background preloader

Lifehack.bg

Facebook Twitter

Запомнете вие сте тук и сега! Джо Витале. “Един ден отидох в Остин, Тексас и се срещнах с екипа, който ръководи програмите ми „Коучинг за постигане на чудеса” (Miracles Coaching) и „Менторство” (Executive Mentoring).

Запомнете вие сте тук и сега! Джо Витале

50 брутални истини за живота, които никой няма да ти каже. Има реалности в живота, за които никой не иска да говори, защото знае, че никак няма да ти харесат.

50 брутални истини за живота, които никой няма да ти каже

Ние обаче се осмелихме… Как изглеждаш определено има значениеХората се интересуват единствено от това, какво могат да вземат от тебДа бъдеш мил и добър с всички няма да ти спечели нищоВсичко вътре в теб ще се бори за подобрение, но волята ти ще се противиЖивотът не е честен – никой не ти дължи нищо! Вдъхновяваме хората да подобрят живота си. Колко често Ви се случва да се приберете, да седнете на любимия си диван и да се замислите над нещата от живота?

Вдъхновяваме хората да подобрят живота си

Колко често си давате равносметка за това което е истински важно за вас? Напоследък изобщо, нали? И това е напълно разбираемо… Ежедневието и не леката действителност ни налагат да забравяме да поговорим малко по-сериозно със себе си за значимите неща от живота, …и да си отговорим на въпроси, които всъщност определят нашето съществуване…или поне смисъла от него!

Вдъхновяваме хората да подобрят живота си. Има един ключов фактор, който може или да разруши вашите взаимоотношения или да ги задълбочи и направи по силни.

Вдъхновяваме хората да подобрят живота си

Този фактор е отношението ви към хората около вас. Ако се надявате да израствате и да поддържате положителни взаимоотношения в живота си четете по нататък. По долу ще намерите 20 стъпки, чрез които да направите корекции в поведението си спрямо останалите-те гарантирано ще ви помогнат за това! 1. Спрете да се държите злобно. Злобата пропилява перфектното щастие. Със сигурност имате такива. 2. Notes1. Хард порното в продуктивността + тайната на щастливия живот – само в няколко думи! Това е като пръст, сочещ към луната.

Хард порното в продуктивността + тайната на щастливия живот – само в няколко думи!

Не се концентрирайте върху пръста или в противен случай ще изпуснете всичко от небесната прелест! — Брус Лий Интернет е пълен със съвети за по-висока продуктивност, както и най-различни техники за лесно постигане на всичко това. По-голямата част от тях без капка срам ще наречем “хард порно на продуктивността“. Разбира се има и страхотни попадения, някои от които ще ви спомена в края на статията, но болшинството просто не струват. Нашите убеждения или седемте „лъжи” за успеха: провалът – 2 част [Тони Робинс] Нашите съмнения са предатели, те ни карат да губим доброто, което често бихме могли да спечелим, ако не се страхувахме да опитаме. – Уилям Шекспир След страхотните отзиви от първа част на мини поредицата ни Седемте „лъжи” за успеха, ето че дойде време и за втората порция убеждения, които управляват живота ни.

Нашите убеждения или седемте „лъжи” за успеха: провалът – 2 част [Тони Робинс]

В предната статия надълго и нашироко изложихме какво имаме предвид под “лъжи” за успеха и защо точно така наричаме тези убеждения. Дадохме и ярки примери за силата на това, което се намира като мисъл в главите ни. Точно затова тук няма да изпадаме в подробни уводни словоизлияния, а направо ще преминем по същество. И така, следва да разгледаме: Убеждение 2: Провал не съществува. Това е почти следствие от убеждение № 1 и е също толкова важно. Вдъхновяваме хората да подобрят живота си. Ето ви един мъдър съвет от покойния Елбърт Хабърд, който винаги си струва да се цитира.

Вдъхновяваме хората да подобрят живота си

Ако обикновен човек успее да приложи тази мъдрост и да – живее според нея, има голям шан да постигне щастие и благоденствие. „Когато излезете навън, изправете глава, вдигнете взор и изпълнете дробовете си с въздух докрай. Попийте слънцето, поздравете приятелите си с усмивка и се здрависайте сърдечно. Наполеон, Уелингтън, Лий, Грант, Фош – всички тези големи военни предводители са знаели, че за успеха на една армия няма по важно нещо от волята й за победа и увереността, че ще победи. — Деветдесет хиляди победени – казва маршал Фош, отстъпват пред деветдесет хиляди победители, само защото им е дошло до гуша, защото са изгубили вяра в победата и са деморализирани – моралната им съпротива се е изчерпала.

С други думи, деветдесетте хиляди отстъпващи НЕ са победени физически, но са сразени духом, защото са изгубили смелостта и увереността си. Това са също така u задължителните условия за успех в живота. Кое от тези 7 убеждения ме притиска до стената? Съществуват редица мисловни модели, които непрекъснато ни възпират да се развиваме, пораждат страх от това да вървим напред, пречат ни да бъдем щастливи… …и да постигаме това, за което мечтаем.

Кое от тези 7 убеждения ме притиска до стената?

Веднъж усвоили ги още от детството си, след това е доста трудно да ги премахнем, тъй като те се превръщат в траен навик. Но рецептата за успешното справяне с тях започва на първо място с тяхното осъзнаване и определяне. Истината е, че трябва да ги посочим с пръст: ето точно това ме спира, вече знам с какво да се боря, за да успея! В тази статия ще посочим най-популярните ограничаващи мисловни процеси, които влияят непрекъснато на поведението и на резултатите ни, играейки ролята на ръчна спирачка – винаги опъната до край.

За любопитството – Царят на Убеждаващите Емоции. “Първата и най-семпла емоция, която откриваме в човешкия ум, е любопитството. ” – Едмънд Бърк Замисляли ли сте се защо Facebook е толкова успешен?

За любопитството – Царят на Убеждаващите Емоции

Да, причината е именно любопитството към живота на другите….разбира се и подхранване на нашето собствено его.