background preloader

Villas

Facebook Twitter

Linear

Broadcasting Architecture Worldwide. Addition. Court. Urban-context. COUNTRYSIDE. Balnarring House / Simon Couchman Architects. MICRO HOUSE. Black slit house / THREE.BALL.CASCADE. Architect: THREE.BALL.CASCADE.Architecture Design Office.

Black slit house / THREE.BALL.CASCADE.

Location: Okayama City, Japan Contractor: KONO CO. ,LTD. Structure Engineer: Shuji Tada Site Area: 250 sqm Total Area: 200 sqm Photographs: Courtesy of THREE.BALL.CASCADE. The site of this duplex house is near an industrial area, with big highways and factories, in Okayama City. The narrow shape runs south to north. Mercer House / Vibe Design Group. Architects: Vibe Design Group Location: Melbourne, Australia Project Area: 314 sqmPhotographs: Robert Hamer The client purchased an existing run-down home with the intention of transforming it into a striking contemporary styled residence.

Mercer House / Vibe Design Group

Although unattractive to look at, the existing residence was of sound construction and worthy of part retention and utilization. Unlike their previous home that they described as too stark & cold, the client’s called for a liveable family home with sophistication and warmth. An undeniable street presence was formed with a striking timber-lined shape that extends with the longest street boundary. The bold tapering shape offers the dual purpose of protecting the occupant’s privacy, while disguising the properties three-stories within.

Upon entry, one ascends the stairs and is invited into the primary living area. A sliding wall off the dining gives separation to the rumpus/movie room, bedrooms and descending staircase to the garage and laundry below. Moonshine / Mitchell Taylor Workshop. Architects: Mitchell Taylor Workshop Location: Bath, England Main Contractor: Piers Taylor Structural Engineer: Structures 1 Project Year: 2008 Photographs: Courtesy of Mitchell Taylor Workshop The extension to ‘Moonshine’ is an addition to a 1786 castellated Stone building, which has no car access within 400 yards.

Moonshine / Mitchell Taylor Workshop

It is intended as a didactic building in the Smithsonian tradition and is intentionally raw. It was a self-build project, and finally completed in October 2008. Fundamental to the design of the extension was a dialogue and engagement with existing place. The low budget (£140,000) project was designed for a family with four young children with components that had to be carried by hand along a woodland path, was a self build with client acting as main contractor, and was completed in six months. MUR House / Apollo Architects & Associates. Architects: Apollo Architects & Associates Location: Yokohamam, Japan Project Year: 2011 Project Area: 80.39 sqm Structural Engineer: Kenta Masaki Mechanical Engineer: Zennei Shimada Photographs: Masao Nishikawa This one-story residence for a single woman is located in a hilly area of Yokohamam, Japan.

MUR House / Apollo Architects & Associates

The client requested a house with an internal courtyard that would eliminate the differences in elevation throughout the site while ensuring a sense of privacy and comfort. In response, we decided to model the facade after a simple box encircled by the walls of the building. In order to prevent the interior from becoming just a simple one-room space, we considered each of the necessary components to be a “story.” Opening the door reveals a partial glimpse of the private courtyard that extends beyond the slender window in front of you. The house is laid out in such a way that you can bypass and go around the long, narrow alley to arrive at the main living area. Hotchkiss Residence / Scott. Architect: Scott | Edwards Architects Location: Vancouver, Washington, USA Project Team: Rick Berry, Kelly Edwards, Jason Wesolowski Landscape Architect: Shapiro Didway Contractor: Hammer &Hand Project Area: 1,988 sqf Project Year: 2010 Photographs: Peter Eckert The owners, a couple in their 70’s who have lived on the property for over 40 years, sought to rebuild their modular home which had outlived its lifespan.

Hotchkiss Residence / Scott

They desired a “simple living” space. The 1,988 SF, 1.5 bedroom home sits nestled on the banks of the Columbia River and responds to amazing views of the river and Mt. Hood beyond. 25th Street Residence / Shimizu + Coggeshall Architects. V12K0102 / Pasel.Kuenzel Architects. Architects: Pasel.Kuenzel Architects Location: Leiden, The Netherlands Project Team: R.

V12K0102 / Pasel.Kuenzel Architects

Pasel, F. Künzel, F. Sack, H. Vollmuller, L. Sneeoosh / zeroplus. Architect: zeroplus Location: Puget Sound, Washington, USA Project Team: Joshua Brevoort, Principal; Lisa chun, Principal; Casey Borgen, Intern Fabricators: River Ranch LLC and Meadow Works Manager: Bud Searle Carpenters: Neil Harrington, Mark Schrader Project Area: 1200 sqf Project Year: 2007 Photographs: zeroplus Our practice explores how architecture can develop a symbiotic relationship with its surroundings.

Sneeoosh / zeroplus

In this project, a cabin that is a retreat from the intense experiences of urban living, we found a number of ways to develop this ecological model. We started with a strict set of site rules that govern the design and construction process. The most important rule is that the previously undisturbed site full of mature Douglas fir and cedar trees, some up to three feet in diameter with a dense marine underbrush including salal bushes would be left as undisturbed as possible. Text provided by zeroplus.

Brione House / Wespi de Meuron. Architects: Markus Wespi Jérôme de Meuron architects Location: Brione sopra Minusio, TI, Switzerland Construction Supervision: Guscetti Arch.

Brione House / Wespi de Meuron

Dipl., 6648 Minusio Engineer: Anastasi SA, 6604 Locarno Building Physics: IFEC Consulenze SA, 6802 Rivera Contractor: Merlini + Ferrari SA, 6648 Minusio Carpenter: Erich Keller AG, 8583 Sulgen Project year: 2004-2005 Photographs: Hannes Henz The new building is located in a privileged but sprawled urban area above Locarno, with an overwhelming view on the city, the surrounding mountains and the lake. The project is a discrete reaction to a daily subject: to build into a crowded and chaotic urbanized area. Therefore all attributes of a classical house were totally omitted. Two simple steaning cubes are emerging from the hill – fragmentarily – more associated to the landscape than to the other existing buildings – more alike a wall than a house – and time less.

Habitable interiors are generated through cavities. Cloudy House / LASC studio. Architects: LASC studio Location: Copenhagen, Denmark Project Year: 2011 Photographs: Stamers Kontor The Cloudy House is an extension of a 1930′s house, which had become too small for the young and expanding family in residence.

Cloudy House / LASC studio

Gorgeous Light-Filled Swiss Home Overlooks Lake Lugano lake lugano house – Inhabitat - Green Design Will Save the World. The modern aesthetic certainly creates a stark contrast against the natural greenery, but roof plantings in addition to the views on the pavilion level make the home at peace with the surrounding landscape.

Gorgeous Light-Filled Swiss Home Overlooks Lake Lugano lake lugano house – Inhabitat - Green Design Will Save the World

The house is built partially embedded into the slope of a hill overlooking Lake Lugano. The villa consists of two volumes that have been oriented to fit the topography of the site – the one set above ground hosts communal spaces, and the other set on a lower level contains private spaces such as bedrooms and bathrooms, as well as the garage.

While established as separate volumes, the program of each level relates closely with the outdoor spaces. Law Street House / Muir Mendes. Architect: Muir Mendes Location: South Melbourne, Australia Project/Design Architect: Amy Muir and Bruno Mendes Builder: Bruno Mendes, Joaquim Mendes, Amy Muir Photographs: Peter Bennetts Muir Mendes was established in 2011 with Law Street House forming the practices first project. Located in a tight single lane street in South Melbourne the original dilapidated one bedroom workman’s cottage built in the 1880s formed the initial brief for architect’s/owner builders Bruno Mendes and Amy Muir. To pursue the desire to construct using ones own hands formed a very important part of the brief.

Joe Mendes who manages steel fabrication for a large construction company formed the final link. The following 3 and a half years of demolition, excavation and construction would be referred to as ‘the daddy Mendes apprenticeship’. The 93m2 site adjoined to the north and south neighboring properties and contained by a rear property called for access to natural light and a view beyond. Boathouse / TYIN tegnestue. Architects: TYIN tegnestue Location: More og Romsdal, Norway Project Area: 2011 Photographs: Pasi Aalto Traditional Norwegian boat houses have been used to store boats and fishing gear,but now many of them are being converted for recreational summer use. At this site, the existing boat house was in bad shape and had to be torn down, but its simple shape, sensible placement and honest use of materials inspired the new building. A lot of the materials were reused, either as shuttering for the concrete walls and footings or as internal panelling. Windows from the client’s farmhouse were also reused.

The exterior cladding is Norwegian pine impregnated with a by-product from the sugar cane industry, which will give grey patina. Box House / Alan Chu & Cristiano Kato. Architects: Alan Chu & Cristiano Kato Location: Ilhabela, Sao Paulo, Brazil Project year: 2008 Site area: 8,000 sqm Constructed area: 36 sqm Photographs: Djan Chu It is a small construction with an equally simple program: A caretaker’s house of a property on an island on the North coast of the State of São Paulo, Brazil. The site, at 100 meters above sea level, next to two enormous rocks, already had the old caretaker’s house, one-story house with stone walls and clay roof tiles.