background preloader

Brød

Facebook Twitter

Café á la Marie: Franske flütes og italiensk durumbrød. - Barnedåbsforberedelser på højt plan...

Café á la Marie: Franske flütes og italiensk durumbrød

Til barnedåben har vi bestilt italiensk/spansk pølsebord fra Kælderslageren i Silkeborg. Det glæder vi os rigtig meget til, og som tilbehør til dette skal vi have noget brød, hvilket jeg selv står for. Derfor er jeg nu igang med at afprøve nogle forskellige opskrifter for at finde ud af, hvilke der er de bedste. Hjemmelavede ciabatta brød – perfekt til café-burgeren / Grill & Kokkerier. 18. april 2012 Brødet med den gode historie Jeg har igennem den seneste tid eksperimenteret med at lave det såkaldte “verdens bedste brød” i alverdens afskygninger.

Hjemmelavede ciabatta brød – perfekt til café-burgeren / Grill & Kokkerier

På bedste nørdede mannér har jeg leget med fugtigheden i dejen, bage temperaturer, meltyper, gær typer, salt procenter, hæve tider og meget meget andet. Verdens bedste burgerbolle! (meyer) Kernerugbrød uden surdej. Ofte har jeg sagt, at jeg ikke er vild med rugbrød.

kernerugbrød uden surdej

Ligeså lidt jeg er vild med rugbrød, er jeg med at bage det, for det kan bare gå SÅ galt. Jeg har været igennem irriterende surdeje, 14 dages forberedelse, stenhårde skorper, klistrede brøde, toppe som ikke hang sammen med brødet, brød som hang fast i forme, tørre udgaver og ja, faktisk det meste. Fremragende Burgerboller. Rugbrødsboller uden gluten - dr.dk/Mad. Rugbrødsboller uden mel er et spændende alternativ til den traditionelle rugbrød.

Rugbrødsboller uden gluten - dr.dk/Mad

Til 8 stk. Ingredisenser: 150 g. græskarkerner 100 g. mandler med hinde 50 g. hørfrø 50 g. sesamfrø 8 g. salt 4 stk. æg 1 dl. vindruekerne olie 100 g. solsikkekerner evt. 20 g. mørk malt hvis det ønskes - der er dog gluten i malt! Fastelavnsboller med creme. Boller op, boller ned... prøv at være i god tid og alligevel server nybagte fastelavnsboller!

Fastelavnsboller med creme

Bollerne kan både fryses ubagte eller hæve i køleskabet natten over. Dej. Anna-Mad. Langtidshævet rosmarinbrød. Rosmarinbrød med cherrytomater - Sæson for god smag. Richard Bertinet making bread (DVD from the book DOUGH) How to Make No-Knead Ciabatta Bread - Amazing Italian Bread. Hvidløgs naan (Garlic naan) Hvidløgs naan – Lækker opskrift på indiske naan brød med hvidløg.

Hvidløgs naan (Garlic naan)

Den originale indiske naan opskrift. Ingredienser: 8 gr. tørgær eller 2/3 pakke alm. gær 2 spsk sukker 2 dl lunkent vand 1 pisket æg 3 spsk mælk 2 tsk salt 500 gr. hvedemel Smør til at smøre skålen 10 fed hvidløg (presset) Tilberedning hvidløgs naan Opløs gær i lunkent vand i en stor skål og pisk det til det skummer. Rør sukker, mælk, æg, salt og nok mel til at gøre en blød dej . Ælt i 6 til 8 minutter på et let melet overflade , eller indtil dejen er glat. Slå dejen ned og ælt det pressede hvidløg i dejen. Rul dej stykkerne til kugler og pres dem flade. Madbrød med rosmarin med billede. BRØDET - Grydebrød. 5. september 2011 Brødtype: No-Knead brød, Tidsforbrug: 5 minutter til at samle dejen, Hævetid: 16+ et par timer, Bagetid: 25 minutter i varm gryde 250 grader + yderligere 10-15 minutter alene, Mængde: et brød.

BRØDET - Grydebrød

Pizzasnegle. 50 g gær 4 dl vand 2 tsk. salt 300 g spelt- eller grahamsmel ca. 350 g hvedemel Fyld: 50-100 g pinjekerner 1 stor dåse tomatpure 2 fed hvidløg eller 2 tsk. hvidløgspasta 1 tsk. chili - evt. tørrede flager 150 g friskrevet cheddarost evt. frisk rosmarin eller timian Rør gæren ud i vand og salt.

Pizzasnegle

Ælt melet godt i, indtil dejen er smidig. Stilles til hævning i 1 time. Rør tomatpure, hvidløg og chili sammen. Opskriften er fra Suveræne succeser. Surdejsforsøg nummer 2 – Jim Laheys “perfekte” brød (…med surdej) Her et brød er minder meget om “verdens bedste brød” opskriften fra kvalimad.dk - bare med surdej, men den er fundet i et Politiken tillæg og så forbedret med lidt ekstra gær samt surdej.

Surdejsforsøg nummer 2 – Jim Laheys “perfekte” brød (…med surdej)

Det du gør er følgende Ingredienser 1/8 pakke gær eller 1g tørgær (mindre hvis du vil have det mere kompakt/tungt)En skefuld eller to surdej300g vand400g hvedemel8-10g salten gryde med låg der kan gå i ovnen (helst i støbejern) Efter rådføring med min far blev det besluttet at komme surdej i, så brødet fik et bedre smag synes (oprindeligt sagde opskriften at man blot skulle bruge tørgær). Der er blot følgende at gøre. Brød bagt på surdej. Chad Robertson - Tartine Bread. I februar, lovede jeg at levere opskriften på det bedste brød der var muligt at bage derhjemme, uden brug af industrielle maskiner eller råvarer.

Chad Robertson - Tartine Bread

Kriteriet for det “bedste” er selvfølgelig relativ, men jeg har alle dage vægtet stor smag og store fine huller og en sprød skorpe højt, noget som kan være svært at frembringe i en ganske alm. ovn. Det har været svært, sjovt, interessant, lærerigt, og oftest meget meget smagsfuldt og ganen har været meget tilfreds. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg med 110% sikkerhed foretrækker brød på surdej. Oftest er der dog en del mere arbejde i at bage brød med surdej. Hvis man ikke har bagt et brød på surdej, er det vist kun på tide! Generelt om bagning Lizzystyle.

Dette dokument er dynamisk, og jeg arbejder på det hele tiden. Jeg lægger det ud og redigerer/ tilføjer løbende, så hvis du synes der mangler noget, så kommer det nok :) Jeg bruger økologiske råvarer når jeg kan Det vil sige økologisk gær, som forøvrigt er så meget bedre end traditionelt gær, økologiske melsorter, frø, kerner og nødder, økologisk sirup, honning og surmælksprodukter. MEN jeg er ikke religiøs, tillader tiden ikke den omvej der måske skal til, eller falder jeg over et nyt spændende nyt produkt jeg gerne vil prøve, så gør jeg det økologisk eller ej :) Tid er vigtigt.

How To Make Croissants [Chocolate Croissants, Pumpkin Spice Croissants, and Cinnamon Sugar Croissants] I hope you’re ready to see a billion underexposed photos of the same exact dough over and over and over again. Please say yes, because you will be rewarded with this. Weber Klubben - Medlemmernes debat. Weber Klubben er for Weber-entusiaster, og her snakkes der om alt, der har med Weber og Weber Klubben at gøre.

Debatten er ment som et hyggeligt samlingssted, hvor du kan finde inspiration til dine grillerier samt debattere grillkulturen og de arrangementer, Weber Klubben afholder. HUSK Weber Klubben IKKE er et køb/salg sted. Diskussioner vedrørende andre grillmærker hører ikke hjemme her, da der er andre udemærkede steder at diskutere dét. Weber Klubben ønsker heller ikke at være ytringssted for negative holdninger om andre grill-producenter. Vi beder derfor medlemmer holde debatten i en sober tone - og hvis vi oplever indhold eller holdninger, der kan støde andre, forbeholder vi os ret til at slette dem uden varsel. Ciabattaboller. Jims Laheys perfekte brød. Tips Ifølge magasinet Cook's Illustrated kan du erstatte 1/4 af væsken med lys pilsnerøl samt tilsætte en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt. Du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter. Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i.

Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side.