background preloader

Jul

Facebook Twitter

Tanjas mammablogg. Här kommer den sista delen för min inspirationsinlägg till julen =) om det ska vara juldisco eller etc, här är en rolig idé att sätta på klubbor.

Tanjas mammablogg

Julgranskula, ett lock från en burk, en teckning som man ritat och klistrat in i locket. Hur enkelt men hur fint blev det inte? Till bilden när man ska använda olika verktyg, så brukar man ju bland annat introducera potatisstämpel. så här kan man göra superfina julkulor på teckning. En favorit som jag hittade för ett tag sedan. Ytterligare en julgransornament av tops. För de äldre barnen kan man använda sig sockerbitar, då kan man få in tekniken väldigt bra lagom till jul också. HÄR finns en sida med ytterligare 25 stycken julpyssel till barn. Juleljus av fingeravtryck. Här finns ännu fler pyssel man kan göra med hjälp av fingeravtryck Söta bokmärken med jultema hittar ni nedanför Här hittar ni lite worksheets. Fina skrivramar hittar ni HÄR Här finns annat fint julmaterial HÄR finns en av dem. hoppas ni gillat denna sista delen. Chokladkola med lakrits och flingsalt.

Fortsättning följer på lakritstemat denna veckan!

Chokladkola med lakrits och flingsalt

Denna gång tipsar jag om chokladkola med lakrits och flingsalt. En höjdare till jul!! RECEPT: 100 gr smör 2 dl vispgrädde 3 dl socker 0.5 dl kakao 2 msk lakritspulver 3 msk honung 1 dl sirap 1 tsk vaniljsocker flingsalt Gör såhär: Blanda smör, grädde, socker, kakao, lakritspulver, honung och sirap i en kastrull. Koka försiktigt under omrörning i ca 35 min tills massan klarar kulprovet. InShare0. Julkortsvantar - Skapligt Enkelt. Julpyssla med barnen. Eftersom jag själv är en pysselnörd kan jag ibland bli lite stressad att pyssla med barnen hemma, dyrt material som blir förstört, används i mängder eller på fel sätt.

Julpyssla med barnen

Jag har lärt mig att barnen blir lika glada av enklare (och lite billigare) saker att vara kreativa med. Här är ett gäng billiga och enkla pyssel! Första pastaängeln kommer från E-scoutcraft. Från Kaboose kommer denna enkla ängel, gjort av vita kaffefilter! Av glasspinnar kan man göra jultomtar, änglar, pepparkaksgubbar med mera.

Dessa bedårande änglar är gjorda av torkade pepparfrukter. Här har man gjort söta servetthållare som liknar jultomtens skärp. Av toalettrullar kan man göra en sjungande kör! Söta pappersänglar är perfekt dekoration på julbordet! För den som har strandfynd från sommaren kvar så kan man även göra änglar av snäckor! Sista pysslet är kanske lite pilligare, men se så fint det blir bara av lite papper och en frigolitkon! Ha en fortsatt skön vecka! /Helena. Min julfilmshylla. Har ni börjat titta på julfilmer eller julkalendrar än?

Min julfilmshylla

För mig brukar januari och februari vara helt julfilmsfria, men sen runt påsk så brukar suget komma tillbaka och jag brukar ta fram någon julig rulle. De fem legenderna är ju helt perfekt vid den tiden, eftersom den utspelas under påsken, men jultomten och (huvudpersonen) Jack Frost bidrar med jul- och vinterstämning. Under sommaren (semestern) brukar mitt tittande tillta i samband med att jag börjar planera julen på allvar, sen bara ökar det fram till jul. Jag brukar försöka titta på så mycket julfilm som möjligt i december, men tiden brukar bli ganska knapp med allt annat man vill göra, jag hade aldrig hunnit se alla mina julfilmer och kalendrar om jag inte började titta så tidigt som jag gör... Årets hittills bästa julfilmsminne är helt klart när vi var i New York i augusti och låg och slötittade på tv innan frukost och Elf börjar visas på MTV. Julkalendrarna tar vi en annan gång...