background preloader

Talousuutisia YH2

Facebook Twitter

Kiinalainen vakuutusyhtiö Anbang ei suostu taipumaan amerikkalaisen kilpakosijan Marriott Internationalin edessä. Yhtiöt ovat viime kuukausina kilvan havitelleet Starwood-hotelliketjua. Anbang hivutti tarjouksensa viikon alussa jo 14 miljardiin dollariin. Salaperäinen kiinalaisyhtiö Anbang metsästää sinnikkäästi Starwood-hotelliketjua – jo 14 miljardin dollarin tarjous Kiinalainen vakuutusyhtiö Anbang ei suostu taipumaan amerikkalaisen kilpakosijan Marriott Internationalin edessä.

Kiinalainen vakuutusyhtiö Anbang ei suostu taipumaan amerikkalaisen kilpakosijan Marriott Internationalin edessä. Yhtiöt ovat viime kuukausina kilvan havitelleet Starwood-hotelliketjua. Anbang hivutti tarjouksensa viikon alussa jo 14 miljardiin dollariin

Yhtiöt ovat viime kuukausina kilvan havitelleet Starwood-hotelliketjua. Anbang hivutti tarjouksensa viikon alussa jo 14 miljardiin dollariin. Kyseessä on jo toinen kerta, kun Anbang on korottanut tarjoustaan. Jos Starwood yhdistyisi Marriottin kanssa, uudesta yhtiöstä tulisi maailman suurin hotelliketju. Pankkivaltuusto on vahvistanut Suomen Pankin tilinpäätöksen vuodelta 2015 ja päättänyt, että pankki tulouttaa valtiolle 98 miljoonaa euroa. Edellisenä vuonna Suomen Pankki tuloutti valtiolle 137,5 miljoonaa euroa.

Suomen Pankki tulouttaa valtiolle 98 miljoonaa euroa Pankkivaltuusto on vahvistanut Suomen Pankin tilinpäätöksen vuodelta 2015 ja päättänyt, että pankki tulouttaa valtiolle 98 miljoonaa euroa.

Pankkivaltuusto on vahvistanut Suomen Pankin tilinpäätöksen vuodelta 2015 ja päättänyt, että pankki tulouttaa valtiolle 98 miljoonaa euroa. Edellisenä vuonna Suomen Pankki tuloutti valtiolle 137,5 miljoonaa euroa.

Edellisenä vuonna Suomen Pankki tuloutti valtiolle 137,5 miljoonaa euroa. Tilikauden 2015 tulos varausten jälkeen oli 146 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 tulos varausten jälkeen oli 150 miljoonaa euroa. Suomen Pankki kartutti yleis- ja reaaliarvovarausta 100 miljoonalla eurolla. Suomi elpyy viiveellä suhteessa moneen muuhun EU-maahan, arvioi pankkikonserni Danske Bank. Suomi elpyy viiveellä suhteessa moneen muuhun EU-maahan, arvioi pankkikonserni Danske Bank maanantaina julkaistussa suhdannekatsauksessa.

Suomi elpyy viiveellä suhteessa moneen muuhun EU-maahan, arvioi pankkikonserni Danske Bank

Pankki ennustaa Suomelle tälle vuodelle 0,7 prosentin ja ensi vuodelle 1,1 prosentin bruttokansantuotteen kasvua. Työttömyysasteen pankin ekonomistit arvioivat nousevan tänä vuonna 9,6 prosenttiin ja laskevan vuonna 2017 hitusen, 9,4 prosenttiin. Teollisuuden teknistä suunnittelua tekevä Etteplan ostaa kaksi suomalaista teollisen internetin yritystä. Etteplan ostaa Espotelin ja Soikea Solutionsin yrityskaupoilla, joiden arvo lähenee 30 miljoonaa euroa. Teollisuuden teknistä suunnittelua tekevä Etteplan ostaa kaksi suomalaista teollisen internetin yritystä.

Teollisuuden teknistä suunnittelua tekevä Etteplan ostaa kaksi suomalaista teollisen internetin yritystä. Etteplan ostaa Espotelin ja Soikea Solutionsin yrityskaupoilla, joiden arvo lähenee 30 miljoonaa euroa.

Etteplan ostaa Espotelin ja Soikea Solutionsin yrityskaupoilla, joiden arvo on yhteensä vähintään 29 miljoonaa euroa. Espotel tekee teollisen internetin tuotekehitystä. Soikea Solutions puolestaan tarjoaa digitaalisen asioinnin ja verkkokauppaliiketoiminnan palveluita. Teollinen internet tarkoittaa teollisuudessa käytettävien koneiden liittämistä verkkoon. Kiinan talouspoliittiset liikahdukset ovat viime kesästä lähtien aiheuttaneet kylmiä väreitä sijoittajissa ympäri maailmaa.

Akseli Valmunen / HS Nordean seniorianalyytikko Amy Yuan Zhuang vieraili torstaina Suomessa.

Kiinan talouspoliittiset liikahdukset ovat viime kesästä lähtien aiheuttaneet kylmiä väreitä sijoittajissa ympäri maailmaa.

Hän pelkää, että Kiinan valtio-omisteisen pankkisektorin syliin kaatuu lähivuosina liuta velkaa pursuavia zombieyrityksiä. Kiinan talouspoliittiset liikahdukset ovat viime kesästä lähtien aiheuttaneet kylmiä väreitä sijoittajissa ympäri maailmaa. Keskuspankin hämmentävä rahapolitiikka, velkaa tankkaava yrityssektori ja kuperkeikkaa heittävät osakekurssit näyttävät länsimaisin silmin hälyttäviltä.

Veroparatiisien salat aukeavat – suomalaisten omistukset liki sadassa maassa verottajan syyniin. Veroparatiisien salat aukeavat – suomalaisten omistukset liki sadassa maassa verottajan syyniin Jos jollain vielä on hämäräperäisesti hankittuja miljoonia piilossa ulkomaisten pankkien tai varainhoitajien tileillä, nyt on aika tunnustaa tai etsiä pikaisesti parempi piilopaikka.

Veroparatiisien salat aukeavat – suomalaisten omistukset liki sadassa maassa verottajan syyniin

Puolentoista vuoden kuluttua Suomen verottaja saa automaattisesti tiedon suomalaisten sijoituksista lähes sadasta maasta. Näin monta maata on liittynyt länsimaiden talousjärjestön OECD:n piirissä solmittuun verotietojen vaihtoa koskevaan sopimukseen. Joukossa on valtaosa maailman tunnetuimmista veroparatiiseista ja tiukan pankkisalaisuuden maista, joten varojen kätkeminen on jatkossa selvästi nykyistä vaikeampaa. EU:ssa asiasta on säädetty direktiivi, jota on sovellettu tämän vuoden alusta. G20-maiden valtiovarainministerit ja keskuspankkiirit antoivat lauantaina Shanghaissa yhteisen lausunnon siitä, että he pidättäytyvät kilpailemasta toisiaan vastaan oman maansa tai valuutta-alueensa valuutan arvoa laskemalla. Talousmahdit välttivät valuuttasodan – kukaan ei silti ole varma, mitä ihmettä taloudessa tapahtuu G20-maiden valtiovarainministerit ja keskuspankkiirit antoivat lauantaina Shanghaissa yhteisen lausunnon siitä, että he pidättäytyvät kilpailemasta toisiaan vastaan oman maansa tai valuutta-alueensa valuutan arvoa laskemalla.

G20-maiden valtiovarainministerit ja keskuspankkiirit antoivat lauantaina Shanghaissa yhteisen lausunnon siitä, että he pidättäytyvät kilpailemasta toisiaan vastaan oman maansa tai valuutta-alueensa valuutan arvoa laskemalla.

Julistus annettiin ilman, että maat sitoutuivat mihinkään konkreettisiin toimiin. ”Pidämme yllä aiemmat valuuttakurssisitoumuksemme, mukaan lukien sen, että pidättäydymme kilpailevista valuutan kurssin laskuista, emmekä käytä valuuttakursseja kilpailutarkoituksiin”, yhteisessä lausunnossa todettiin kaksi päivää kestäneen G20-kokouksen lopuksi lauantaina. Toisin sanoen maailman 20 rikkainta maata pidättäytyivät valuuttasodan käytöstä kasvattaakseen oman maansa vientituloja ja talouskasvua. Suomalaisten kuluttajien luottamus omaan talouteensa ja maan talouteen pysytteli myös helmikuussa melko vaatimattomissa luvuissa. Suomalaisten usko hyvään huomiseen heikkenee – työttömyyteen ei uskota löytyvän lääkettä Suomalaisten kuluttajien luottamus omaan talouteensa ja maan talouteen pysytteli myös helmikuussa melko vaatimattomissa luvuissa Tilastokeskuksen mukaan.

Suomalaisten kuluttajien luottamus omaan talouteensa ja maan talouteen pysytteli myös helmikuussa melko vaatimattomissa luvuissa

Kuluttajien luottamusindikaattorin lukema oli helmikuussa 7,7, kun se tammikuussa oli 8,2 ja joulukuussa 2,4. Saksalainen autovalmistaja Mercedes-Benz suunnittelee luopuvansa merkittävästä määrästä robotteja tehtaidensa liukuhihnoilla. Mercedes luopuu roboteista tehtaillaan – nykymaailmassa ne eivät enää pärjää ihmisille Saksalainen autovalmistaja Mercedes-Benz suunnittelee luopuvansa merkittävästä määrästä robotteja tehtaidensa liukuhihnoilla, uutisoi talousuutistoimisto Bloomberg.

Saksalainen autovalmistaja Mercedes-Benz suunnittelee luopuvansa merkittävästä määrästä robotteja tehtaidensa liukuhihnoilla

Roboteista on tullut saksalaisjätille tarpeettomia, sillä nykymaailmassa joustavuus on avainasemassa. Saudi-Arabian, Venäjän, Qatarin ja Venezuelan öljyministerit pääsivät sopuun tuotannon rajoittamisesta tiistaina Dohassa Qatarissa. Japanissa Tokion pörssissä osakkeet kallistuivat voimakkaasti maanantaina. Nikkei-indeksi vahvistui yli seitsemän prosenttia. Nikkeitä laajempi Topix-indeksi vahvistui peräti yli kahdeksan prosenttia. Japanissa Tokion pörssissä osakkeet kallistuivat voimakkaasti maanantaina.

Japanissa Tokion pörssissä osakkeet kallistuivat voimakkaasti maanantaina. Nikkei-indeksi vahvistui yli seitsemän prosenttia. Nikkeitä laajempi Topix-indeksi vahvistui peräti yli kahdeksan prosenttia

Nikkei-indeksi vahvistui yli seitsemän prosenttia. Nikkeitä laajempi Topix-indeksi vahvistui peräti yli kahdeksan prosenttia, kertoi uutistoimisto AFP. Nikkei-indeksi nousi maanantaina lukemaan 16 023. Nokian liikevoitto kasvoi yli 200 miljoonaa euroa – Verkkolaitteita valmistavan Nokian kannattavuus parani selvästi loka–joulukuussa. Verkkolaitteita valmistavan Nokian kannattavuus parani selvästi loka–joulukuussa. Yhtiön liikevaihto oli 3,6 miljardia euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 734 miljoonaa euroa. Liikevaihto säilyi suurin piirtein ennallaan, mutta liikevoitto kasvoi 231 miljoonaa euroa vuoden 2014 loppuun verrattuna. Liikevoitto kasvoi etenkin siksi, että Nokia on saanut eteläkorealaiselta kilpailijaltaan Samsungilta patenttien käyttökorvauksen.

Viime vuoden aikana Nokian liiketoiminta lujittui selvästi. Osakekurssien luisu jatkui tiistaina aamulla Aasian ja Tyynenmeren valtioiden pörsseissä, kun huolet maailmantalouden ja Yhdysvaltain talouden tilasta painoivat sijoittajia. Pörssiluisu jatkui Aasiassa – pankit ja autoyhtiöt putosivat Tokiossa Osakekurssien luisu jatkui tiistaina aamulla Aasian ja Tyynenmeren valtioiden pörsseissä, kun huolet maailmantalouden ja Yhdysvaltain talouden tilasta painoivat sijoittajia. Euroopan pörsseissä osakkeet olivat maanantaina kovassa paineessa. Norjan tärkeimmän vientituotteen hinta on pudonnut alle puoleen, mutta maa on selvinnyt siitä todennäköisesti paremmin kuin mikään muu öljyn ja kaasun viennistä riippuvainen maa maailmassa.

Öljyn hinnan romahdus ei saanut norjalaisten hymyä hyytymään – porauslautat vaihtuvat kalankasvatus­laitoksiksi Tromssa. Öljyn hinnan romahdus on ehtinyt synnyttää arvioita, että Norjan talouden pitkä menestyskausi on päättynyt. Mahdollinen vahingonilo on kuitenkin vähintään ennenaikaista. Norjan tärkeimmän vientituotteen hinta on pudonnut alle puoleen, mutta maa on selvinnyt siitä todennäköisesti paremmin kuin mikään muu öljyn ja kaasun viennistä riippuvainen maa maailmassa. Se kuuluu myös puheissa. Venezuelan talous ajautumassa yhä syvemmälle kaaokseen – maa muuttaa kultaansa käteiseksi. Venezuelan noin 15,4 miljardin dollarin valuuttavarannosta yli 60 prosenttia on kultaharkkoina. Maalta on erääntymässä 9,5 mrd. dollarin edestä velanhoitomenoja.