background preloader

Orasele mari ale europei

Facebook Twitter

Official London City Guide - Visit London hotels, attractions and events. Despre Londra, poze si imagini din Londra, harta Londra. Poze Londra, imagini din Londra Pozitionare: N-V Angliei Distanta: 2.560 km Limba: engleza Acte: Buletin, pasaport Moneda: lira Fie ca ajungi in Londra prin subteran sau intr-unul dintre taxiurile negre ale orasului, vei fi imediat intampinat de un puternic sentiment al istoriei si te vei intalni cu vibratia unica a acestei destinatii incredibile.

Despre Londra, poze si imagini din Londra, harta Londra

In trecutul sau intunecat si problematic, Londra a supravietuit ocupatiei romane, atacurilor celtilor, vikingilor, saxonilor, unei invazii normande, la doua atacuri majore, plagii bubonice, dar si bombardarilor naziste. Insa Londra zilelor noastre promite cate ceva fiecaruia. “Ochiul Londrei” ridica vizitatorii deasupra raului adancindu-i in panorame care se contopesc cu orizontul. Map DataMap data ©2014 GoogleMapMapSatellite.

Paris.com - Paris Travel Guide: 1150 hotels in Paris, vacation apartments, city tours, restaurants, Paris by night. Paris. Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța.

Paris

Orașul este traversat de fluviul Sena, în nordul Franței, în mijlocul regiunii Île-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris). Orașul în limitele sale administrative (cele 20 de arondismente) este în mare parte neschimbat din anul 1860, având o populație de 2.211.297 locuitori (ianuarie 2008), iar zona metropolitană Paris are o populație de 12.089.098 locuitori (ianuarie 2008). Este una dintre cele mai populate zone metropolitane din Europa. Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX. Paris și regiunea Paris, cu 552.1 miliarde € în 2009, produc mai mult de un sfert din produsul intern brut al Franței.[10] Conform estimărilor pentru 2008, aglomerația din Paris este cea mai mare din Europa[11] sau al doilea cel mai mare[12] pol economic urban european și al șaselea ca mărime din lume[13].

Budapesta. Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Budapesta

Geografie[modificare | modificare sursă] Așezarea geografică[modificare | modificare sursă] Teritoriul Budapestei este de 525 km². Este înconjurat de județul Pest, județ din care 81 de așezări fac parte din zona metropolitană a orașului. Capitala ungară are o diagonală de 25 km în direcția nord-sud, de 29 km în direcția est-vest. Are un rol important în legăturile terestre a Ungariei, deoarece de aici pornesc șoselele ungurești și totodată este nodul centralizat al rețelei feroviare. Apele, flora și fauna[modificare | modificare sursă] Clima[modificare | modificare sursă] Budapesta se află în zonă temperată, fiind un oraș cu climat temperat continentală de tranziție, media anuală a temperaturii fiind de 11,0 °C.

Budapesta este o capitală ferită de vânt, mulțumită Munților Carpați și Munților transdanubieni. Repere geografice[modificare | modificare sursă] Despre Budapesta, poze si imagini din Budapesta, harta Budapesta. Berlin – Official tourism portal for visitors to the German capital – visitBerlin.de. Lista orașelor UE după mărime. EUROPA orasele Europei Londra, Paris, Roma, Drobeta, Milano, Sankt Petersburg, Berlin, Madrid, Atena, Kiev, Viena referat. Cele mai mari aglomerații urbane din Europa. Aceasta este o listă a orașelor cu cea mai numeroasă populație din Europa.

Cele mai mari aglomerații urbane din Europa

Note[modificare | modificare sursă] ^ a b c „Populația zonei metropolitane Londra începând cu 1891”. Accesat la 9 septembrie 2008. Statisticile din anul 2001 plasează Londra, cu o populație de 13 945 000, pe locul doi în listă, iar Istanbul ar fi al treilea^ a b c d e f g h Aglomerație urbană cu mai multe centre^ a b „Populația după sex, voievodate (NUTS 2), powiate (LAU 1) și gmine (LAU 2) în 2007, la 30 iunie”. Populație. Legături externe[modificare | modificare sursă]