background preloader

Appar

Facebook Twitter

Triptico. Triptico är en applikation man laddar ner som innehåller en mängd (20 st!)

Triptico

Fiffiga små program att använda i klassrummet. Jag är helt såld! Man kan t ex skriva in text som ska sättas i ordning: Det finns en timer En snurra med olika utföranden, egna bilder och texter. Eleverna kan rösta Det finns klasslistor som kan sorteras slumpvis, sättas upp som magneter mm Och det här är bara några! Ett otroligt användbart och gratis verktyg! LÄTT ATT LÄRA! En sida med massor av länkar till animationer, spel, filmer och självtester! Gör skolarbetet både lättare och roligare! - Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?

LÄTT ATT LÄRA! En sida med massor av länkar till animationer, spel, filmer och självtester! Gör skolarbetet både lättare och roligare! - Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.

Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan! Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. Räkna 1-10 med ankor Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Smälla ballonger 1-20 Smäll ballongerna i rätt ordningsföljd. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela.

Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Hjälp Nicke nyfiken att räkna kycklingar Ekorren Hajspel. Mata pingviner. Appotek. Apptips. Har fått förfrågan från flera kollegor om apptips där eleverna kan träna mer.

Apptips

De vill ha det som kan passa elever som precis har kommit igång lite med läsningen eller kommit lite längre. De har också efterfrågat tips i matten så här kommer några. Klicka på namnet för att komma till iTunes eller till Google Play. Svenska Happi Läser - lästräning, finns på 8 språk. Matematik Zcooly Klockgården – hjälp bonden att ge djuren mat rätt tid. Mina 100 i topp-appar. Här kommer min 100 i topplista på Ipad-appar som jag rekommenderar i förskolan/skolan.

Mina 100 i topp-appar

Jag har kategoriserat dem i 10 olika ämnesområden. Håll till godo:) Förskolan: Sound touch LiteMonkey preschool lunchboxTimmys preschool adventureABBY Animals freeHappi 123CabooseToca StoreToca Doctor (och egentligen alla av samma tilverkare:)Shape Puzzle HD for kidsFamilies 1 (och fler av My First App? Alfabetet: Little writerLär dig ABC HDMagnetic ABCStava djurHappi stavarDjurkorsord LiteHänga gubbeStavningslekPaperJosefin skolhjälp Siffror: Hungrig fiskRäkneråttanFinguMath Bingo LiteKing of MathAdding ApplesSubtracting SardinesDot to Dot LiteDino Kid Lite Motion math zoom Lite Skriva Läsa: PagesAnteckningarBluefirereaderSpelloEvernoteEducreationsUHY (use your handwriting)Pdf-notes freePopplet LiteShowMe Språk: Talking Cards LiteBabbelEnglish for KidsOtter CallFun EnglishTap to TalkGlosbokenGlosorGoogle översättToontastic Minne: Skapande: Lurigt Klurigt Cut the Rope HDCut the Rope freeJump outWater? Inkludera: Appar i undervisningen. Skapa fantasifulla berättelser i Storybird.

Webbsidan Storybird, som fungerar på både dator och iPad låter medlemmarna välja bland en mängd välgjorda illustrationer för att skapa egna berättelser.

Skapa fantasifulla berättelser i Storybird

Det går lätt att skapa ett lärarkonto när man registrerar sig som medlem, och därifrån kan man både koppla individuella elevkonton och elevuppgifter. Allt detta alldeles gratis! Utbudet av bilder som finns att välja på är stort, och de är uttrycksfulla, välgjorda och väcker såväl fantasi som inspiration. Resultatet blir en snygg sagobok med professionella illustrationer. Det går att använda ett helt "set" med bilder ur en och samma serie eller blanda bilder av olika illustratörer i en och samma saga. Ett exempel på en fin liten engelskspråkig saga om fantasi som någon har gjort till sin son, varifrån bland annat illustrationerna ovan är hämtade: Här finns en kort berättelse jag gjort, utifrån en bildserie med små igelkottar: Berättelsen om den ensamma igelkotten och lillkusinen.