background preloader

StartUps

Facebook Twitter

Ghid practic pentru un startup: 24 de pasi pana la business plan - HowTo - StartupCafe.ro. De Cristian Filimon23 septembrie 2015 In ultima perioada exista din ce în ce mai multa concentrare pe conceptul de startup, exista din ce in ce mai multe comunitati care vorbesc despre acest subiect (un exemplu bun ar fi chiar acest site), exista din ce in ce mai multe conferinte care dezbat direct sau indirect ideea de startup, exista tot felul de carti si de cursuri care sa te invete cum sa fii un antreprenor de succes si sa incepi un startup.

Ghid practic pentru un startup: 24 de pasi pana la business plan - HowTo - StartupCafe.ro

Din pacate, in România nu exista o scoala publica pentru startup-uri, conceptul este atins foarte general in diverse facultati, insa nici profesorii nici elevii nu au pregatirea necesara pentru a-l cuprinde. Insa, daca ne uitam putin la nivel global, una dintre cele mai bune universitati care abordeaza acest subiect este MIT, care, impreuna cu profesorul Bill Aulet a scris in 2013 cartea numita ”Disciplined Entrepreneurship”. Cartea este mai degraba un ghid practic care prezinta 24 de pasi de urmat pentru orice startup. Cei 24 de pasi. Vrei sa intri in afaceri? 12 pasi esentiali pana la startup - HowTo - StartupCafe.ro. INTERVIU VIDEO La ce trebuie sa fii atent cand pui pe hartie ideile. Stefan Popa: ”Fara un plan de afaceri iti planifici esecul” - HowTo - StartupCafe.ro.

De Ovidiu Popica4 august 2015 Drumul de la idee la un plan de afaceri viabil si apoi la pornirea unei afaceri durabile este presarat cu estimari adesea nerealiste, capcane si multe, prea multe, poate, intrebari la care ar trebui sa raspunzi cat poti de sincer.

INTERVIU VIDEO La ce trebuie sa fii atent cand pui pe hartie ideile. Stefan Popa: ”Fara un plan de afaceri iti planifici esecul” - HowTo - StartupCafe.ro

Am inventariat impreuna cu Stefan Popa, CEO Agress Business, el insusi antreprenor intr-o noua afacere aflata in plina dezvoltare, o parte dintre cele mai uzuale intrebari de startup.Stefan Popa, 45, este inginer de automatizari si calculatoare, a urmat cursuri de educatie manageriala la Codex, a devenit formator acreditat apoi a predat managementul proiectelor. Are propriile afaceri in IT&C si servicii medicale de infrumusetare. Veti afla, asadar, din secventele video-interviului StartupCafe: Cati antreprenori chiar incep cu un plan de afaceri? Se poate si fara? La final, Stefan Popa vorbeste despre greseli si consecintele lor, in propria experienta de afaceri. The top TED talks that will change the way you work and live. INFOGRAFICE Cum sa-ti faci un logo bun pentru afacerea ta. Notiuni de baza cu exemple - Marketing - StartupCafe.ro.

Un logo bun poate sa faca firma ta si produsele sau servicile pe care le oferi sa se distinga mai usor langa cele ale concurentilor, poate sa exprime incredere sau calitate, sa ramana in memoria cumparatorului si sa-l determine sa apeleze tot la tine, data viitoare.

INFOGRAFICE Cum sa-ti faci un logo bun pentru afacerea ta. Notiuni de baza cu exemple - Marketing - StartupCafe.ro

"Daca iti deschizi o afacere pentru care este important ca oamenii sa se simta sexy si soficticati, probabil ca iti vei deruta clientii cu un logo verde aprins", considera Catherine Clifford, de la Entrepreneur.com. Aceasta pentru ca anumite culori sunt asociate cu anumite sentimente, explica site-ul american de business. De pilda, verdele reprezinta cresterea organica, pamantul, natura sau sentimentul ca esti tratat cu grija.

Doua exemple sunt logoul cafenelelor Starbucks si cel al organizatiei ecologiste Greenpeace. Negrul iti tranzmite senzatia ca esti sofisticat, imaginea autoritatii sau a seductiei. Pe langa culoare, fonturile si spatiile dintre literele logoului comunica foarte mult. Foto: Entrepreneur.com thejlsagency.com. Romanul care se bate cu Apple si Samsung. Cele mai utile 19 sfaturi de la initiatorul Vector Watch pentru oamenii de afaceri romani - Idei - StartupCafe.ro. ​Un roman a plecat la Londra sa se bata cu Apple si Samsung pe o pata relativ noua: cesurile inteligente.

Romanul care se bate cu Apple si Samsung. Cele mai utile 19 sfaturi de la initiatorul Vector Watch pentru oamenii de afaceri romani - Idei - StartupCafe.ro

Andrei Pitis a intrat in atentia presei internationale cu Vector Watch, firma sa cu care produce smartwatch-uri. In primavara, BBC l-a remarcat la prestigiosul salon de ceasuri de la Basel, Elvetia, unde Vector Watch a intors privirile presei internationale de specialitate cu o chestie tare: bateria tine mai mult decat la smartwatch-ul lui Apple. "Simplul fapt sa fii in acelasi titlu de presa cu Apple este prety awesome", a povestit Pitis la Startup Grind Bucuresti, o intalnire cu tinerii antreprenori din zona de tehnologie. Device-ul sau se pozitioneaza mai mult spre un ceas clasic decat spre conceptul smartwatch. Vector are ecran alb-negru si nu este touch, ca la Apple sau Samsung, insa are avantajul ca nu trebuie sa-l incarci in fiecare zi. "Eu cred ca Vector este un brand international. "Este un business foarte mare in China. Is Fear Stopping You from Starting a Company?

Startup Studio.