kokemus ja niihin ollaan tyytyväisiä.

Rehtori ja koulutoimenjohtaja Kyösti Rajanen arvioi, että vain muutama prosentti oppilaista, opettajista ja vanhemmista pitää perinteisiä oppitunteja parempina. – Pitkien oppituntien on todettu vähentävän kiireen tunnetta koulutyössä ja se on merkittävä asia, Rajanen kiittelee. "Kiusaaminen vähenee, kun energia puretaan muuhun" Kemissä Hepolan koululla on kokemuksia pitkistä oppitunneista jo seitsemän vuoden ajalta. Pitkien oppituntien on todettu vähentävän kiireen tunnetta koulutyössä ja se on merkittävä asia Rehtori Vesa Ruokamo ja opettajat ovat tyytyväisiä pitkiin tunteihin. Vähemmän oppiaineita, kevyempi reppu.

Etusivu. Luonnontieteitä päiväkoteihin ja vientiin | Helsingin yliopisto. Matematiikan ja luonnontieteiden uusin suomalainen oppimisinnovaatio on Jippo-virtuaalikerho, joka vie tieteellisen tutkimuksen ilon päiväkoteihin ja lapsiperheille. Kehitteillä on koulutuksen vientituote. Tutkimuksen mukaan mahdollisimman varhaiset oivaltamisen ja onnistumisen tuntemukset tukevat parhaiten myöhempää kouluopetusta. Lasten tiedekasvatusta tutkinut kemian tohtorikoulutettava, Jippo-hankkeen koordinaattori Jenni Vartiainen toteaa, että leikit, pelillisyys, tarinat ja myönteiset kokemukset parantavat pienten oppimista. Lasta ei ohjaa yksin äly vaan myös tunne. Tiedetehtäviä voi ratkoa kotona omin voimin. Varhaisen oppimisen uusinta uutta on Jippo-virtuaalikerho, jossa tiede viedään netin kautta 3–10-vuotiaille koteihin. . - Videoissa annetaan tutkimustehtävät, mutta ei ratkaisuja. Vartiainen korostaa, että kerhoissa oppiminen perustuu tutkittuun tietoon.

Päiväkotien pienet tiedemiehet - Pienet lapset kysyvät valtavasti kaikesta, myös elottomaan luontoon kuuluvista asioista. Are we giving our children ADHD?  | Think Inclusive. Is it possible? Can we give our children a disorder? No, of course we can’t. And while the definitive cause of Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is unknown, experts will agree that genetics and distinct neurological patterns are at play. Additionally, there is significant research that speaks to the ways that the environment, genetics, lifestyle choices and other factors both exacerbate and mitigate the symptoms of attention disorders. In the article, “Attention Must Be Paid! Schools need to teach students to maintain attention, not cater to short-attention spans.” author Barry Schwartz makes some interesting and valid points.

Is Schwartz on to something? It’s a scary thought, actually. Schwartz asserts that his focus here is on issues of motivation, not the symptoms of ADD/ADHD. Food for thought, certainly; but I disagree. What do you think? The following two tabs change content below. Design-suuntautunut pedagogiikka - Openmetsä. Design-suuntautunut pedagogiikka (DOP)[ ∧ ∨ ≡ ] Yhteiskunnan muutos on asettanut haasteen kehittää oppijoissamme sellaisia tietoja ja taitoja, joita nykyajan sekä tulevaisuuden yhteiskunta heiltä odottaa. Näiden ns. 21. vuosisadan taitojen ytimen muodostavat mm. luovuus ja innovatiivisuus, kriittinen ajattelu, ongelmanratkaisu, yhteiskehittely sekä kyky hyödyntää digitaalista teknologiaa. Oppiminen ei myöskään rajoitu pelkästään formaalia oppimista varten suunniteltuihin yhteyksiin vaan sitä tapahtuu myös erilaisissa fyysisissä ja teknologisissa ympäristöissä sekä yhteisöissä koko elämän ajan. Tutkimusryhmässämme on usean vuoden ajan pyritty vastaamaan edellä esitettyihin haasteisiin kehittämällä design-suuntautunutta pedagogiikkaa, joka pyrkii osaltaan edistämään oppijoissa niitä osaamisia, jotka rakentavat tulevaisuuden yhteiskunnassa kansalaiselta ja työntekijältä vaadittavia taitoja.

(DOPin suomenkielinen posteri) DOPin viitekehys[ ∧ ∨ ≡ ] DOP:in opetusmalli[ ∧ ∨ ≡ ] What Are the Most Powerful Uses of Tech for Learning? | MindShift. When we talk about the digital divide in education, the discussions revolve mainly around two factors: lack of access to the internet and lack of knowing how to use that access in powerful ways that can fuel learning beyond consuming content. There are a lot of powerful tools for change available to educators and plenty of creative, inspired educators working hard to put available technology to work in classrooms.

A lack of excellence is not the problem in education; access to technology and guidance for participating in the digital space in powerful ways are much bigger challenges. That is the message Karen Cator, president and CEO of Digital Promise and former head of the Office of Technology at the US Department of Education, is spreading around the country. “When we think about students who do not have access to these kinds of powered-up learning environments, that’s a problem,” Cator said at a presentation sponsored by SVForum, a non-profit that organizes ed-tech events. Little Less, Little Better: Seppo, pelataanko VESOa? Koulun arki ansaitsee äänensä kuuluville | Opetin.fi. Kuluneen viikon töiden reflektointi auttaa niin opettajaa kuin opiskelijaakin kehittään osaamistaan. Tiedätkö miten kollegasi työviikko meni? Missä hän onnistui ja minkä olisi voinut tehdä toisin? Tai millainen oli juuri sinun työviikkosi tällä kertaa? Haastamme Suomen koulut tekemään viikkokatsauksia, joissa reflektoidaan työviikon kulkua, ja jakamaan nämä mietteet toisille.

Oman työn arviointi on osa kehittyvää koulua. Suomalainen työ ja yrittäjyys kaipaavat arvonnostoa. Bhosen ajatuksia soveltaen Siilinjärven lukion historian ja yhteiskuntaopin opettaja Aira Roivainen alkoi miettiä, miksei koulujen henkilökunnan, rehtoreiden, opettajien ja opinto-ohjaajien, sekä opiskelijoiden onnistumisia ja työskentelyn karikoita voisi käsitellä samoin. Tottumus reflektioon olisi Roivaisen mielestä mainio työkalu opettajan ammatillisessa kasvussa. . – Oman toiminnan arviointi on aivan keskeinen osa kehittyvää koulua ja oppivaa opettajaa. . – Pidän itse siitä, kuinka tavallisista asioista puhutaan. Tieto- ja viestintätekniikkaa meiltä ja maailmalta. Samanaikaisopetus- mitä se edellyttää?

Koulun arjen ja opetustyön kannalta samanaikaisopetus on opetusmenetelmien kehittämistä ja eräs monipuolisen perusopetuksen muoto. Samanaikaisopetus on opetustilanne, jossa kaksi tai useita opettajia työskentelee samassa opetustilassa yhteisten oppilaiden kanssa. Tästä opettajien välisestä yhteistyöstä voidaan käyttää myös termiä yhteisopettajuus tai yhteisopetus (co-teaching). Olen aiemmin itse toiminut samanaikaisopettajana monta vuotta, joten tässä postauksessa on myös omia kokemuksiani ja havaintojani. Mitä asioita toimiva samanaikaisopetus edellyttää: Tahtoa Toimivan ja onnistuneen samanaikaisopettajuuden edellytyksenä on opettajien halu toimia yhdessä. Opettajakeskeisyydestä luopumistaSamanaikaisopetus vaatii toteutuakseen perinteisten opetusmenetelmien ja vanhojen asenteiden uudistamista. On muistettava, että samanaikaisopettajuus perustuu ammatilliseen tasa-arvoisuuteen.

Yhteissuunnittelua Keskustelua ja vuorovaikutusta Joustavuutta tarvitaan joka tilanteessa päivittäin. Samanaikaisopetus230414mkpk.pdf. Problem-Based Learning Project. Teach21 Project Based Learning. PBL Gallery. Home | Getting Started | Modules | Resources | About Us View the work of teachers who developed and implemented PBL units/mini-units. Feel free to download and use the PBL as a template for your work with students. We appreciate your feedback. View additional middle school projects on the STEM-MI Champions Gallery page. Create free interactive timelines | Hstry. Lessons Worth Sharing | TED-Ed. Survey done! Take more surveys by signing up | SurveyMonkey. SurveyMonkey™ Thanks for completing this survey.Now create your own—it's free, quick & easy!

Create free surveys in just a few minutes Ask questions in over 15 formats(configured for you and ready to go!) Get answers to any type of question Register with SurveyMonkey today! Sign Up FREE » PDF Buddy | Online PDF Editor.