background preloader

Evanylund2

Facebook Twitter

Eva Nylund

Laitilalainen yritys haluaa kehittää kananmunasta uudenlaisia tuotteita. Laitila Muutama kymmenen vuotta sitten maito oli vain maitoa.

Laitilalainen yritys haluaa kehittää kananmunasta uudenlaisia tuotteita

Elisa venyttää kolmannen kerran ostotarjoustaan Anviasta. Teleoperaattori Elisa venyttää ostotarjoustaan pohjalaisesta kilpailijastaan Anviasta 8. huhtikuuta saakka.

Elisa venyttää kolmannen kerran ostotarjoustaan Anviasta

Elisa teki ostotarjouksen Anviasta helmikuun 8. päivä. Tarjouksen piti alunperin olla voimassa kuukauden ajan. Elisa on helmikuun jälkeen venyttänyt tarjouksen kestoa kolmesti. Tarjouksen ehdot eivät ole muuttuneet, vaan Anvian osakkeenomistajat saisivat edelleen 2 000 euroa osakkeelta. Elisa yritti ostaa Anviaa myös vuonna 2014 samaan hintaan.

Anvia puolestaan ilmoitti viime vuoden elokuussa valmistelevansa listautumista Helsingin pörssiin, jossa yhtiö on ainakin aiemmin uskonut saavansa osakkeista Elisan tarjousta paremman hinnan. Supercell huimassa nousukidossa. Suomalaisen peliyhtiön Supercellin nousukiito jatkuu edelleen.

Supercell huimassa nousukidossa

Kasvuvauhti ei ollut yhtä ripeää kuin edeltävänä vuonna, mutta yhtiön liikevaihto kasvoi silti viime vuonna 2,1 miljardiin euroon edellisen vuoden runsaasta 1,5 miljardista eurosta. Mobiilipelejä kehittävä yhtiö on pysynyt hyvin kannattavana. Liikevoitto kasvoi viime vuonna 845 miljoonaan euroon edellisen vuoden 514 miljoonasta. Kiinalla uusi tavoite talouskasvulle. Kiina asetti uuden tavoitteen talouskasvulle Kiina leikkasi talouden kasvutavoitettaan tälle vuodelle.

Kiinalla uusi tavoite talouskasvulle

Se odottaa nyt talouden kasvavan 6,5–7 prosenttia, sanoi pääministeri Li Keqiang kansankongressin eli Kiinan parlamentin avajaispuheessa. ”Kiina kohtaa enemmän ja suurempia ongelmia ja haasteita kehityksessään tänä vuonna. Meidän täytyy valmistautua vaikeaan taisteluun”, Li sanoi. Aiempi kasvutavoite oli noin seitsemän prosenttia, ja toteutunut lukema oli 6,9 prosenttia. Aallon opiskelijat hakivat yrittäjäkumppaneita tositarkoituksella - Kasvuyritykset. Aallon opiskelijat hakivat yrittäjäkumppaneita tositarkoituksella Tuolit vastakkain, aikaa kaksi minuuttia, tehtävä: kerro toiselle itsestäsi.

Aallon opiskelijat hakivat yrittäjäkumppaneita tositarkoituksella - Kasvuyritykset

Kymmenet opiskelijat osallistuivat Espoon Otaniemessä viikonloppuna eräänlaiseen pikadeittailuun. Liikkeellä oltiin tositarkoituksella – tosin haussa ei ollut kumppania parisuhteeseen vaan yritykseen. Perjantain pikadeitti-ilta oli osa uutta tapahtumaa, jonka tavoitteena on tuoda yhteen liikeidean ympärille tiimiä kasaavat ja ne, joilla ei ole omaa ideaa mutta joilla on kiinnostusta ryhtyä yrittäjäksi. Ensimmäistä kertaa pidettävä Teamup-tapahtuma kokoaa tänä viikonloppuna Otaniemeen runsaat 200 osallistujaa, joista suurin osa on Aalto-ylipiston opiskelijoita. Ensimmäisen vuoden opiskelija ja yksi tapahtuman pääjärjestäjä Kasimir Hellman kertoo, että idea tapahtumaan syntyi uusien opiskelijoiden keskuudessa.

Tutkimuksen mukaan naisjohtajat parantavat yritysten kannattavuutta. Yritykset, joiden johtajista vähintään 30 prosenttia on naisia, voivat lisätä kannattavuuttaan jopa kuusi prosenttiyksikköä verrattuna yrityksiin, joissa ei ole naisia johdossa.

Tutkimuksen mukaan naisjohtajat parantavat yritysten kannattavuutta

Näin kertoo tuore tutkimus, jossa on analysoitu 21 980 kansainvälistä listattua yhtiötä 91 maassa. Tutkimuksen ovat teettäneet globaalisti toimiva tilintarkastuskonsultti EY sekä amerikkalainen ajatushautomo The Peterson Institute for International Economics. Tutkimuksen mukaan lähes joka kolmannessa yrityksessä ei ole yhtään naista ylimmässä johdossa tai hallituksessa. Peräti 60 prosentissa yrityksissä naisia ei ole lainkaan hallituksessa. Alle viidessä prosentissa yrityksistä toimitusjohtaja on nainen. Tutkimus antoi vahvan näytön siitä, että naisten riittävä osuus ylimmässä johdossa parantaa kannattavuutta. Naisten hallituspaikkojen määrässä edelläkävijä on Norja, jossa on asetettu 40 prosentin kiintiö naisille. Toimitusjohtaja Veera Sylvius puhuu tasa-arvon edellytyksistä. Toimitusjohtaja Veera Sylvius: Tasa-arvo edellyttää myös rohkeita ja pelottavia tyttöjä Veera Sylvius on aina ollut johtajatyyppiä.

Toimitusjohtaja Veera Sylvius puhuu tasa-arvon edellytyksistä

Opiskellessaan teoreettista fysiikkaa hän meni heti mukaan ainejärjestön toimintaan ja huomasi pian olevansa sen puheenjohtaja. Vastavalmistuneena, ensimmäisessä työpaikassaan, hän halusi heti edetä – ja huomasi esimiestensä hämmentyvän. ”Sedät ihmettelivät, että mitä me tehdään tämän 25-vuotiaan tytön kanssa, joka ilmoittaa haluavansa johtotehtäviin.” Eipä siis ihme, että Sylvius pillastuu puheista, joiden mukaan naiset eivät tahtoisi johtajiksi tai että naiset eivät voisi saada sekä perhettä että uraa. Kun HS helmikuussa julkaisi uutisen suuresta tutkimuksesta, jonka mukaan Ruotsissa miehet nousevat naisia todennäköisemmin toimitusjohtajiksi ja myös ansaitsevat enemmän, osa kommentoijista arvioi naisten olevan vain haluttomia johtamaan. ”Se on aivan järkyttävä ajatus. Avaruusfyysikko ja toimitusjohtaja näyttää itse esimerkkiä.

Piensijoittajille suositellaan pikavippibisnestä. Piensijoittajille on tarjoutunut parin viime vuoden aikana mahdollisuuksia laittaa rahojaan likoon erilaisiin vippipalveluihin.

Piensijoittajille suositellaan pikavippibisnestä

Tarjolla on esimerkiksi pääomasijoituksia perinteisiin pikavippiyhtiöihin. Vertaislainapalveluiden kautta puolestaan voi lainata rahojaan suoraan lainanottajille. Marimekko ja Target yhdistyvät. Marimekko yhteistyöhön amerikkalaisen tavarataloketjun Targetin kanssa Tekstiiliyhtiö Marimekko ryhtyy yhteistyöhön amerikkalaisen Targetin kanssa, kertoo toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko.

Marimekko ja Target yhdistyvät

Target on yksi Yhdysvaltojen suurimmista tavarataloketjuista. Yhtiöt ilmoittivat keskiviikkona yhteistyöstään, joka alkaa tänä keväänä. Kunnille aurinkosähkön kimppahankintaa. Kuntia houkutellaan aurinkosähkön kimppahankintaan Suomen ympäristökeskus (Syke) houkuttelee kuntia mukaan aurinkosähkön yhteishankintaan.

Kunnille aurinkosähkön kimppahankintaa

Hanketta vetävä suunnitteluinsinööri Pasi Tainio kertoo, että yhteishankinnalla halutaan helpottaa kuntien aurinkosähkön hankintaa. Tainio pohtii, että jos kuntiin hankittaisiin aurinkosähköjärjestelmiä 1,3 miljoonan euron arvosta, summalla saisi kokoon arviolta 1 MWp:ä (megawattipeakiä). Kiinassa potkut yli miljoonalle. Kiina antaa jätti­potkut: 1,8 miljoonaa työläistä irtisanotaan Kiina aikoo irtisanoa 1,8 miljoonaa työntekijää maan hiili- ja terästeollisuudessa.

Irtisanomisten tavoitteena on vähentää alojen ylituotantoa. Asiasta vastaava ministeri Yin Weimin totesi uutistoimisto Reutersin mukaan, että ainakin osa irtisanomisista toteutetaan tämän vuoden kuluessa. Jättipotkujen tarkemmasta aikataulusta ei kerrottu. Uudistusten tavoitteena on esimerkiksi vähentää hiilentuotantokapasiteettia 500 miljoonalla tonnilla lähivuosien aikana. Mercedes luopuu roboteista tehtaillaan. Mercedes luopuu roboteista tehtaillaan – nykymaailmassa ne eivät enää pärjää ihmisille Saksalainen autovalmistaja Mercedes-Benz suunnittelee luopuvansa merkittävästä määrästä robotteja tehtaidensa liukuhihnoilla, uutisoi talousuutistoimisto Bloomberg. Kerrostaloasuntojen hinnoissa muutoksia. Riitaa opintotuen leikkauksista. Opintotuen leikkauksista tulossa riita – Raimo Sailas: ”Opintolaina on kuin myrkkyä” Lainarahalla opiskelu jakaa jyrkästi mielipiteitä. Toisten mielestä se romuttaisi koulutuksellisen tasa-arvon, lisäisi opiskelijoitten työssäkäyntiä ja lykkäisi valmistumista.

Elon Muskilla vaikea vuosi - miljarditappiot. Teslan Elon Muskin vaikea vuosi – miljarditappiot tänä vuonna Teslan toimitusjohtajalla Elon Muskilla on meneillään todella huono vuosi. Ainakin jos katsoo hänen yritystensä osakkeiden arvoa. Hän on menettänyt tänä vuonna miljardeja, ja nyt on vasta helmikuu. Kysymys on ensinnäkin siitä, että sijoittajat eivät usko juuri nyt ollenkaan sähköautoihin. Talouden aallonpohja ohitettu? Pk-yritysten näkemys tulevasta: Talouden aallonpohja on ohitettu Pienten ja keskikokoisten yritysten usko tulevaisuuteen kohenee. Suomen Yrittäjien tekemän kyselyn mukaan pk-yritykset näyttävät uskovan, että Suomen talouden aallonpohja on jo takanapäin. Yrityksistä 32 prosenttia uskoo, että suhdanteet paranevat seuraavan vuoden aikana. Yrityksistä 16 prosenttia pelkää suhdanteiden huononevan. Ehdotus - kaikki laskut ja kuitit sähköisiksi. Suomi ei enää velkaannu ulkomaille. Suomen velkaantuminen ulkomaille loppui vihdoin viime vuonna, kertovat Tilastokeskuksen maanantaina julkaisemat tilastot.

Suomen vaihtotase oli viime vuonna 244 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Vuosina 2010–2014 vaihtotase jäi joka vuonna selvästi alijäämäiseksi. Pahimmillaan vaihtotaseen vaje oli vuosina 2011 ja 2012. Robotit ja tekoäly saattavat pian korvata ihmiset työpaikoilla. Taffelin sipsitehdas aiotaan sulkea - kova isku Ahvenanmaalle. Hs. Hs. Tutkimus: Arvonlisäverosta noin miljardi jää keräämättä. Nokian liikevoitto kasvoi huimasti. Tupakkayhtiöt keräsivät varastonsa täyteen verosuunnittelun takia. Pakkanen saa tuulivoiman hyytymään. Mihin kannattaa kiinnittä huomiota lasten sairasvakuutuksia vertaillessa?

Espanjan työeläkkeitä koskeva sopimusmuutos torstaina eduskuntaan.