background preloader

ITK2015-teemaseminaari

Facebook Twitter

Kosketusnäyttönatiivit haastavat pienten lasten pedagogiikan - ITK 2015. Viime aikaiset tutkimukset lasten median käytöstä kertovat samaa kuin monen lapsiperheen arkikokemukset.

Kosketusnäyttönatiivit haastavat pienten lasten pedagogiikan - ITK 2015

Median käyttö alkaa varhaislapsuudessa, usein jo vauvana vanhemman sylistä käsin. Kotien teknologistuminen, tabletit ja digitaaliset pelit ohjaavat lapset tehokkaiden oppimisresurssien äärelle jo paljon ennen kouluikää. Kosketusnäytölliset älylaitteet tarjoavat pienelle lapselle helpon, houkuttelevan, intuitiivisen ja mukana kulkevan välineen, jolla tutkia, leikkiä, oppia ja saada elämyksiä omasta elinympäristöstä. Pohdinnat digitaalisesta oppimisesta ja 2000-luvun taidoista jättävät kuitenkin usein pienten lasten kasvatuksen ja opetuksen julkisen keskustelun ulkopuolelle ikään kuin mediakulttuuriin ja -kulttuurissa oppiminen alkaisi vasta kouluiässä.

Tässä teemasessiossa nostetaan kissa pöydälle ja etsitään yhdessä näkökulmia ja työkaluja kosketusnäyttönatiivien kasvatukseen ja opetukseen. Kosketusnäyttönatiivit haastavat pienten pedagogiikan. Esiopetussuunnitelman perusteet 2014. Padlet / Pienten lasten 2000-luvun taidot ja valmiudet. MOLLA - Turku. Ryhmien kuulumisia Arkeologinkadun päiväkoti: QR-koodeilla ja Surface-tableteilla matematiikan maailmaan, lukujonoja dokumenttikameralla ja kosketustaululla, kirjain- ja sanaharjoituksia Wordilla Halisten päiväkoti: Kirjainharjoittelua, tablet-tehtäviä, eläinten jälkiä, valokuvausta ja Viikon Vohmatti Vasaramäen päiväkoti: Tablet-tehtäviä Surfacella sekä lasten testauksessa pian avoimeen jakeluun julkaistava Mollan Logiikka -liiketunnistuspeli Posted in Esiopetus 27.1.2015 Materiaalia hyvien käytöstapojen opettamiseen Turun Molla-hankkeessa mukana toimivissa esiopetusryhmissä on työstetty videomateriaalia hyvien käytöstapojen pohtimiseen yhdessä lasten kanssa.

MOLLA - Turku

Lasten kanssa suunnitelluissa ja kuvatuissa videoissa esitetään erilaisia tilanteita, joissa joudutaan pohtimaan käytöstapoja: mitä ovat hyvät ja huonot käytöstavat ja minkälaisissa tilanteissa niitä saatetaan kohdata. Tutustu materiaaliin ja toimintaideaan Posted in Esiopetus 18.12.2014 Seuraa etänä Uudistuva esiopetus -tilaisuutta! MOLLA - Lappeenranta. TiEsi : tieto- ja viestintätekniikka esiopetuksessa. Parenting the touchscreen natives – Dilemma with guidelines, content, and context. Joensuun seudun pedagoginen ICT-ohjaushanke. Lasten mediabarometri 2013. Lapset mediatuottajina. Mediakasvatus esi- ja alkuopetuksessa. Game-based blended learning & classroom response system.

Digimedia ja pienten lasten oppiminen. Mollan Logiikka -liiketunnistuspeli julkaistu. Mollan Logiikka on oppimispeli, jossa harjoitellaan muotoja, värejä, lukujonoja sekä eri vuodenaikoihin liittyvien esineiden ja asioiden tunnistamista!

Mollan Logiikka -liiketunnistuspeli julkaistu

Mollan Logiikka on kokoelma esiopetusikäisille suunnattuja minipelejä, joissa hyödynnetään liiketunnistusta: 1) Muotojen ja värien tunnistuspeli 2) Lukujonopeli 3) Vuodenaikapeli Peliä pelataan Kinect-liiketunnistussensorin ja PC-tietokoneen avulla, lisäksi tarvitaan videotykki tai kosketustaulu kuvan heijastamiseen.

Kinectin käyttö tukee lapsen aktiivista osallistumista ja motoristen taitojen kehittymistä. Peli on pelattavissa myös ilman liiketunnistusta hiiren ja näppäimistön avulla. Muotojen ja värien tunnistuspelissä harjoitellaan tunnistamaan samanlaisia ja samanvärisiä muotoja. Lukujonopelissä muodostetaan lukujonoja 1-10, 10-1, 11–20 ja 20–11. Vuodenaikapelissä harjoitellaan eri vuodenaikoihin liittyvien esineiden ja asioiden tunnistamista. Pelin on kehittänyt NordicEdu yhteistyössä Molla-hankkeen kanssa.

Lataa peli! Mollan Logiikka. Mollan Logiikka on oppimispeli, jossa harjoitellaan muotoja, värejä, lukujonoja sekä vuodenaikoihin liittyvien esineiden ja asioiden tunnistamista!

Mollan Logiikka

Mollan Logiikka on kokoelma esiopetusikäisille suunnattuja minipelejä, joissa hyödynnetään liiketunnistusta: 1) Muotojen ja värien tunnistuspeli2) Lukujonopeli3) Vuodenaikapeli Peliä pelataan Kinect-sensorin ja tietokoneen avulla, lisäksi tarvitaan videotykki tai kosketustaulu kuvan heijastamiseen. Kinectin käyttö tukee lapsen aktiivista osallistumista ja motoristen taitojen kehittymistä. Peli on pelattavissa myös ilman liiketunnistusta hiiren ja näppäimistön avulla. Muotojen ja värien tunnistuspelissä harjoitellaan tunnistamaan samanlaisia ja samanvärisiä muotoja.

Lukujonopelissä muodostetaan lukujonoja 1-10, 10-1, 11–20 ja 20–11. Vuodenaikapelissä harjoitellaan eri vuodenaikoihin liittyvien esineiden ja asioiden tunnistamista. Laite- ja ohjelmistovaatimukset: Bee-Bot Home Page. KinderLab Robotics. What is KIBO?

KinderLab Robotics

KIBO is a robot kit specifically designed for young children aged 4-7 years old. With KIBO, children build, program, decorate and bring their own robot to life! STEAM learning with KIBO is fun, imaginative and easy. Your youngest learners will playfully discover these concepts by coding with wooden building blocks, creating sequences, and learning design processes. Imagine and Create with KIBO Young children learn by doing. KIBO serves as an open platform designed for kids to imagine and create their own robot. Which KIBO is Right for Me? For Educational Institutions KIBO 18 & KIBO 21 are available in various Classroom Packages, which includes our Curriculum Materials.

Learn More Request Demo Order Today! For Individuals KIBO is available in 4 different robot kits ($229, $359, $399 and $499). Learn More Order Today! KIBO – Backed by Decades of Research How KIBO is Different. Cubes Coding - Programming for Children. Buy Direct (Official Site)