background preloader

Tutorials

Facebook Twitter

Sy din egen Make a wish skirt. Jag vet att det är fult att härmas men House of Lolas kläder är ju så fina så man kan ju inte låta bli!

Sy din egen Make a wish skirt

DIY Infinity Scarf with a Knitting Loom - DIY Craft Projects. Blommor av ull. Facebook - Log In or Sign Up. 365 saker du kan slöjda » #199 Gör en vedhämtare. Att forsla ved från en vedbod in i huset eller från källaren till kakelugnen görs behändigt med hjälp av en vedhämtare i tyg.

365 saker du kan slöjda » #199 Gör en vedhämtare

Den här modellen kommer från GG:s i Gullabo – min farfar. Jag skulle tro att den har 80-90 år på nacken. 365 saker du kan slöjda » #1030 Färga ägg med sidentyg! Amazing and Funny Things. Hon stickar en halsduk på 30 min. När jag ser hur hon gör rusar jag till sylådan. Jag är riktigt frusen av mig.

Hon stickar en halsduk på 30 min. När jag ser hur hon gör rusar jag till sylådan.

Så under hösten och vintern gillar jag att klä mig varmt. Jag har en rejäl dunjacka och går inte ut utan mössa, vantar och halsduk. Och nu när jag tänker efter måste jag nog säga att jag framför allt gillar halsdukar. Hennes teknik för att virka en mysig matta är briljant och kräver ingen virknål. How to Tova I Tekula. Sy Erika Åbergs börs - Hemslöjd. I Hemslöjd 5/2014 förklarar Erika Åberg hur du kan uringarva skinn hemma i badrummet.

Sy Erika Åbergs börs - Hemslöjd

A´maries blogg: Knivspetsteknik/kolrosning. Att dekorera sina projekt med knivspetsteknik som också kallas kolrosning, är både lätt och roligt.

A´maries blogg: Knivspetsteknik/kolrosning

Denna teknik är mycket gammal och Samerna har dekorerad sina föremål med den sedan urminnes. De har använt kol blandat med djurfett (därför kallas denna tekniken också kolrosning) och ristade fina mönster i ben. Tekniken används fortfarande, titta här för att se några exempel. Testa själv och gör ett fint mönster på din ask, pall mm. Ok då börjar vi. Diy: t-shirt market bag : CAKIES. T-Shirt Market Bagfrom Michael’s “find a project” section on their new shopping site Supplies (shop the items needed in one click here):Short sleeve youth shirt (I used a small)Tulip Soft fabric paintPalette paper Paintbrush Sewing machine Coordinating thread Directions: 1.

diy: t-shirt market bag : CAKIES

Wash and press the shirt. Jeans blir nytt plagg - på mindre än 60 sek. Jeans finns i alla prisklasser, i massor av modeller och i ännu fler tvättar.

Jeans blir nytt plagg - på mindre än 60 sek

Denimtyg har vi burit i över 100 år och finns nu inte bara som jeans utan också som kjolar, skjortor, jackor med mera. Och i vår kan du bära ett egentillverkat jeansförkläde om du vill. PÅ tv-kanalen Chow tipsar Spring (sic!) Warren om hur du klipper till ett par avlagda jeans och enkelt förvandlar dem till ett förkläde med smarta fickor. I dessa kan du förvara allt från fröpaket till sekatör.

Sy egna kläder 1: Att hitta och rita mönster och klippa till tyg. Att sy kläder själv kan vara en riktig utmaning men om man börjar med något enkelt och tar hjälp av Lees introduktion så kanske man kan återuppliva gammal kunskap eller lära sig något helt nytt och roligt.

Sy egna kläder 1: Att hitta och rita mönster och klippa till tyg

Det här är tänkt som en första hjälp för den som trängt undan högstadiets textiltimmar och för nybörjare. 1. Mönster till kläder för stora och små hittar man i böcker och specialtidningar för sömnad, tidningen är oftast uppbyggd med inspirationsbilder på färdiga plagg, en mönsteröversikt, noggrann beskrivning för varje mönster samt lösa mönsterark. En textil hyllning — Region Halland. Med En textil hyllning vill vi inspirera dig till att göra helt egna inredningsprylar, kläder och accessoarer.

En textil hyllning — Region Halland

Skapa något nytt med ditt avtryck på, genom att återanvända textilier som ‘blivit över’. Textilierna hittar du kanske i en byrålåda hemma eller hos någon släkting, eller så kan du köpa dem billigt på loppis. Vid uppstarten av det här projektet var textilkonstnärerna på Amnesty och valde materialet som de sedan använde att göra modeller av. Det går att göra massor med roliga och personliga saker! Använd inspirationsbilderna för att få igång tankarna kring återbruk, eller välj bland bilderna på de föremål som har arbetsbeskrivningar. Känn dig inte bunden till det vi föreslår i arbetsbeskrivningarna – det ultimata är att du får egna idéer! Tygtryck med potatis, penna och pappersrulle. Gör dina egna inredningstyger med egna mönster i valfria färger och geometriska former.

Tygtryck med potatis, penna och pappersrulle

Svart-vit inredning med gul accent är populärt men det är förstås lätt att välja färger som passar den inredningsstil man har. En halverad potatis kan skäras till vilken form som helst och användas som stämpel i bästa 70-80-tals anda. Komplettera med hushållspappersrulle och en helt vanlig penna med suddgummi i toppen så kan du själv enkelt göra fler stämplar och former. Tryck med tygfärger på tyg eller vanliga hobbyfärger på papper och kartong.

How to Make Hula Hoop T-shirt Rug. T-shirt is one of the coolest material to make fabric projects. Scarfs, baskets, poufs, and rugs. You can find inspirations everywhere but up till now I thought I will have to use my hook to create anything out of an old t-shirt. I was wrong and I am happy with that! I know that this tool isn’t something that we all have at home but is not that difficult to buy it nowadays. Hula Hoop Rug may sound crazy but you wouldn’t have to spin it on your hips to weave this colorful rug. There are many variations and this hoola hoop weaving technique could also do with other kinds of thick yarns. Tutorials.