background preloader

BI 8lk

Facebook Twitter

Parhaat luonnon livekamerat. Ecosystems. Lintukaraoke. Tunnistatko pöllöjä? Testaa taitosi ja opettele matkimaan pöllöjen ääniä. Kuinka monta talvilintua tunnistat? 15 Stunning Examples Of Owl Camouflage. When owls hunt, they use their silent wings and the cover of night to capture their prey.

15 Stunning Examples Of Owl Camouflage

During the day, however, they have tremendously successful camouflage that helps them stay hidden from daytime predators. Can you find the owls in ALL of these images? It’s astounding how well these owls’ feathers help them blend in with their surroundings, but that’s not all they do. Owls can puff themselves up or slim themselves down as needed to match various elements of their environment and avoid detection. Image credits: Graham McGeorge Image credits: Art Wolfe Image credits: eoiarucasadvancedone.blogspot Image credits: birdingbeijing.com Image credits: Alastair Rae Image credits: pabs Image credits: Mark W.

Image credits: Sri Sanjev Image credits: Andy Holden. Koko-teos.pdf. Pinkka - Lajintuntemuksen oppimisympäristö, Helsingin yliopisto. Pinkka on eliöiden ja elinympäristöjen tunnistusta tukeva verkko-oppimisympäristö.

Pinkka - Lajintuntemuksen oppimisympäristö, Helsingin yliopisto

Pinkan nimi viittaa nipuiksi koottuihin kuiviin kasvinäytteisiin, joihin perehtymällä kasveista kiinnostuneet ovat perinteisesti opiskelleet lajintuntemusta. Pinkka perustuu laajaan kuvista ja tekstistä koottuun tietokantaan. Tietokannasta koostetaan eri käyttäjäryhmien tarpeisiin muokattuja tietopaketteja tai opinto­kokonaisuuksia ­– virtuaalisia näytepinkkoja. Ensisijaisen kohderyhmän perusteella pinkat voi jakaa viiteen ryhmään: ensi sijassa opiskelijoille ja tutkijoille suunnattuihin pinkkoihin, koululaisille ja luontoharrastajille tarkoitettuihin pinkkoihin sekä Helsingin yliopiston täydennyskoulutusta tukeviin pinkkoihin.

Eri kohderyhmien kokonaisuuksiin pääsee yläpalkin linkeistä. Pinkka uudistuu! Pinkan tietokanta ja käyttöliittymä uudistetaan vuosina 2014–2015. >> Lue lisää Jo tänä keväänä Pinkkaan tulee paljon uusia valokuvia. LuontoPortti. Luonto sopeutuu talveen. Eräpassi -tehtäväkokonaisuus lapsille ja nuorille - Eräluvat. Lapset ja nuoret pääsevät parhaiten tutuiksi eränkäyntiin suorittamalla Eräpassin.

Eräpassi -tehtäväkokonaisuus lapsille ja nuorille - Eräluvat

Se on hauska koululaisille, opiskelijoille, monenlaisille eräaiheisille kerhoille ja muille kiinnostuneille suunnattu opetuspaketti. Tehtäviä on neljälle eri ikäkaudelle: 1. – 3. lk., 4. – 6. lk., yläkoulu ja lukio. Eräpassi koostuu neljästä aihekokonaisuudesta, joita ovat luonnossa liikkuminen, jokamiehen oikeudet, kalastus ja riistanhoito. Eräpassi suoritetaan tekemällä kolme tehtävää kustakin aihekokonaisuudesta ja merkitsemällä suoritukset Eräpassivihkoseen. Kaikki Eräpassin suorittaneet saavat tietysti diplomin! Nämä on tarkoitettu näytöltä luettavaksi, älä tulosta näitä! Eräpassi 1 (1. – 3. lk.) Eräpassi 2 (4. – 6. lk.) Eräpassi 3 (yläkoulu) Eräpassi 4 (lukio) Ohjeita_opettajalle Ohje sisältää Eräpassi -vihkojen tulostusohjeet. Lataa TÄSTÄ luokalle tai ryhmällä omat eräpassi-VIHKOT JA ERÄNKÄVIJÄN DIPLOMIT!

Metsaluontomittari.pdf. Ryhdy perhosbaarimestariksi. Viini houkuttaa sekä uusia että vanhoja tuttuja.

Ryhdy perhosbaarimestariksi

Näin teet perhosbaarin pihalle tai puutarhaan! Houkuttavan perhossyötin saa sekoittamalla samassa suhteessa punaviiniä ja punaviinietikkaa. Tarjoiluastiaksi sopivat jogurtti- tai viilimukit, jotka täytetään omenansuikaleilla ja ylikypsillä banaaninviipaleilla, jonka jälkeen kupponen täytetään viinisekoituksella. Pikarit ripustetaan narusta oksaan roikkumaan, mutta yhtä hyvin ne voi asettaa tarjolle vaikkapa pöydälle tai parvekkeen kaiteelle.

Kuumilla säillä neste haihtuu nopeasti ja viinisekoitetta joutuu lisäämään lähes päivittäin, mutta sijoittamalla kupit puolivarjoon haihduntaa voi rajoittaa. viinin tuoksu houkut- telee perhoset todella kaukaa, joten ruokintaa kannattaa kokeilla, vaikka ei perhosparatiisissa asuisikaan. Tavallisimpia perhosbaarin asiakkaita ovat suruvaipat, herukkaperhoset, amiraalit ja neitoperhoset. Lue lisää perhosbaarista uusimmasta Suomen Luonto -lehdestä! Tilaa Suomen Luonto >>> 8bherbario. Pihka — luonnonharrastusmerkki. Pihka-luonnonharrastusmerkki on Luonto-Liiton harrastekokonaisuus luonnosta kiinnostuneille.

Pihka — luonnonharrastusmerkki

Pihka-merkki koostuu erilaisista tehtävistä, joista voit valita itseäsi eniten kiinnostavat. Monet tehtävät liittyvät retkeilyyn ja luonnon havainnointiin, mutta mukana on myös pieniä tutkimuksia ja taidetehtäviä. Tehtävien avulla voit ottaa luonnonharrastuksen ensi askeleet tai syventää jo olemassa olevaa harrastusta. Ennakkotietoja ei tarvita. Pihka on loistava tekosyy lähteä luontoon ja erinomainen apuväline luonnontuntemuksen kehittämisessä. Kenelle? Nämä muuttolinnut ovat nyt liikkeellä – testaa, tunnetko ne. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista.

Nämä muuttolinnut ovat nyt liikkeellä – testaa, tunnetko ne

Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Tiedätkö, mikä lintu tässä laulaa – kokeile HS:n lintuvisassa - Linnut - Kotimaa. PlayDecide - Tiedekeskus Pilke.

Virtuaalimetsä – Etusivu. Virtuaalimetsän kuvien tekijänoikeudet Kuvat ovat vapaasti käytettävissä yksityisiin opetus- ja oppimis-tarkoituksiin, kunhan tekijänoikeuksien haltija mainitaan.

Virtuaalimetsä – Etusivu

Kuvien kaupallinen käyttö ja levitys ilman tekijän-oikeuksien haltijan lupaa on kielletty. Virtuaalimetsän kuvien tekijänoikeuksien haltijan tiedot ilmestyvät ruudulle, kun pidät hiirtä paikallaan kuvan päällä. Suositeltavat selaimet Virtuaalimetsää suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti Mozilla Firefox 3 -selaimella. Virtuaalimetsä tuo metsän tietokoneelle. Metsäpolku –osassa on tietoa metsistä. Metsäkartta –osassa on miellekarttoja metsistä. Testaa taitosi –osasta löytyy tehtäviä, joita voit tehdä tutustuttuasi opetussivuihin. Metsäsanasto –osassa on aakkosjärjestyksessä selitetty kaikki metsiin liittyvät sanat, joita Virtuaalimetsässä käytetään. Metsän kasvit –osa on tarkoitettu metsien kasvilajien opiskeluun. Opettajalle –osassa on opettajille suunnattua tietoa Virtuaalimetsästä oppimisympäristönä. Virtuaalisuo (VISU) Videosarja Nykysuon käsikirja. Fox hunting under snow in an incredible way. Test: Kasvin rakenne ja toiminta.