background preloader

DMED

Facebook Twitter

Collections: content curation en Google+ Elena Ojando Pons on Twitter: "A #dmed15 aprenem scratch amb els alumnes @EscolaProjecte amb el @franksabate a @Blanquerna @jcoderch. ¡A programar! Hace ya casi dos años publiqué en este blog Universo Scratch, una entrada en la que recogía una muestra significativa de lo que en su momento podíamos encontrar alrededor de este conocido lenguaje de programación.

¡A programar!

En estos dos años el universo no ha dejado de crecer, llegando a los más de 8 millones de proyectos compartidos; tal éxito es debido en buena parte a la socialización y al hecho de que con la actual versión 2.0 todo proyecto puede ser compartido (cuarto estadio de la espiral del pensamiento creativo propuesta por Mitchel Resnick) y rediseñado por algun otro miembro de la comunidad que tiene los mismos intereses y ganas de aprender.

Asimismo, han surgido bastantes iniciativas para fomentar el aprendizaje de la programación en edades tempranas. Las principales son las que recogió Pau Córdoba en este mismo blog: La hora del código y Europe Code Week. Si queréis saber más sobre Scratch recomiendo especialmente la publicación de Mertxe J. Programar en dispositivos móviles ScratchJr. Flipped clasroom y aprendizaje adulto. Ús dels tutorials com a eina d’aprenentatge. Ús dels tutorials com a eina d’aprenentatge Les noves tecnologies han incorporat a l’escola una potent eina d’aprenentatge, una eina fantàstica per transmetre als altres algun coneixement o procediment: els tutorials.

Ús dels tutorials com a eina d’aprenentatge

Veiem alguns exemples d’ús: El curs 13-14, a 5è de primària, els alumnes de 5è van iniciar un projecte “#habilitatsambtutorials” en el que tots els alumnes feien visible una habilitat. Tots els tutorials es poden veure a la categoria de tutorials del blog del curs, però tot va començar amb el tutorial d’un alumne que explicava “com fer tutorials”, incorporant també explicacions tècniques de les eines que es fan servir en la seva elaboració:I tu, quina habilitat tens? Fes-ne un tutorial! Què necessitem? Like this: M'agrada S'està carregant... Format condicional per valorar un formulari. Març 5, 2015 per Cecilia Calvo En una entrada prèvia d’aquest blog (Formularis de Google) el James ja ens va presentar exemples de la utilitat d’aquesta aplicació disponible des del Google Drive i en Jordi B,, des d’una entrada del seu blog Innovasak, a més d’afegir exemples d’utilitat, ens va donar pistes sobre com crear aquests formularis (una tasca que, realment, no té major dificultat).

Format condicional per valorar un formulari

AVui la meva intenció és complementar aquestes entrades comentant com fem servir aquest formularis des de les classes de Matemàtiques i com podem complementar la facilitat que ofereixen de recollir múltiples respostes amb el fet de poder fer una primera valoració d’aquestes respostes a cop d’ull. Cada cop que creem un formulari de nom “X” al nostre Drive apareix un full de càlcul de nom “X (respostes)” on es van abocant les respostes que donen al qüestionari els alumnes als que el proposem. Un exemple, mentre treballàvem la Mesura de Temps a 5è vam proposar aquest formulari: Codie. El Punt Avui Televisió - 20/02/2015 L'Illa de Robinson (19.00-19.36) MICRO-LEARNING. Nuestra capacidad de concentración parece estar disminuyendo dramáticamente.

MICRO-LEARNING

La Tecnología, especialmente la inclusión de Internet en nuestras vidas, está influyendo decisivamente en ello. Conseguir más de diez minutos de atención puede convertirse en una tarea imposible en formación, en todas las edades y contextos. Esto puede ser un buen punto de partida para desarrollar un modelo eLearning eficaz: diseñar recursos formativos breves, de diferente tipología, que aborden cada uno de ellos un objetivo de aprendizaje concreto. De esta manera conseguimos mantener la motivación y el interés del alumno mientras permanece abierta su “ventana de atención”.

Se ha comprobado que el tamaño y duración del contenido formativo también tiene un impacto en el recuerdo. En el diseño de estas pequeñas piezas de conocimiento tenemos que referirnos a la variedad de medios y también a la adaptación a diferentes formatos de entrega. Aprendizaje y trabajo, cada vez más enlazados. Jordi Adell: “Que un nen tregui un 4 no vol dir que sàpiga la meitat que un que treu un 8” Jordi Adell, en la seva intervenció a l’ITWorldEdu.

Jordi Adell: “Que un nen tregui un 4 no vol dir que sàpiga la meitat que un que treu un 8”

Ens atén minuts abans de pronunciar una conferència sobre learning analytics –recopilació i medició de dades per analitzar els processos d’aprenentatge– al congrés sobre noves tecnologies i educació ITWorldEdu. Jordi Adell és pedagog i professor de Noves Tecnologies aplicades a l’Educació a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, a més d’un habitual de les jornades en les quals s’intenta desxifrar quin ha de ser el paper de les TIC a les aules. Comencem parlant de learning analytics. És curiós com un bon coneixedor de l’anàlisi de dades sobre educació sigui molt crític amb les proves PISA.

Per què? Sobrevalorem la informació que ens donen les dades. Considera que les dades pesen massa a l’hora de fer polítiques educatives? Absolutament. “Tot el que es pot mesurar, es pot millorar”. Flubaroo: creació d’exàmens tipus text de qualificació automàtica. Febrer 4, 2015 per jordibermudez Flubaroo és una funcionalitat de Google Drive (Script) que podem instal.lar com a complement per qualificar qüestionaris creats amb Google de manera molt ràpida.

Flubaroo: creació d’exàmens tipus text de qualificació automàtica

Pot qualificar preguntes dels formularis de Google del tipus: Tipus text.Escollir d'una llista. Funcions de Flubaroo Calcula puntuació mitjana.Calcula puntuació mitjana per pregunta.Mostra el gràfic de distribució. Instruccions Crear un formulari de Google amb les preguntes de la prova del tipus “text” o “escollir d'una llista”.Introduir les respostes correctes a la primera fila del full de càlcul de respostes.Enviar el formulari als alumnes.Qualificar.Revisió de les qualificacions.

Produccions 15

Produccions 14. Pla docent. Fonaments. Eines i recursos. Estratègies. Per saber-ne més.