background preloader

Ilari

Facebook Twitter

Hakkarainen: Suomi alkaa olla miehitetty maahanmuuttajilla. Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen mielestä Suomi alkaa olla miehitetty maa, koska maahanmuuttajien määrä on paisunut liian suureksi. – Turvapaikanhakijoista 85 prosenttia on miehiä ja he toimivat, niin kuin miehitetyssä maassa tapahtuu. Rikoksia tehdään ja niiden määrä vain lisääntyy. Vaikka valtamedia hyssyttelee tosiasioita, niin esimerkiksi poliisista on otettu minuun nimettömänä yhteyttä ja kysytty, että miksi asioista ei kerrota kuten ne ovat, Hakkarainen kertoo. ”Ukot huutelevat tyttölasten perään” Hakkarainen puhui Jyväskylässä lauantaina järjestetyssä maahanmuuton vastaisessa mielenosoituksessa.

. – Monet ihmiset ovat olleet minuun yhteydessä. ”Maaliskuussa aletaan leikkaamaan turvapaikanhakijoiden etuisuuksia” Turvapaikkapolitiikan muuttamista vaikeuttaa Hakkaraisen mukaan aikaisemmin tehdyt virheet. – Edelliset hallitukset ovat saattaneet meidät tähän kestämättömään tilanteeseen. . – Teemme mitä pystymme, mutta asioita ei muuteta hetkessä. Mielenosoitus veti väkeä.

Ulkoministeriöltä tiedotuskampanja turvapaikanhakijoiden lähtömaihin. Ulkoministeriö saa eduskunnalta 230 000 euroa tiedotuskampanjaan, jolla on tarkoitus tavoittaa turvapaikkamatkaa suunnittelevat jo lähtömaissaan. – Käynnissä on suurin kansainvaellus sitten toisen maailmansodan. Joukossa on paljon niitä, jotka eivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa.

Monen kohdalla Suomi ei vastannutkaan odotuksia ja paluumatkaa jo suunnitellaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Ville Vähämäki. Suomi-kuva salakuljettajien varassa. Soini: "Nyt on luotava painetta, että saadaan yhteinen, tehokas palautuspolitiikka" EU ponnistelee yhdessä sen eteen, että turvapaikkaa saamattomat maahantulijat saataisiin palaamaan takaisin lähtömaahansa. Ulkoministeri Timo Soini kertoi asiasta eduskunnan ala-aulassa ennen eilistä eduskunnan kyselytuntia. – Tässä täytyy luoda painetta. Yksi tavoite olisi saada yhteinen palautuspolitiikka koko EU:n alueelle. Se on vielä alkutekijöissään, mutta se on hyvä tavoite, Soini arvioi. – Tällä hetkellä vapaaehtoinen palautus toimii hyvin: Irakiin on lähtenyt jo puolitoista tuhatta vapaaehtoista, Soini korosti. ”Ettei tänne jäädä lojumaan” Soini sanoi ottavansa palautusasian esille aina kahdenkeskisissä tapaamisissa.

. – Siinä vaiheessa täytyy satsata joko vapaaehtoiseen tai pakolliseen palautukseen, kun he saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen. Myös Somalian palautussopimuksen puolesta Soini neuvottelee yhteistyössä sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa. Oikeustajun vastaista, jos ei voida palauttaa – Kaikki kivet pitää kääntää. Veli-Pekka Leskelä. Hyvinkää voi joutua ottamaan jopa 1 300 pakolaista.

Maahanmuuttovirasto ei enää nykyisin tiedustele kuntien mielipiteitä yksityisten vastaanottokeskusten sijoittamisesta kuntiin, vaikka kunta joutuu järjestämään palveluita keskusten asukkaille. Esimerkkeinä ovat koulu- ja päivähoitopalveluiden järjestäminen alaikäisille lapsille. – Esimerkiksi kotikaupungissani Hyvinkäällä ei ole oltu innostuneita kaupungin puolesta perustamaan kaupungin omistamiin tiloihin vastaanottokeskusta. Toisaalta Hyvinkää on jo vuosia ottanut kuntaansa kiintiöpakolaisia.

Yhteensä heitä on otettu noin 200 henkilöä, ja ensi vuonna on tulossa 20 henkilöä lisää. Näin ollen Hyvinkää tekee osansa jo kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta, toisin kuin monet lähikunnat, joissa vastaanottokeskusta ei ole eikä kiintiöpakolaisia ole juuri otettu, perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri tähdentää. 50-70 prosenttia saa kielteisen päätöksen 500 pakolaispaikkaa reilussa kuukaudessa. Eerola: Haluaako Rinne yhä terveyspalvelut laittomasti maassa oleskeleville? Hallituksen tekemien tiukennusten myötä yhä useampi turvapaikanhakija tulee saamaan käännytyspäätöksen pois Suomesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola muistuttaa, että moni turvapaikanhakija pyrkii jatkossa jäämään maahan laittomasti. – Tuoreimpien kannatusmittauksien pohjalta on jatkossa olemassa suuri vaara, että SDP ottaa uudelleen esiin maksuttoman terveydenhuollon maassa laittomasti oleskeleville ulkomaalaisille eli ns. paperittomille siirtolaisille, Eerola sanoo. PS esti, Rinne jyrähti SDP:n eduskuntaryhmä ajoi asiaa viime vaalikaudellakin, mutta Kari Rajamäen (sd.) ja perussuomalaisten avustuksella lakiesitys jäi pöydälle, ja raukesi vaalikauden lopussa.

Silloin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne jyrähti, että paperittomien oikeus saada terveyspalveluja olisi pitänyt hyväksyä. . – Haluan Antti Rinteeltä selkeäsanaisen viestin, onko tämä vielä demarien ohjelmassa vai ei? Edesauttajille kovemmat tuomiot. Slunga-Poutsalo: Pakolaiskriisin laskua ei saa maksattaa suomalaisella autoilijalla. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo torppaa Saksan valtionvarainministerin kaavailut elimääräisestä EU-verosta, jolla maksettaisiin pakolaiskriisin kustannuksia.

Saksalaiset ovat valmiita rankaisemaan duunareita ylimääräisellä polttoaineverolla pakolaiskriisin rahoittamiseksi. Kokoomus antaa esitykselle tukea. Tällaista kehitystä emme voi missään tapauksessa hyväksyä, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toteaa. Slunga-Poutsalon mukaan pakolaiskriisi on karannut eurooppalaisten päättäjien käsistä sinisilmäisen ja vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Nyt sotkulle etsitään maksumiestä, ja siinä sivussa yritetään jälleen kerran hivuttaa liittovaltiohanketta eteenpäin. – Saksan valtiovarainministeri Schäublen ehdotus on tyrmistyttävä.

Esitys osoittaa Slunga-Poutsalon mukaan jälleen kerran, kuinka etäällä EU-eliitti on suomalaisten arjesta. – Matkat ovat täällä pitkiä. . – EU:n on tehostettava ulkorajojen valvontaa, jotta pakolaisvirrat saadaan hallintaan. LM: Suuret kaupungit haluavat erityisaseman uudessa maakuntahallinnossa. Aluehallinnon selvitysmies, ministeri Lauri Tarasti pitää kaupunkien huolta tulevaisuudesta turhana. Vasemmalla hallituksen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Suuret kaupungit tahtovat erityisaseman tulevassa maakuntahallinnossa, kertoo Lännen Media.

Kaupungit katsovat, että yhdenmukainen hallintomalli palvelisi huonosti erilaisia alueita. Ratkaisuna voisi olla erillinen lainsäädäntö kaupungeille ja kaupunkiseuduille. Kaupunkien keskeinen pelko on, että maakuntahallinto söisi eväitä kaupunkiseutujen kehitykseltä. Uhkana nähdään, että sote-palveluiden järjestäminen voisi määritellä pitkälti maakuntien koko toiminnan.

Aluehallinnon selvitysmies Lauri Tarasti pitää kaupunkien huolta tulevaisuudesta turhana. Kaupunkien roolia selvittänyt valtiotieteen tohtori Timo Aro sitä vastoin sanoo Lännen Medialle, että Suomen tulisi ottaa hallintomallia Saksasta. Eerola: Venäjältä saapuvat turvapaikanhakijat käännytettävä pikaisesti. Hallituksen yhdessä sopimat turvapaikkapoliittiset toimenpiteet on saatava nopeasti täytäntöön, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola sanoo tiedotteessaan. Eerola korostaa, että Venäjästä on tullut siirtolaisuuden pääväylä. – Norja ei käsittele Venäjältä saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ja on valmistellut ohjeet turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä takaisin Venäjälle. Tämä on lisännyt painetta Suomen suuntaan, Eerola toteaa. Eivät kärsi hätää Suurin tulovirta koostuu nyt Venäjällä vuosikausia asuneista afgaaneista. . – Hallituksen linjan mukaan Venäjä on sitoumustensa perusteella turvallinen turvapaikkamaa.

Talouspakotteet lisäävät lähtöintoa Eerolan mukaan tosiasiat on nyt tunnustettava ja käännytettävä Venäjältä tulevat turvapaikanhakijat pikaisesti takaisin. – Euroopan unionissa pitää keskustella myös Venäjän talouspakotteiden mielekkyydestä. Kuvassa: Venäjältä saapuvia turvapaikanhakijoita Norjan rajalla 21. joulukuuta 2015. Lännen Media: Pakkolait johtaisivat koviin palkankorotusvaatimuksiin | Suomenmaa. Hs. Ulkoministeri Soini: EU:n ja Puolan kiistely on ”myrsky vesilasissa” Bryssel. Ulkoministeri Timo Soinin (ps) mielestä EU:n ja Puolan kiistely oikeusvaltioperiaatteen toteutumisesta on ”myrsky vesilasissa”, joka osoittaa jo laantumisen merkkejä.

Soini kertoi EU:n ulkoministerikokouksen yhteydessä maanantaina, että hänen mielestään EU-komission ei olisi pitänyt käynnistää selvitystä siitä, ovatko Puolan uuden hallituksen toimet mediajohtajien ja perustuslakituomioistuimen muuttamiseksi unionin arvojen vastaisia. Asiat olisi pitänyt käydä läpi keskustelemalla. Soini väisti tiedotustilaisuudessa kysymyksen siitä, onko Suomen hallituksessa eriäviä näkemyksiä siitä, miten vakavana Puolan tilannetta pidetään. ”Tämä on EU-komission tekemä aloite, ei tässä ole kansallisvaltioilta mitään kysytty, ei Suomelta sen paremmin kuin keneltäkään muultakaan”, Soini sanoi Brysselissä.

PiS voitti yli puolet parlamenttipaikoista, joten sen on helppo tehdä päätöksiä ja säätää lakeja muita kuuntelematta. Eduskuntaryhmät torjuvat tietoliikenteen massavalvonnan – kansalaisille oikeus tietojensa tarkistamiseen - Politiikka. Eduskuntaryhmät torjuvat tietoliikenteen massavalvonnan – kansalaisille oikeus tietojensa tarkistamiseen Suurin osa eduskuntaryhmien puheenjohtajista on sitä mieltä, että Suomessa ei pidä sallia tietoliikenteen massavalvontaa edes kansallisen turvallisuuden nimissä. Eduskuntaryhmien puheenjohtajat korostavat HS:n kyselyssä myös kansalaisten oikeutta tarkistaa omat tietonsa, jotka hankitaan uuden valmisteilla olevan tiedustelulainsäädännön perusteella.

Helsingin Sanomat kysyi kaikilta eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, mitä mieltä he ovat Sveitsissä käyttöön otetuista verkkovalvonnan ja tiedustelun pelisäännöistä. Sveitsi on noin viisi vuotta Suomea edellä lainsäädäntöhankkeessa, jonka perusteella viranomaiset voivat valvoa entistä tarkemmin kansalaisiaan ja heidän viestintäänsä. Artikkelin Sveitsin verkkovalvonnasta voit lukea tästä. Tietoliikenteen massavalvonta on ollut käytössä esimerkiksi Yhdysvalloissa, ja myös Ruotsi seuloo kaikkea rajat ylittävää tietoliikennettä. Kisa kokoomuksen puoluesihteerin paikasta käynnistyi heti – Helsingin piirin toiminnanjohtajaa Janne Pesosta ehdotettu - Kokoomus - Politiikka. Petteri Orpo torjuu spekulaatiot: Kokoomuksen puheenjohtajuus ei kiinnosta - Petteri Orpo - Politiikka.

Petteri Orpo torjuu spekulaatiot: Kokoomuksen puheenjohtajuus ei kiinnosta Sisäministeri Petteri Orpo (kok) torjuu ajatuksen kokoomuksen puoluejohtajuudesta tiukasti. ”En ole lähdössä pyrkimään (ehdolle)”, vakuutti Orpo perjantaina HS:n haastattelussa. Julkisuudessa Orpon on arveltu olevan todennäköisin vaihtoehto puheenjohtaja Alexander Stubbin seuraajaksi. Kulmapöydässä Orpo vastasi yleisökysymykseen ”kiinnostaako kokoomuksen puheenjohtajuus”. ”Ei kiinnosta”, Orpo sanoi. Maahanmuuttokeskusteluun liittyen Orpo ilmoitti olevansa valmis pohtimaan katupartioiden kieltämistä, jos laittomuuksia ilmenee.

Onko uhkakuva nyt maahanmuutto vai sitä vastustavat tahot? Orpo myönsi, että poliisin viestintä on paikoin ollut ”huteraa”. Poliisista vastaava sisäministeri korosti kuitenkin, että varsinaisessa toiminnassaan poliisi on onnistunut hyvin. Orpo sanoi haastattelussa pitävänsä harmillisena, jos hallituksen viestinnästä on muodostunut epäyhtenäinen kuva. Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu – Minna Arve Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi - Kokoomus - Politiikka. Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu – Minna Arve Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu. Nykyinen puoluesihteeri Minna Arve on valittu Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Arve siirtyy uusiin tehtäviin 15. helmikuuta.

Arve ei ehtinyt hoitaa puoluesihteerin tehtävää pitkään. Hänet valittiin viestintäalalle siirtyneen edellisen puoluesihteerin Taru Tujusen tilalle syksyllä 2014. ”Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävä on yksi Suomen mielenkiintoisimmista työtehtävistä. Puoluesihteerinä olen saanut rakentaa ja uudistaa Suomen hienointa kansanliikettä ja tutustua kokoomusaktiiveihin eri puolilla Suomea”, Arve sanoo tiedotteessa. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kiittää Arvea hänen tekemästään työstä kansanliikkeen eteen. ”Kokoomuksen uudistaminen on Minnan johdolla lähtenyt liikkeelle ja hän on tehnyt arvokasta työtä. Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin kokouksessaan 13. helmikuuta. STTK:n Palola torjui Ykkösaamussa Orpon esityksen maahanmuuttajien palkkajoustoista: ”Halpatyömarkkinat eivät ole kenenkään etu” - Antti Palola - Politiikka. STTK:n Palola torjui Ykkösaamussa Orpon esityksen maahanmuuttajien palkkajoustoista: ”Halpatyömarkkinat eivät ole kenenkään etu” Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola torjuu tiukasti ajatuksen maahanmuuttajille maksettavista muita heikommista palkoista.

Ylen Ykkösaamussa vierailleen Palolan mukaan se johtaisi ”toisen luokan” työmarkkinoiden syntyyn. ”Siitä on lähdettävä että samasta työstä maksetaan sama palkka”, korosti Palola. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoi lauantain Helsingin Sanomissa, että maahanmuuttajien työllistämiseksi on otettava käyttöön poikkeuksellisiakin keinoja. Niitä voisivat olla esimerkiksi palkkajoustot. Orpo sanoi, että yritykset voivat olla haluttomia maksamaan kielitaidottomille yhtä paljon kuin muille. Palola ei innostu Saksan ja Ruotsin kokemuksista maahanmuuttajien työmarkkinoista. Hänen mukaansa työstä on saatava ”säällinen” palkka. ”Kannattaisi hakea muita keinoja. Keskusta ja Sdp kiistelevät työmarkkina-ahdingosta - Lakko - Politiikka.

Keskusta ja Sdp kiistelevät työmarkkina-ahdingosta Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) ihmettelee palkansaajajärjestöjen lakkoiluintoa ja perää vastuunottoa talousasioista myös oppositiopuolue Sdp:ltä. Anttila viittaa Lännen Median kyselyyn, jonka mukaan monet palkansaajajärjestöt ovat valmiita suurlakkoon. Hän ihmettelee, miten lakkoilu edistäisi palkansaajien omaa etua, jota yhteiskuntasopimuksen syntyminen eittämättä toisi. ”Nyt palkansaajajärjestöjen jäsenten tulee vaatia omilta johtajiltaan nimenomaan palkansaajille paljon paremman vaihtoehdon eli yhteiskuntasopimuksen neuvottelemista ja solmimista”, Anttila kannustaa. ”Suomen vei yhteisvaluutta euroon Sdp:n johtama hallitus vuonna 1998 eduskunnan enemmistön tekemällä päätöksellä. Sdp huomauttaa myös, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) pakkolait ovat estämässä palkansaajain mahdollisuuksia sopia työehdoistaan normaalilla länsimaisella tavalla. ”Keskusta on hylännyt pahemman kerran palkansaajaäänestäjänsä.

Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan - Lännen Media Oy - Politiikka. Lännen Median kysely: Pakkolait johtavat palkkasotaan Hallituksella ja Suomella on edessä raskas syksy, jos hallituksen valmistelemat pakkolait tulevat voimaan. Tähän voi tulokseen voi päätyä Lännen Media tiistaina julkaiseman työmarkkinakyselyn perusteella. Sen mukaan työmarkkinajohtajat uskovat, että pakkolait johtaisivat palkkasotaan, kun liitot ensi syksynä neuvottelevat työehdoista. Korotuksia vaadittaisiin sen takia, että monilla aloilla pakkolait pidentäisivät työaikaa ja heikentäisivät esimerkiksi lomaltapaluukorvauksia. Jos pakkolait johtavat palkankorotuksiin vaikka lakkojen voimalla, pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen pakkolakihanke voi kääntyä itseään vastaan. Lännen Median uutisen mukaan ”SAK:n keskeisistä päättäjistä 99 prosenttia on valmis vaatimaan tuntuvia palkankorotuksia, mikäli ensi syksyn ja talven aikana työmarkkinoilla käydään liittokohtainen neuvottelukierros ja pakottavalla lainsäädännöllä on leikattu työntekijöiden lomia ja ansioita”.

Valtion budjetti 2016. Työllisyyslääkkeistä eripuraa – työministeri Lindström hermostui Arhinmäelle - Politiikka. Hallitus aikoo panna turvapaikanhakijat töihin – Maahanmuuttovirasto lakkauttaa vastaanottokeskuksia - Euroopan pakolaiskriisi - Politiikka.