background preloader

Idol76

Facebook Twitter

KRÉTA Iskolai Alaprendszer. Diplomaciai lexikon.

Research

Ne kövess el érvelési hibákat! Classroom. Mozaik. Facebook. Zoom. Oktatóprogramok. Musicators - digital music education. 64.hu. A 64.hu hosszú szünet után tér vissza, új tárhelyen, új tervekkel.

64.hu

Egyelőre a pincéből előásott keretprogrammal és a régi külsővel, de folyamatosan megújuló tartalommal! Most elsősorban arra szeretnék koncentrálni, hogy az informatikaérettségivel kapcsolatos hasznos információk mielőbb eljussanak a célközönséghez. Visszakerült a webre és folyamatosan fejlődni fog az érettségi adatbázis-kezelési feladatok elemzése. Tudomásom szerint ez az egyetlen ilyen általános igényű gyűjtemény. Újdonság a valaha feladott összes érettségi feladat listája, amelyből név szerint kikeresheted, mikor adtak fel egy feladatot, amelyiknek csak a nevére emlékeztél, és a linkjét is megtalálod.

Kép és hang kommunikáció

Webuni - Accueil. Grammar College - Learn English Grammar, Grammar Rules & Grammar Exercises Online. Mobil applikációk a fejlesztő órán – Math Duel (2 Játékos: Matematikai Játékok) Az estéimnek egy része általában úgy telik, hogy a tabletemmel a kezemben bevackolom magam a kanapéra vagy az ágyba és applikációkat keresek a tanítványaimnak.

Mobil applikációk a fejlesztő órán – Math Duel (2 Játékos: Matematikai Játékok)

A fejlesztő órák egy részében szinte mindig használunk mobil applikációt, de nagyon nem mindegy, hogy melyik gyerek melyik appal dolgozik. A 2 Játékos: Matematikai Játékok viszon azon játékok egyike amit a tanítványaim mindegyike szeret, mert játékosan tudják gyakorolni a matematikai alapműveleteket, ráadásul nem egyedül “nyomkodják” az okos eszközt. A játékot ingyenesen le lehet tölteni a Google Play mobil áruházból – okostelefonon is fut, nem csak táblagépen. Megnyitás, elindítás után tudjuk beállítan a különböző opciókat. Négy nehézségi szintből választhatunk, az “Easy” a legkönnyebb és az “Expert” a legnehezebb (és ez már valóban nagyon nehéz). Tantárgyak szerint - Fejlesztő Játék Világ. Fejlesztős játékok a Fejlesztő Játék Világ webáruházban készségek és képességek szerint.

Tantárgyak szerint - Fejlesztő Játék Világ

Válassz a fejlesztendő terület szerint készségfejlesztő játékot! Mik azok a fejlesztős játékok? A készségfejlesztő játékok olyan játékok, melyek valamely értelmi, grafomotorikus, mozgás vagy egyéb területet fejlesztenek. Oktondi. Gyöngyírás. Segítség online oktatáshoz. A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai - alkalmazkodva a kialakult helyzet okozta új igényekhez - igyekeznek segítséget nyújtani a pedagógusoknak az online oktatásban.

Segítség online oktatáshoz

A folyamatosan frissülő tartalmakat itt fogja megtalálni. A magyarság történetének kezdetei, honfoglalás - 10. századi honfoglaló lovas felszerelése A játék segít megismerni milyen felszereléssel rendelkezhetett egy 10. századi honfoglaló harcos. A tankönyvekben általában csak képen szereplő honfoglalók kinézete, így jobban megismerhető, tanulmányozható. A játék IDE kattintva érhető el. Fekete Bálint. Távoktatási Linkgyűjtemény. Skip navigation Menu [URL] 1.

Távoktatási Linkgyűjtemény

ELEKTRONIKUS DOKUMENTUMOK[URL] 1.0. English ESL worksheets, activities for distance learning and physical classrooms (x84830) Magyarságkutató Intézet. Érettségi Plusz. Kifestők színezőknek több mint 400 könyvtár és múzeum gyűjteményéből. 2020. április 08.

Kifestők színezőknek több mint 400 könyvtár és múzeum gyűjteményéből

Világszerte több mint 100 múzeum és könyvtár csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely felnőtteknek kínál kifestőket a Color Our Collections program révén. A programot a New York Academy of Medicine indította el, most mintegy 400 képet színezhetnek ki az egyes múzeumok honlapjára kattintó érdeklődők. Az Onslow County Museum 2020-as kifestője ezen a linken található, a Library of Virginia kifestője pedig itt.

A University of Sussex Library kifestőjében különleges szörnyalakot is színezhetünk, míg a The Huntington Library, Art Museum, and Botanical Gardens kifestőjében egyéb képek mellett virágokat is találunk. ClassroomScreen. Free Split-Flap Classroom Timer Tool. Super Teacher Tools. Screen Recorder Download - Best Screen Recording Software, Bandicam. Magyar Turisztikai Ügynökség. Iriun. Akriel - Az intelligens algebrai oktatóprogram. Tanulócsoportban hatékonyabb tanórai és otthoni munka Az Akrielt használhatjátok asztali gépeken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonon is.

Akriel - Az intelligens algebrai oktatóprogram

A matematika tanárotok létre tud hozni egy online tanulócsoportot, amibe be tudtok csatlakozni mindannyian, és már kezdhetitek is a választott leckét. Ahogy gyűjtöd a csillagokat, úgy nő a neved melletti zöld csík hossza, így az összesítő kijelzőn nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad a leckén belül. Az órai teljesítményetek tehát valós időben mérhetővé és láthatóvá válik, és a program teljesítmény szerint sorba rendez titeket. A kijelző látványa motiváló hatású, ezért a legjobb élmény érdekében vetítsétek ki a tanteremben! A tanárod az egész osztály fejlődését egyszerre tudja kontrollálni és koordinálni azáltal, hogy a lemaradóknak segít, a jól haladókat pedig jutalmazza akár egy órai munkáért járó 5-össel.

Ha a tanóra végéig nem fejezed be a leckét, a többi példát meg tudod csinálni házi feladatként. Tananyag. The Rulers of Europe: Every Year. Petit journal - Google-keres s. Földrajzos linkgyűjtemény. Hipersuli online képzések - Telenor Hipersuli online tudásportál. Nyitólap - Földabrosz. Qubit. Egy kaliforniai paleontológus interaktív térképen jelenítette meg a Földet, ahol bárki rákereshet, hol volt Bécs, Prága, esetleg Kansas City több millió évvel ezelőtt, például a Pangea szuperkontinensen.

qubit

Budapestet nem jelöli a háromdimenziós földgömb. Az online térkép ennél is jóval többet árul el a Föld múltjáról, például azt, hogy mikor és hol alakultak ki az első korallzátonyok, vagy nyíltak az első virágok. Sőt, aki például a 470 millió évvel ezelőtti Párizs helyére kíváncsi, nemcsak a városjelölő piros pöttyöt találja meg a földgömbön, hanem a kereső alatt a közelben talált dinoszaurusz-maradványokat is felsorolja a program. A francia főváros közelében akkoriban például fűrészes fogú, húsevő megaloszauruszok éltek. Ezen kívül olyan meglepetések kerülhetnek elő, minthogy az Appalache-hegység több millió éve magasabb volt, mint a Himalája, az Egyesült Államokat sekély tenger osztotta ketté, Florida pedig sokáig víz alatt volt. Kapcsolódó cikkek a Qubiten: Történelem. TérEgér.

VET_ 1

Eldobható email cím. Extended Responses. List of Synonyms. A list of common synonyms grouped in categories: for teachers, writers and students of English alike.

List of Synonyms

Angol nyelv és kultúra. Könyv. Plágium. OKJ - rendszerüzemeltető. Játék. Digitális aláírás látványosan. WAMDIA szoftverek. Jegyzetelés. Kommunikáció a neten. Minden tárgyra angolul. Szoftverek. Fejlesztés és motiváció. Tartalmak megosztása - Blogok, Tanári weblapok, osztálytermek. A kiterjesztett valóságok. Néha dicsérjünk is. Linkröviditések- könyvjelzők.

Kép és hang együtt

Digitális faliújságok. Szókereső készítő. Anagramma keresők. Gondolattérkép. Csoportmunka. Időmérés. Tesztek- szavazórendszerek. Biztonságos internet. Gnomio.com: Discover Moodle with our free hosting. Create Puzzle. MatechVerseny 3. From mind to design in minutes. Doodle. Learning tools and flashcards - for free! Érdeklődés térképe. Keamk - Create random and balanced teams.

GTportal webfejlesztés és informatika. Alkalmazásgyűjtemény vizuális kultúra tantárgyhoz. Történelem érettségire felkészítő online kurzus.

Filmek

1991. Régi újságok az interneten. Digitális történet mesélés. Egy érdekes website ókori Róma. Atlas Histórico Mundial y Cronologías. Évszámok, helyszínek. Egy másik gyűjtemény. Informatika mindenkinek. Fozo A. Egyeb történelem. Lascaux. MuseuMap - Aktuális. Seterra Online. Részletes feljegyzések kerültek elő a gízai Nagy Piramis építéséről. Claseshistoria. Espacio dirigido al estudiante de Bachillerato y Secundaria. A menetrend. Július 2.

a menetrend

Újpest: 3500 fő Újpestről Budakalászra szállítottak 3500 zsidót. Újpest 14 ezres zsidó lakossága mind a budakalászi gettóba került, innen deportálták őket néhány nap múlva. Ugyanezen a napon Kőszegről Szombathelyre szállították az ott összegyűjtött zsidókat, köztük Perenye, Nagycsömöte, Kőszegszerdahely, Bozsok és más környékbeli községek zsidó lakosságát. Ezen a napon nem indult szerelvény az országhatáron túlra. Oktatást támogató oldalak és applikációk. Az órák színesítésére számos hasznos, a diákok tanulását segítő és támogató weboldal érhető el az interneten, az alábbiakban olyan applikációkat és oldalakat ajánlunk, melyek az okoseszközzel való tanulás széles spektrumát mutatják meg. A linkgyűjtemény más-más területét segíti az oktatásnak, a nyelvtanulástól a matematikán át egészen a programozásig. informatikához - honlap készítő oldal fizikához - mindent a fizikáról földrajzhoz, fizikához.