background preloader

Hannaeriksson

Facebook Twitter

Ikt

Elevhundar underlättar vid inlärning. Elevhundar integreras mer och mer i vårt svenska samhälle.

Elevhundar underlättar vid inlärning

Att de sätter igång oxytocin - vår egna lugn och ro substans hos oss människor blir alltmer känt, och det finns även idag forskning på området. Att använda sig utav hundar är numera även vanligt inom vården, t.e.x på äldreboenden och olika vårdhem. Det blir mer och mer populärt att också använda hundar i skolan på olika sätt (elevhundar). Detta kallas ”Hundassisterad pedagogik”, och det primära syftet är att på sikt höja elevernas måluppfyllelse genom att skapa lust och motivation för skolarbetet.

Elevhundar -en avstressande effekt En hund som jobbar i skolan – en elevhund fyller många olika funktioner. Högläsning viktigt för språkutvecklingen Högläsning är oerhört viktigt för barns språkutveckling och för att de ska öka sitt ordförråd. Hundarna används också inom matematikundervisningen och några hundar är specialiserade på att hämta bollar med olika matteuppgifter på, som eleverna sedan får lösa. Hundar motiverar. .Det är på fritids det händer.

Att beskriva en tematisk fritidspedagogisk process som spänner över både skol- och fritidstid och som innehåller en stor portion elevdemokrati, lärande lek och flödande fantasi.

.Det är på fritids det händer.

Det är inte alltid helt lätt. Här visar Johanna både hur ett sådant härligt projekt kan se ut, få breda ut sig och ta plats under elevernas hela dag, och hur dokumentationen av en sådan process kan se ut i bloggform. Varsågoda! Allt började under vårt tema i återvinning, jag gick ner i halvklass och vi pantade burkar och varje halvklass fick ungefär 25 kr var att handla för. Den ena gruppen köpte tuggummi, den andra gruppen ville köpa pumpor. Här föddes idén till vårt pumpaprojekt via barnens fantasi. Steg 1. Då kör vi igång! Hundar i klassrummet ska få barnen att läsa bättre. Hallon och Lilja.

Hundar i klassrummet ska få barnen att läsa bättre

Två håriga charmtroll ska få barnen att läsa bättre. På Årstaskolan i Stockholm prövar de den banbrytande metoden för att förbättra studieresultaten. – Vi har anställt två hundar. De ska ta elever över trösklar som de annars kanske inte skulle ta sig förbi, säger Ingrid Bäckström, biträdande rektor. Tre förmiddagar varje vecka får eleverna besök av hundarna Hallon och Lilja. . – Det känns superhärligt i kroppen när jag är med hundarna och det är lättare att hålla sig koncentrerad, säger Mira, 9. – Det känns som att hundarna verkligen lyssnar. Hundar. Björknässkolans hundprojekt! Augusti 2011. Mr Printables är en trevlig sida med fina bilder och pyssel att skriva ut.

augusti 2011

Det finns inte så många kategorier i dagsläget och de är olika utformade sinsemellan, men jag hoppas att det kommer fler. På sidan finns också bokstäver, siffror och former. När det gäller pyssel har jag fastnat för glassarna nedan. Dem kan vi till exempel leka affärslek med och också få in fler ord för smaker - bara att skriva ut, laminera och fästa med dubbelhäftande tejp. Diverse uppgifter.

Nytt

Föreläsningar, kurser skola,förskola,företag med populära föreläsare - Inspiration,ADHD mm-medalgon. Flickor med ADHD. Hur kan vi identifiera dessa flickor?

Flickor med ADHD

Visar flickor andra symptom än pojkar? Vilken flicka möter du? Den pratsamma impulsiva populära flickan som oftast är positiv och glad. Men som i tonåren kan lägga sig till med ett riskfyllt beteende.Den högpresterande prestations prinsessan som är duktig på att dölja sina svårigheter. Dessa flickor väljer oftast bort kompisar och fritidsaktiviteter för att göra bäst ifrån sig och uppnår högsta betyg.Den tysta blyga flickan som är pliktrogen som trots sina ansträngningar inte lyckas nå upp till skolans förväntningar och krav.

Maria är en lysande och inspirerande föreläsare. Föreläsningen ger dig kunskapen om hur problematiken kan identifieras och vilka uttryck de kan ta sig hos flickor i olika ååldrar. Publikröster "Har varit på många föreläsningar under mina 25 år som resurs inom skolan. "Måste säga att du är oslagbar i kunskap, pedagogik och humor. "

Program höst

Kurs höst. Sommar. Kurs vår. 1. Barn%20i%20behov%20av%20s%E4rskilt%20st%F6d%20i%20fritidshem. Utbildning. Språklek. App tips. Visuella perceptionsstörningar berör många människor och kan ofta vara svåra att förstå sig på. Många tänker inte heller på att detta även kan gälla personer med autism. Här har jag tänkt dela med mig av mina egna erfarenheter som mamm. Ja, nu har jag beviset.

Visuella perceptionsstörningar berör många människor och kan ofta vara svåra att förstå sig på. Många tänker inte heller på att detta även kan gälla personer med autism. Här har jag tänkt dela med mig av mina egna erfarenheter som mamm

Maken brukar läsa mina blogginlägg – ni ska inte tro att jag skriver allt det här bakom hans rygg. Men han säger sällan nånting om det han läser. Han läser – and that’s it. Igår kväll, efter alla mina (i mitt tycke) revolutionerande upptäckter, så frågade jag honom rakt på sak: ”Läste du det?” ”Ja.” ”Vad tyckte du? Han skruvade på sig, han försökte prata om annat – eller han kanske försökte svara men visste inte vad han skulle säga - så jag avbröt och började istället prata om när han visade dottern I LJUD vad som är mjukt och hårt. ”Ja, men hur ska man annars veta? ”Jag TITTAR!” Och DÅ – då säger han: ”Ja, men nästa steg, då? ”Jag bara VET!”

Och det är det här som Dr. Jag tyckte först att det var svårt att få grepp om vad Kaplan egentligen menar med att ”visually feel things”, men nu förstår jag. Nästa steg, vad? Kan man tänka sig! Sådana här människor borde kunna få synterapi, tycker jag.

Fritids

iPad som ett pedagogiskt verktyg i förskolan.