background preloader

Bloggar

Facebook Twitter

Krösus Sorks Investeringsblogg: Innehav. Krösus Sorks Investeringsblogg: Innehav. Skyddad blogg. › Logga in. Lundaluppen. RikaKvinnor.se I Sveriges nya holistiska blogg om privatekonomi. Av kvinnor. ... Privatekonomi - Tipsen som ger bäst ränta vid bostadsköpet - EFN - Ekonomi- o... Molekylär ekonomi. Lyxfällan eller spargud? Eftersom jag i mitt jobb ofta försöker mäta olika företeelser har jag insett den inneboende kraften av en välbeskriven skala.

Lyxfällan eller spargud?

Många tycker det är kul att placera in sig på skalan och sedan tenderar tävlingshornen växa av sig självt. En skala fungerar även utmärkt som underlag för att välja en målsättning. Eftersom vi här på bloggen är tokiga i att spara pengar ska vi förstås ha en skala som beskriver hur stor del av inkomsten som sparas - även kallat sparkvot*. *Sparkvot definieras som hur stor del av inkomsterna som sparas. Har du t ex en lön om 20.000 kr efter skatt och sparar 4.000 kr varje månad så blir sparkvoten 20% (4.000 delat med 20.000 = 0,2). Så mina damer och herrar, här kommer därför Sveriges kanske mest användbara skala för sparande! Lyxfällan - sparar inget Svensson - sparar upp till 5% På gång - sparar mellan 5 och 25% Storsparare - sparar mellan 25 och 50% Badass - sparar mellan 50 och 75% Spargud - sparar mer än 75% Lyxfällan - sparar inget På gång - sparar mellan 5 och 25%

Utdelningsstugan - Att leva på Utdelningar. Petrusko. Månadsrapport Deluxe Juli. Semestern är snart över, bara några få dagar kvar när denna månadsrapport skrivs.

Månadsrapport Deluxe Juli

Det är med blandade känslor jag ser fram emot att börja jobba. Semestern har varit riktigt trevlig, vi har hunnit med allt vi hade tänkt göra och har träffat vänner och bekanta som vi helt enkelt inte har hunnit hälsa på under våren. Det måste sägas att Fru Snålgris är defintivt den som är drivande när det gäller att hitta på saker under ledigheten, och denna sommaren är den första då vi båda har haft 3 veckors semester tillsammans, utan jobb, jour eller annat ofog som stör friden. Semestern Vad har då stått på tapeten för Semester 2017? Det var som sagt första gången Herr och Fru Snålgris hade flera veckors semester tillsammans, och jag var väldigt nyfiken på hur det skulle gå, då vi har ganska så olika bilder av vad en semester är.

Hur känns det då att snart börja jobba? Utgifter och inkomster Det har gått en hel del stålar från våran buffert till att resa runt och ha det trevligt. Frugalwoods - Financial independence and simple living. Mest besökta privata bloggarna i kategorin Ekonomi, företagande och juridik. Vägen till ett mer balanserat liv. Fundamental analys - H&M (uppdaterad) - Anna Svahn. I vintras gjorde ju jag och Micke en analysskola med H&M som case, eftersom att det är så många nya här så tänkte jag att jag lägger upp en uppdaterad version med siffror från senaste årsredovisningen och nya prognoser för de kommande åren!

Fundamental analys - H&M (uppdaterad) - Anna Svahn

Det är dock viktigt att komma ihåg att oavsett hur noggrann din analys är så kan du faktiskt aldrig veta med hundra procents säkerhet hur framtiden ser ut, men en bra och noggrann analys kan ändå ge dig en bra överblick över bolaget som bidrar till ditt beslut om huruvida du vill investera eller ej. Vår analys bygger på fem delar enligt nedan: Vad gör bolaget? Hur mycket försäljning och vinst har bolaget? Hur ska detta värderas? Vi kommer att steg för steg gå igenom alla fem delar med H&M som exempel i det här kapitlet. 1. Vi har alla hört uttrycket ”köp endast det du förstår” när det kommer till aktiehandel. I H&Ms årsredovisning från år 2016 kan vi utläsa att de är verksamma både inom detalj- och internethandel. 2. Från H&Ms årsredovisning 2016 3. 4. 4. Nybörjare på aktier och fonder - Linnéa Schmidt.

(Work in progress Investeringar, fonder och aktier.

Nybörjare på aktier och fonder - Linnéa Schmidt

Låter så svårt. ”Jag måste kunna jättemycket”, ”det har jag inte tid med”. Det var vad jag tyckte om investeringar, fonder och aktier. Mycket enklare att spara pengarna på bankkonto, då vet jag var dom finns och det finns ingen risk att jag förlorar dom. Det där var jag för ca 2 år sedan. Det bästa är att du kan själv välja om du vill investera aktivt eller passivt, det finns strategier för alla.

Trade Venue. Idag är det fru fri´s sista dag som anställd arbetsmyra och det är också av den anledningen jag tyckte det var på sin plats den här veckan att gå igenom hur vi planerar för nästa fas i livet.

Trade Venue

Både vad gäller det ekonomiska och det känslomässiga och praktiska. För en vecka sedan så frågade jag om vilka frågor ni hade om vår frihetsplan. En del av de frågor som kom har troligen besvarats av inläggen under veckans 4 första dagar: Det är dock några frågor som jag tycker inte riktigt har fått ett bra svar så det ska jag försöka mig på nu, jag uppmanar er också att fortsätta ställa frågor i kommentarerna till detta inlägg så ska jag försöka besvara eftersom!

Vad händer om allt går åt helvete, samtidigt? Många frågor handlar om vad som händer om det går fullständigt åt helvete, om börsen kraschar och aldrig kommer igen. Hur fungrar trygghetssystemen när man inte jobbar? Tillbaka till jobbet om ni vill? Vad ska ni göra med allt tid? Nordnetbloggen.