background preloader

Japan

Facebook Twitter

Naar Japan in VR. A new way to see your world. Origami kraanvogel vouwen. Japanse theeceremonie. Een theeceremonie bestaat uit een serie vooraf bepaalde handelingen die na elkaar worden verricht, om optimaal te kunnen genieten van de thee en het in stand houden van verscheidene tradities die Japan rijk is.

Japanse theeceremonie

De ceremonie is zo geconcentreerd en serieus van aard, dat het een deel is geworden van het belijden van het boeddhisme, met name de Zen-stroming binnen deze godsdienst. Theeceremonies worden onderverdeeld in twee categorieën: chakai (茶会) en chaji (茶事). Een chakai is een relatief eenvoudige bijeenkomst die zoetigheden, dunne thee (薄茶, , usucha) en mogelijk een lichte maaltijd omvat. Een chaji daarentegen is veel formeler en omvat meestal een volledige kaiseki-maaltijd gevolgd door zoetigheden, dikke thee (濃茶, , koicha) en dunne thee. Chaji[bewerken] Japan. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio.

Japan

De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met bijna 40 miljoen inwoners de op een na grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt 126.702.133 (2016) inwoners. Het land is een constitutionele parlementaire monarchie, waarbij de wetgevende macht in handen is van de Kokkai, het parlement. Yokohama (stad) Yokohama - Landmark Tower Yokohama heeft een Chinatown en 18 wijken (ku): Het publieke en private aanbod aan spoorvervoer in Yokohama regio is groot.

Yokohama (stad)

De belangrijkste knooppunten binnen de stad zijn station Yokohoma en station Shin-Yokohama. Hier vertrekt een groot aantal lokale en regionale treinen van East Japan Railway Company. MODEMUSEUM HASSELT. Kraanvogels en kersenbloesems. Samen met auteur Peter Verhelst bewerkte Carll Cneut het bekende Andersensprookje over de Chinese nachtegaal tot het in 2009 veelvuldig bekroonde Het geheim van de keel van de nachtegaal (Gouden Uil, Gouden Griffel, Woutertje Pieterse Prijs…) Dit prachtige, ontroerende en indrukwekkende prentenboek kon natuurlijk niet ontbreken in de Chinese kamer, die oplicht dankzij Carlls kleurrijke, uiterst gedetailleerde tekeningen.

Kraanvogels en kersenbloesems

De West-Vlaamse Gentenaar (°1969) is al jaren een vaste waarde in Vlaamse en internationale kinderboeken, had in de Gentse Sint-Pietersabdij een succesvolle belevenistentoonstelling en is een door jong en oud gewaardeerd kunstenaar, ja, een keizerlijk hofschilder. Niet voor het eerst stelt het Literair Museum werk voor van de Parijse illustratrice Rébecca Dautremer (°1971), een van de bekendste Franse illustratoren, maar telkens weer verheugt en verrast ze haar trouwe en groeiende publiek met haar sfeervolle en dromerige werk. Visit Hasselt.