background preloader

Pràcticum

Facebook Twitter

Webquest Dins d'un comic by annaravalnet. El dia a dia a l'aula d'acollida de l'Institut Carles Vallbona, a Granollers. Recuperem un article publicat anteriorment per celebrar la Diada de Sant Jordi: Sant Jordi, una de les dates més assenyalades de Catalunya.

El dia a dia a l'aula d'acollida de l'Institut Carles Vallbona, a Granollers

Per poder aprofundir en la llegenda i poder-la treballar amb tots els nois i noies, us deixem diferents recursos: - Uns apunts sobre la llegenda de Sant Jordi, extrets del llibre Sant Jordi, estendard d’Europa. - Uns dossiers elaborats des de l’INS Carles Vallbona, per al treball amb els alumnes. - Un recull de vídeos, contes, webquest i altres recursos complementaris.

RACO DE LES PARAULES. Maleta de còmic. Activitats. Guia didàctica Webquest: Dins d'un còmic. Aquesta webquest està pensada per a alumnes de Cicle Mitjà i Superior, sent a més, una bona eina pels alumnes de l'aula d'acollida que ja s'han iniciat (o s'estan iniciant) en el procés de lectura i escriptura.

Guia didàctica Webquest: Dins d'un còmic

Tots els documents de suport estan fets ambel porgrama Open Office, si no el teniu el necessitareu per poder treballar, com que és programari lliure aquí us el podeu baixar. Aquestes són finalitats que han portat a elaborar -la. 1- La primera finalitat és aproximar els infants al món de la lectura a partir dels còmics. 2- La segona és familiaritzar-los amb la recerca d'informació, tant a través dels llibres com d'internet. 3- La tercera finalitat és dominar diversos programes informàtics com a eina per a l'aprenentatge. És important que els alumnes aprenguin a treballar en grup i per això es proposa el treball en grup a partir que cada membre tingui un rol diferent i unes responsabiliatts concretes.

Per entendre millor què és això de la web2: Recollida de dades. GUIA DIDÀCTICA. En aquesta guia didàctica s'exposen els objectius, continguts i criteris d'avaluació de la WebQuest d'EL COMIC, dirigida a alumnes de Cicle Superior de primària (preferentment alumnes de 6è) en les àrees de llengua i educació visual i plàstica.

GUIA DIDÀCTICA

Www.xtec.cat/~pribas/projecte/recursos.htm. Per donar vida als dibuixos, l'autor d'un còmic no es limita a dibuixar un objecte, un paisatge, o un personatge quiet.

www.xtec.cat/~pribas/projecte/recursos.htm

De vegades ha de semblar que aquest personatge es mou, que plou, que algun objecte es crema... El còmic utilitza una sèrie de recursos, tant en la imatge com en el text, que faciliten una comprensió ràpida de la historieta i la fan més atractiva al lector/a. Si volem llegir bé un còmic hem de saber interpretar aquests recursos. A vegades un dibuixant necessita representar un personatge molt enfadat que s'ha quedat sense paraules, o potser no vol escriure les paraulotes que diu... En els còmics és un recurs molt usat representar aquestes situacions i moltes altres amb uns signes especials: bombes, ganivets, espirals, estrelles, lletres xineses, núvols que exploten, calaveres...

De vegades es dibuixa la traducció "literal" d'una frase feta. Un interrogant representa una frase interrogativa i una exclamació tota una frase exclamativa. Això, però, és orientatiu. GUIA DIDÀCTICA - FEM EL NOSTRE CÒMIC. La seqüenciació de les activitats serà la següent: · ACTIVITAT 1: Què sabem dels còmics?

GUIA DIDÀCTICA - FEM EL NOSTRE CÒMIC

+ Cerca d’informació a través d’Internet. Cada alumne portarà un còmic a l’escola i parlarem de tot allò que coneixen dels còmics, els tipus de còmics, les diferències que hi trobem, els personatges i els seus trets característics, la imatge o imatges, quantitat de vinyetes,... D’aquesta manera ens servirà per veure que en saben i observar els coneixements previs sobre el tema. Per parelles buscarem informació en diferents pàgines webs i en llegirem el seu contingut. Realitzarem individualment l’activitat JClic “El llenguatge del còmic”, que ens servirà com reforç o ampliació dels continguts treballats sobre el còmic. Crearem el nostre còmic on-line i el descarregarem amb PDF a la carpeta de l’alumne corresponent. · ACTIVITAT 2: Elaboració de la història. Serà en aquest moment que només faltarà redactar la història final amb els personatges inclosos. GUIA DIDÀCTICA - FEM EL NOSTRE CÒMIC. Plasq.com. The uses of Comic Life in education can be divided into two categories: 2) Student use of Comic Life in the Classroom The following section will focus on "Collaborative Digital Graphic Writing" in the Classroom, specific examples of other student use of Comic Life in the Classroom are separated and can be located in the various subject tabs above.

plasq.com

Collaborative Digital Graphic Writing Comics have a history dating back thousands of years. If the growing number of graphic novels is any indication, comics are experiencing a greater readership today than ever before. Giving students the opportunity to not just add an illustration, but to use sequential images and text to tell a story or relate their understanding of learned materials in the past has been difficult. Whole Class The process for creating a comic as a whole class can be fun as well as an excellent experience for students to polish their interpersonal communication skills. Tapping Talents Pitching Ideas Friendly Amendments Revision.