background preloader

Παιδί

Facebook Twitter

Τροφές

Καλώς ήλθατε σ' έναν κόσμο με Αγάπη, Ύπνο & Παιχνίδι. Bρεφικές πάνες Babylino. Βραβευμένες, ελληνικές πάνες για μωρά! Παιδιατρικές Συμβουλές. Μικρές Ιστορίες - Χώρος δημιουργικών δράσεων. Αντενδείξεις και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων. Γενικά οι αντενδείξεις για εμβολιασμό είναι: 1.

Αντενδείξεις και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων

Η αλλεργική αντίδραση σε προηγούμενη δόση του εμβολίου. 2. Η ύπαρξη αλλεργίας σε κάποιο συστατικό του εμβολίου πχ νεομυκίνη. Αναλυτικός οδηγός θηλασμού (1η μέρα έως 6 μήνες) - HappyParenting.gr. Αν έχετε προβληματισμούς σε σχέση με τον θηλασμό, αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πώς, με ποια συχνότητα ή γιατί είναι τόσο σημαντικό να θηλάσετε το μωρό σας αποκλειστικά τους πρώτους μήνες της ζωής του, σας έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες βασικές και χρήσιμες πληροφορίες για τη φυσική αυτή διαδικασία από την πρώτη ημέρα μέχρι τους 6 μήνες.

Αναλυτικός οδηγός θηλασμού (1η μέρα έως 6 μήνες) - HappyParenting.gr

Θυμηθείτε πως το μητρικό γάλα είναι τόσο ευεργετικό για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού σας που ακόμα και αν στην αρχή δυσκολευτείτε αξίζει πραγματικά να επιμείνετε και να χαρείτε αυτή τη μοναδική και μαγική σχέση που θα δημιουργήσετε με το μωρό σας θηλάζοντάς το. Μόλις γεννηθεί Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για δέρμα με δέρμα επαφή. Το νεογέννητο είναι πιθανό να κατευθυνθεί προς το στήθος σας και να αρχίζει να θηλάζει χωρίς βοήθεια.

International BreastFeeding Centre. Vidéos. La Leche League France. HappyParenting.gr. Μητρικός θηλασμός - ΑΛΚΥΟΝΗ. Παιδίατρος Θεσσαλονίκη. Παιδί: Τα καλύτερα δώρα για κάθε ηλικία - Παιδί - Για την Οικογένεια - Οικογενειακή Ζωή - in.gr. Όλα τα παιδιά περιμένουν ένα δώρο αυτές τις μέρες.

Παιδί: Τα καλύτερα δώρα για κάθε ηλικία - Παιδί - Για την Οικογένεια - Οικογενειακή Ζωή - in.gr

Όμως άλλο θα εντυπωσιάσει ένα βρέφος 6 μηνών κι άλλο ένα παιδάκι 1,5 έτους. Μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε για να πέσετε διάνα στην επιλογή σας. Είναι η δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη του παιδιού και χτίζει την υγιή του σχέση με τον έξω κόσμο. Η λέξη «παιχνίδι» είναι συχνά συνώνυμη της έκπληξης, της χαράς, της δημιουργίας, του ελεύθερου χρόνου, της φαντασίας, της συντροφιάς, του πειραματισμού, της γνώσης και της μάθησης. Τα παιδιά γεννιούνται με έμφυτη περιέργεια και με ζωηρή φαντασία. Τι παιχνίδι να διαλέξω για κάθε ηλικίαΈως τριών μηνώνΤι κάνει το παιδί - Ακολουθεί κινούμενα αντικείμενα με το βλέμμα του. - Αναγνωρίζει ήχους και ψάχνει να βρει την πηγή τους. - Παίζει με τα χέρια του και να προσπαθεί να πιάσει αντικείμενα. - Κλοτσάει, γυρίζει το κεφάλι του. - Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έντονα χρώματα. - Θέλει αγκαλιές και νανουρίσματα.

E-lactancia. Διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC ανά περιοχή. Οι Διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC έχουν τις ειδικές γνώσεις, την άριστη δεξιοτεχνία και ορθή επαγγελματική στάση ώστε να παρέχουν ποιοτική, θεωρητική και πρακτική βοήθεια, συμπαράσταση και υποστήριξη στα μωρά και στις μητέρες, για να καταφέρουν να θηλάσουν.

Διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC ανά περιοχή

Δουλεύουν για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων Μητρικού Θηλασμού. Ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των γονέων και την συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν το παιδί τους πριν και μετά την γέννησή του. Γενικότερα ενθαρρύνουν ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις θηλάζουσες οικογένειες.Η πιστοποίηση επισημοποιεί τις ειδικές γνώσεις και εμπειρία των εν λόγω επαγγελματιών για τους εργοδότες, συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων καθώς και για τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece Ευρετήριο. Λημματικό ευρετήριο (Γαλουχώ, Χρήσιμες κάρτες, on-line Φυλλάδια, Παρουσιάσεις, Κανάλι YouTube) Τελευταία ενημέρωση: ΕΔ - ΒΜ 16/3/2016 Αγγειόσπασμος (θηλές): γαλουχώ, τεύχος 17 – Φεβρουάριος 2015, σελ. 19 Αδέρφια (και μωρό): γαλουχώ, τεύχος 19 - Νοέμβριος 2015, σελ. 14-15 Άθληση (και θηλασμός): Παρουσιάσεις, Αλήθειες και Μύθοι για τον θηλασμό Αιφνίδιος Θάνατος (σύνδρομο): γαλουχώ, τεύχος 4 – Απρίλιος 2005,σελ. 11 Αλκοόλ (και θηλασμός): Χρήσιμες κάρτες, Αλκοόλ / Παρουσιάσεις, Μύθοι και Αλήθειες για τον θηλασμό Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία: Φυλλάδιο, Θηλάζει το εγγόνι σας; Αναισθησία (επισκληρίδιος και θηλασμός): γαλουχώ, τεύχος 8 –Απρίλιος 2008, σελ. 40-41 Ανάπτυξη (μωρού που θηλάζει) : γαλουχώ, τεύχος 15 - Σεπτέμβριος 2013, σελ. 18-19 (άλμα) Χρήσιμες κάρτες, Αναπτυξιακά Άλματα / Χρήσιμες κάρτες, Οδηγίες για Θηλάζουσες Μητέρες / Χρήσιμες κάρτες, Η ανάπτυξη του μωρού τον 1ο χρόνο Ανοξείδωτα σκεύη (για μητρικό γάλα): Παρουσιάσεις, Αποθήκευση – Μεταφορά μητρικού γάλακτος.

Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece Ευρετήριο

Άλματα ανάπτυξης. Τα μωράκια περνούν αναπτυξιακά άλματα.

Άλματα ανάπτυξης

Επειδή όμως κάθε μωρό είναι ξεχωριστό και διαφορετικό, δεν παίρνουν όλα τα μωρά με την ίδια ένταση τα άλματα. Στο αναπτυξιακό άλμα τα θηλάζοντα μωρά αυξάνουν την παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ενώ τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα μπορεί είτε να αυξήσουν την ποσότητα φαγητού είτε να τη μειώσουν για εκείνη την περίοδο. Τα άλματα ανάπτυξης σε εβδομάδες: Jouer pour l'éveiller. Astrologie Que révèlent les signes astrologiques ?

Jouer pour l'éveiller

Celui de bébé ? Et de toute la famille ? Le savoir Jouons ensemble ! Jouons ensemble ! Jouons ensemble ! Εγκυμοσύνη.