background preloader


Facebook Twitter

Fabbrica Bergen by Tjep. 25Hours Hotel HafenCity Interior by Stephen Williams Associates. PKO Bank Polski by Robert Majkut Design. X3′s brand new office. Wilkinson Residence Treehouse. GP Mountain house. Am Rietpark, Baufeld D. AD Round Up Special: Germany vs. Spain. The second semifinal of South Africa’s World Cup has kicked off.

AD Round Up Special: Germany vs. Spain

Germany and Spain are fighting to play The Netherlands in Sunday’s final game. So we decided to choose a few amazing projects from both sides for you to realize that as in soccer, both countries have excellent teams. Check them all after the break. Haus M / Titus Bernhard Architects The distinctive feature of the property lies in its north-facing slope, which has to be negotiated over two storeys to reach the almost flat garden level. AD Classics: Bagsværd Church / Jørn Utzon. The Bagsværd Church by Jørn Utzon was completed in 1976.

AD Classics: Bagsværd Church / Jørn Utzon

Though not his most famous work, the church is an example of the architect’s inventive work at a different scale. Utzon designed the church with an unassuming exterior that merely hints at the stirring forms he created inside. The Bagsværd Church was Utzon’s first work after returning to Denmark from Austrailia and the Sydney Opera House, which he designed. It is located on the northern outskirts of Copenhagen in a suburban setting.

The church stands almost unassuming as a simple, modern structure amidst birch trees, with its back to a local street. House N / Sou Fujimoto. Architects: Sou Fujimoto Architects Location: Oita, Japan Project Team: Yumiko Nogiri Structural Consultant: Jun Sato Structural Engineers Design Year: 2006-2007 Construction Year: 2007-2008 Site Area: 236,57 sqmConstructed Area: 150,57 sqmPhotographer: Iwan Baan A home for two plus a dog.

House N / Sou Fujimoto

The house itself is comprised of three shells of progressive size nested inside one another. The outermost shell covers the entire premises, creating a covered, semi-indoor garden. Second shell encloses a limited space inside the covered outdoor space. Third shell creates a smaller interior space. I have always had doubts about streets and houses being separated by a single wall, and wondered that a gradation of rich domain accompanied by various senses of distance between streets and houses might be a possibility, such as: a place inside the house that is fairly near the street; a place that is a bit far from the street, and a place far off the street, in secure privacy.

AD Classics: Calouste Gulbenkian Foundation / Ruy Jervis d’Athouguia, Pedro Cid and Alberto Pessoa. The Calouste Gulbenkian Foundation and Museum is one of the less well known architectural gems in Portugal.

AD Classics: Calouste Gulbenkian Foundation / Ruy Jervis d’Athouguia, Pedro Cid and Alberto Pessoa

The buildings are part of their own isolated campus in Palhavã, in the center of Lisbon. Architects Ruy Jervis d’Athouguia, Pedro Cid and Alberto Pessoa designed the campus and the buildings in memory of the foundation’s namesake, and both the foundation and the buildings have only grown more respected over the decades. More on the buildings after the break.

Ruy Jervis d’Athouguia, Pedro Cid and Alberto Pessoa received the commission for the Gulbenkian Foundation and Museum after winning a competition in 1959. The competition invited three teams of three architects to propose their ideas for buildings that would serve as a cultural center and museum for the late Calouste Gulbenkian’s impressive art collection. The winning proposal involved austere modern buildings that were said to reflect on Calouste Gulbenkian’s personality. EG House / Marcelo Alvarenga. Architects: Play – Marcelo Alvarenga Location: Nova Lima, Brazil Project Year: 2010 Project Area: 823.00 sqm Photographs: Leonardo Finotti Situated on a steep slope in the outskirts of Belo Horizonte, this house was especially designed for a young family.

EG House / Marcelo Alvarenga

We sought to create a building that related to the natural topography of the terrain by trying to ease the access and circulation or by proposing a better use of the external areas. To achieve this goal, the house was designed so that the terrain and surroundings can be accessed from each and every one of its floors. House BFW / [tp3] architekten. Architects: [tp3] architekten Location: Haag am Hausruck , Austria Contractor: Genböck Gmbh Project Year: 2008 Photographs: Ulrich Kehrer These two leading themes are arranged to create a single overall structure through the symbiotic positioning of the different roof landscape.

House BFW / [tp3] architekten

The integrated roof landscape means that at first glance it is not clear to the individual that these are actually two separate buildings, yet the roof that slopes towards the west connects the residence with the garage and therefore enables the existence of an intimate outside area in this interim zone. The ground floor is accessible directly above this zone. House with Futokoro / Mizuishi Architects Atelier. Architects: Mizuishi Architects Atelier / Kota Mizuishi Location: Tokyo, Japan Structural Engineer: Kentaro Nagasaka Lighting Designer: Yasuo Tsunoda Contractor: Kraft Home Project Year: 2011 Project Area: 108.11 sqm Photographs: Courtesy of Mizuishi Architects Atelier This house was planned in the deepest part of a site, which is divided into three parts.

House with Futokoro / Mizuishi Architects Atelier

Because it was expected that buildings would soon be constructed to the east and west of the site, I designed the house to face the directions north and south providing a light breeze and unobstructed views. The residents of the house include the husband, wife, their two little girls, two dogs, and three cats. The family has many personal things, and when I saw the overflowing condition of their things, I thought it would be good to design in a way that makes tidying up easy rather than keeping things in storage. Archdaily. Architects: Torafu Location: Tokyo, Japan Design year: 2007 Construction year: 2008Structure: RCBuilding Site: Yokohama KanagawaSite Area: 230 sqmConstructed Area: 67.35 sqmPhotographer: Daici Ano This site is located in a quiet residential region reclaimed on a hill of Yokohama.


With neighboring houses lined very close together, this flag-shaped site meets a road at a verge of no more than 3 meters in width. Since the site is tilted to the north, and the neighboring house to the south is two-storied and built on a higher ground, at first it seemed almost impossible to let in light from the south, although the client, a married couple who has lived in this place for a long time, wanted a small but sunshiny house of one-story just as their child became independent from them. Flashback: Tolo House / Alvaro Leite Siza. Architects: Alvaro Leite Siza Client: Luís Marinho Leite Barbosa da Silva Location: Lugar das Carvalhinhas – Alvite, freguesia de Cerva, Ribeira da Pena District Site Area: 1000 sqm Constructed Area: 180 sqm Contractor: Óscar Gouveia Landscape: Alvaro Leite Siza Vieira Materials: Concrete Services: GOP Project Start: 2000 Project Complete: 2005 Photographers: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra This project is located on a site, with an area of around 1000m2, in Lugar das Carvalhinhas – Alvite, Cerva Parish, Ribeira da Pena Commune, Vila Real District.

Flashback: Tolo House / Alvaro Leite Siza

The project consists of a holiday home with three bedrooms, a social bathroom, a living room, a dinning room, a small kitchen with a support washbasin, pantry, and even a small outdoor swimming pool. The terrain is sharply inclined and has a particular configuration: it is very long and narrow. However, the fact that it faces south allows it to receive optimal solar exposure and to enjoy a particular natural view. Riverside House / Keiji Ashizawa Design. Architects: Keiji Ashizawa Design / Keiji Ashizawa, Lie Honjo, Silvia TasaniÅ Location: Chiba, Japan Structural Engineer: ÅFASA Akira Suzuki Project Year: 2007 Photographs: Daici Ano This prject is a weekend house by a riverside.

Riverside House / Keiji Ashizawa Design

The site is slanted toward the river, and the north wind peculiar to this place runs along the slope. The house is plotted parallel to the river, and the shape coming out of the slope looks like a ship waiting for the launching. Two volumes are divided into two abstracts, one as private space with child room and master bedroom and another as public space with kitchen and living room. The outside deck between the two volumes is used as an outside dining area. In addition, this house is planned as a place to spend quality time with the family as well as with friends who rent villas nearby. The pre-cast concrete panel is used for the outer wall and wall of north side and east side.

Text provided by Keiji Ashizawa Design. Passivhaus Vogel, Mostelberg. Designing pattern schools of Olom Tahghighat Azad university. Wohnhaus Pircher, Planit C.