background preloader

Janettequreshi

Facebook Twitter

Janette

Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan - Lännen Media Oy - Politiikka. Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan Hallituksella ja Suomella on edessä raskas syksy, jos hallituksen valmistelemat pakkolait tulevat voimaan.

Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan - Lännen Media Oy - Politiikka

Tähän voi tulokseen voi päätyä Lännen Media tiistaina julkaiseman työmarkkinakyselyn perusteella. Sen mukaan työmarkkinajohtajat uskovat, että pakkolait johtaisivat palkkasotaan, kun liitot ensi syksynä neuvottelevat työehdoista. Korotuksia vaadittaisiin sen takia, että monilla aloilla pakkolait pidentäisivät työaikaa ja heikentäisivät esimerkiksi lomaltapaluukorvauksia. Pakkolailla hallitus haluaa parantaa yritysten kustannuskilpailukykyä alentamalla työn yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla. Tehy laski: Pakkolait veisivät 10 prosenttia palkasta. Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy arvostelee voimakkaasti hallituksen kaavailemia pakkolakeja.

Tehy laski: Pakkolait veisivät 10 prosenttia palkasta

Järjestö on laskenut, että lait leikkaisivat jopa kymmenen prosenttia koulutetun hoitohenkilökunnan palkoista. Tehyläiset karsastavat etenkin lomaoikeuksiin kajoamista, koska ne ovat aikanaan neuvottelukierroksilla korvanneet osittain palkankorotuksia. Tehyn hallitus toteaakin kannanotossaan, että se ei hyväksy pakkolakiesityksiä, sillä ne heikentäisivät palkkojen ja ostovoiman lisäksi alan vetovoimaisuutta ja kohtelisivat epäoikeudenmukaisesti naisvaltaista alaa. Heinäluoma: Työmarkkinoilla tarvitaan sovittelijaa - pakkolait peruttava. Eduskuntaryhmät torjuvat tietoliikenteen massavalvonnan – kansalaisille oikeus tietojensa tarkistamiseen - Politiikka. Eduskuntaryhmät torjuvat tietoliikenteen massavalvonnan – kansalaisille oikeus tietojensa tarkistamiseen Suurin osa eduskuntaryhmien puheenjohtajista on sitä mieltä, että Suomessa ei pidä sallia tietoliikenteen massavalvontaa edes kansallisen turvallisuuden nimissä.

Eduskuntaryhmät torjuvat tietoliikenteen massavalvonnan – kansalaisille oikeus tietojensa tarkistamiseen - Politiikka

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat korostavat HS:n kyselyssä myös kansalaisten oikeutta tarkistaa omat tietonsa, jotka hankitaan uuden valmisteilla olevan tiedustelulainsäädännön perusteella. Helsingin Sanomat kysyi kaikilta eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, mitä mieltä he ovat Sveitsissä käyttöön otetuista verkkovalvonnan ja tiedustelun pelisäännöistä. Sveitsi on noin viisi vuotta Suomea edellä lainsäädäntöhankkeessa, jonka perusteella viranomaiset voivat valvoa entistä tarkemmin kansalaisiaan ja heidän viestintäänsä. Reserviläinen: Rauhanturvaajat saavat veteraanistatuksen. Suomalaiset rauhanturvatehtävissä palvelleet saavat virallisen veteraanistatuksen, kertoo Reserviläinen.

Reserviläinen: Rauhanturvaajat saavat veteraanistatuksen

Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Paavo Kiljunen sanoo Reserviläiselle, että rauhanturvatehtävissä palvelleille valmistellaan veteraanikorttia ja se saadaan käyttöön todennäköisesti vuoden lopulla. Hänen mukaansa tarkoitus on, että Suomen Rauhanturvaajaliitto pohtii Puolustusvoimien kanssa veteraanikortin sisältöä eli sitä, mitä etuuksia veteraanit saisivat. Etuudet voisivat koskea esimerkiksi paikallisliikennettä, Kiljunen havainnollistaa. Veteraanistatuksen saavia olisi kymmeniätuhansia, Reserviläinen kirjoittaa.

Väistyvä oikeusministeriön kansliapäällikkö: Hallitukseen tarvittaisiin juristi. Kolmikantavalmistelu on aina ollut erilaista, sanoo Tiina Astola.

Väistyvä oikeusministeriön kansliapäällikkö: Hallitukseen tarvittaisiin juristi

Oikeusministeriön kansliapäällikön tehtävästä Euroopan komission oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosaston pääjohtajaksi siirtyvä Tiina Astola tietää mistä puhuu. Astola on toiminut oikeusministeriön kansliapäällikkönä vuodesta 2007. Jo sitä ennen hänellä oli takanaan merkittävä ura ministeriössä. Kokoomuksen uusi puoluesihteeri valitaan nopealla aikataululla. Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve siirtyy Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi kuukauden kuluttua.

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri valitaan nopealla aikataululla

Kokoomuksella on saman verran aikaa valita Arvelle seuraaja. – Tämä tilanne on aktivoitunut sen verran nopeasti, että puoluehallitus käsittelee tätä alkuviikosta. Ja sen jälkeen katsotaan askelmerkit, että miten edetään, kertoo puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie. Kyseessä on vuoden ensimmäinen, jo aiemmin sovittu kokous. – En koe, että tilanne olisi mitenkään hankala.

Pakolaisten huono kohtelu ajaa turvapaikanhakijoita Venäjältä Suomeen. Moskova.

Pakolaisten huono kohtelu ajaa turvapaikanhakijoita Venäjältä Suomeen

Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu, uusi valitaan helmikuussa. Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu.

Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu, uusi valitaan helmikuussa

Kokoomuksen nykyinen puoluesihteeri Minna Arve on valittu Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä helmikuun 15. päivänä, kokoomus kertoo tiedotteessaan. Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin kokouksessaan 13. helmikuuta. Puoluehallituksessa valintaprosessista keskustellaan maanantaina. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kiittää tiedotteessa Arvetta tämän tekemästä työstä.

Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävä on yksi Suomen kiinnostavimmista työtehtävistä, sanoo puolestaan Arve. Soini: Iran-päätös edistää rauhaa. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) on tyytyväinen Iranin ydinohjelmasta syntyneeseen sopuun ja talouspakotteista luopumiseen.

Soini: Iran-päätös edistää rauhaa

Soinin mielestä päätös lisää laajemminkin kansainvälistä kauppaa ja kanssakäymistä, mikä myös edistää rauhaa. – Suomen ja Euroopan intressi on saada tällaiset maat avautumaan, käydä kauppaa ja kanssakäymistä. Sillä on seurauksia poliittiselle puolelle ja sotien rahoittaminen ja tukeminen muuttuu vaikeammaksi. Soinin mielestä on myös tärkeää että sopimuksen noudattamista valvotaan tarkasti. Professorit: Laissa ei estettä rasististen katupartioiden kieltämiselle. Kahden oikeustieteen professorin mukaan hallituksella ei ole oikeudellista estettä katupartioiden kieltämiselle.

Professorit: Laissa ei estettä rasististen katupartioiden kieltämiselle

Pikemminkin hallituksella saattaa olla kansainvälisiin sopimuksiin perustuva velvollisuus tuomita ryhmien toiminta. – Perustuslain näkökulmasta mitään ehdotonta estettä kieltämiselle ei ole. Sen sijaan meillä on YK:n rotusyrjintäsopimukseen perustuva velvollisuus kieltää tällaisten rasistisin motiivein toimivien järjestöjen toiminta, sanoo oikeustieteen professori Juha Lavapuro Turun yliopistosta. Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen arvioi, että perusoikeuksiin kuuluva ilmaisun- ja kokoontumisenvapaus ei tule asiassa vastaan. – Se ei oikeuta sellaista toimintaa, että rasistisissa tarkoituksissa tuolla on joku joukko muka järjestystä ja turvallisuutta ylläpitämässä.

Kuka joutuukaan maksajaksi? Aluehallintouudistus epäilyttää sekä isoja että pieniä kaupunkeja. Hallitus on päättänyt, että Suomeen tulee 18 itsehallinto- ja 15 sote-aluetta. Tänään julkaistun "Kaupunkien ja kaupunkiseutujen merkitys itsehallintoalueita muodostettaessa” -selvityksen mukaan 18 samalla kaavalla muodostettua itsehallintoaluetta ei voi toimia koko Suomessa. Tutkija Timo Aron mielestä suurten kaupunkien ja kaupunkialueiden erityispiirteet pitäisi huomioida erillisellä lainsäädännöllä, kun itsehallintoalueita ja niiden tehtäviä muodostetaan. – Suurimpiin kaupunkeihin kohdistuu merkittävästi työllisyyteen, maahanmuuttoon, sosilaaliseen syrjäytymiseen sekä eriytymiskehitykseen liittyviä haasteita.

Ne vaativat palvelu- ja kustannusrakenteelta ihan erilaisia ratkaisuja kuin sellaisilla alueilla, joilla nämä haasteet eivät ole niin suuria, Aro sanoo. Sipilä tuomitsi ulkomaalaisvastaiset katupartiot: "Niitä ei tarvita" SDP:n Rinne: Yksityiset katupartiot voivat lisätä turvattomuuden tunnetta. SDP suhtautuu hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin eli Odinin sotilaiden kaltaisiin järjestöihin, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Hänen mukaansa puolue myös tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti. – Oikeusvaltiossa kenenkään ei pidä ottaa oikeutta omiin käsiinsä eikä ajaa omia ideologisia tavoitteitaan synnyttämällä pelkoa ja turvattomuutta, Rinne kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa. SDP suhtautuu hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin kaltaisiin järjestöihin ja tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti.

. – Antti Rinne Aiemmin myös vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ovat kommentoineet Odinin sotilaita ja todenneet, ettei järjestö tunnuksineen ole neutraalia yhteisön valvontaa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan järjestyksenpito kuuluu Suomessa poliisille eikä ulkomaalaisvastaisia katupartioita tarvita. Stubb: Hallitus keskustelee katupartioiden kieltämisestä. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tyrmää ulkomaalaisvastaiset katupartiot. Hänen mukaansa kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen ei voi tapahtua oman käden oikeudella. – Kaikki rasistiset katupartiot on tuomittava ja kiellettävä.

Meillä on viranomaiset, jotka pitävät huolen siitä, että vihapuhetta ei kerta kaikkiaan tässä maassa hyväksytä. Tässä asiasta vastaava sisäministeri Petteri Orpo on on ollut yksiselitteisen selkeä, Stubb kommentoi. Puolueet puivat suuria vaalijärjestelmän muutoksia lähiviikkoina – Uudenmaan jaosta ja listavaaleista kiistaa? Puoluesihteereiden arvioitavaksi lähtee torstaina niin sanottu demokratiapaketti, jota on pohjustettu virkamiestyönä.

Se pitää sisällään perusasioita uusien maakuntien järjestäytymisestä kuten miten maakuntavaltuustot valitaan ja minkä kokoisia ovat vaalipiirit. Mukana on myös kysymyksiä vaalirahoituksesta, vaalikelpoisuuden rajoittamisesta ja vaalijärjestelmän uudistamisesta. Myös viime päivinä puhuttanut listavaalikysymys on mukana. Puoluesihteeriryhmää alkaa vetämään suurimman puolueen, keskustan, puoluesihteeri Timo Laaninen. Hän aikoo kutsua puoluesihteerit koolle parin viikon kuluessa. Perussuomalaiset vastustaa Lapin pilkkomista. Pakkolakilausuntojen jatkoaika yllätti hallituksen epämieluisasti. Hallituksen kilpailukykypaketin lausunnoille myöntämä kuukauden lisäaika kasvatti vain pakkolakeihin kriittisesti suhtautuvien määrää lausuntopinossa.

Maanantaina päättynyt jatkoaika tuotti kolme uutta lausuntoa: Tehyltä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä ja Svenska handelhögskolanilta. Keskusta ja Sdp kiistelevät työmarkkina-ahdingosta - Lakko - Politiikka. Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan - Lännen Media Oy - Politiikka. Niinistö: Turvapaikanhakijoiden hyväksyttävä keskeiset arvomme, muuten ei voi jäädä Suomeen.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan maahantulijoiden on hyväksyttävä Suomen keskeiset arvot. Niinistö kiteytti idean sanontaan "maassa maan tavalla". – Tämä on mielestäni asian ydin. Ihmisten, jotka haluavat täällä olla, on hyväksyttävä meidän keskeiset arvomme; demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet, kaikki tällainen. Stubb pahoitteli eduskunnalle virheellistä lausuntoaan – ”Pyydän nöyrästi anteeksi” - Oppositiopolitiikka - Politiikka. Stubb pahoitteli eduskunnalle virheellistä lausuntoaan – ”Pyydän nöyrästi anteeksi” Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pyysi eduskunnan kyselytunnilla torstaina anteeksi viikko sitten kyselytunnilla antamaansa virheellistä lausuntoa hallintarekisterihankkeen lausunnoista. Stubbin ilmoitus hämmensi ainakin osaa kansanedustajista, sillä kukaan ei kysynyt häneltä mitään, vaan Stubb kävi kesken istunnon kuiskuttelemassa eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (ps).

Karlsson 6.12.2015. Sipilä: Yhteiskunta­sopimukselle ei ole jatkon edellytyksiä – pakkolait eduskuntaan helmikuussa - Yhteiskuntasopimus - Politiikka. Juha Sipilä ja VM:n asiantuntijat kääntäisivät liittovaltiokehityksen. Suomen Eurooppa-politiikkaan on vireillä suhteellisen riuska korjausliike, joka voi ainakin periaatteessa merkitä jopa täydellistä U-käännöstä entiseen. Tämä täyskäännös näyttää yritykseltä painaa jarrua euroalueen ja Euroopan unionin (EU) liittovaltiokehitykseen.

Täyskäännös ilmenee suuntaviivoista ja kysymyksistä, joilla keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on tunnustellut maahan uutta hallitusta. Obama Erdoğanille: USA tukee Turkin oikeutta puolustaa itseään ja ilmatilaansa. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama toivoo Turkin ja Venäjän välisten jännitteiden lientymistä. Maiden väliset suhteet ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen rynnäkkökoneen.

Pariisin ilmastokokous kokoaa suuret vaikuttajat – Yle näyttää suorana verkossa. Stubb kertoo kiistellystä hallintarekisteristä – Yle näyttää suorana.