background preloader

Solliciteren 2.0

Facebook Twitter

Op videogesprek. Bedrijven voeren steeds vaker sollicitatiegesprekken via video.

Op videogesprek

Acht rekruteerders leggen uit waarom ze voor video kiezen en geven tips aan kandidaten om te scoren. “Neem een videogesprek even ernstig als een face-to-face-gesprek.” Reageer je op een vacature? Anno 2018 hoef je er niet van op te kijken als het bedrijf in kwestie je vraagt om een sollicitatiegesprek te voeren via video. Twee manieren Zo’n videogesprek kan op twee manieren verlopen. Intermediair.nl maakt gebruik van cookies. Kom ik goed in beeld? 5 tips voor sollicitanten met Nic Balthazar. Solliciteren via video en infographics: 23 onmisbare tips. Victor Petit Victor Petit's cv op Vimeo Wil je uit de massa springen én aantonen dat ze je moéten aannemen?

Solliciteren via video en infographics: 23 onmisbare tips

Solliciteer dan met een video of een infographic. Zo vertel je niet alleen wat je in huis hebt, maar bewijs je het tegelijk. Video Het voordeel van een video-sollicitatie is dat je de werkgever in een aantal minuten een juist en volledig beeld van jezelf kunt geven. Hoe pak je het aan? Kies een concept en stijl (bijvoorbeeld humoristisch of volledig in de stijl van de job).Grijp de aandacht van de werkgever in de eerste seconden van je video.Stel jezelf voor en geef mee wat je doel is, in welke functie je geïnteresseerd bent.Geef mee wat jou uniek maakt.Zet je vaardigheden en kwaliteiten in de verf.Vertel over je belangrijkste verwezenlijkingen.Geef extra informatie en weetjes die niet op je CV staan.Zorg voor een korte samenvatting op het einde.Sluit af met de vraag je te contacteren. Belangrijk Praktisch. Solliciteren 2.0: dit mag je tegenwoordig verwachten - Jobat.be. Tijden veranderen, net zoals de manieren waarop werkgevers hun werknemers rekruteren.

Solliciteren 2.0: dit mag je tegenwoordig verwachten - Jobat.be

Saaie interviewgesprekken en voorgekauwde cv’s zijn zo goed als verleden tijd. Enkele nieuwe tactieken toegelicht... Tegenwoordig volstaat het niet meer om enkel een standaard cv vol clichés op te sturen naar een werkgever. Een uitgekiende persoonlijke motivatiebrief is een minimum en een in het oog springende, maar vlot leesbare cv is een must. Werkgevers gaan meer en meer op zoek naar de persoonlijkheid achter de competenties. Nieuw en efficiënt: Solliciteren via video.

Webinar: een job zoeken via google. De do’s en don’ts van online solliciteren. Sollicteren via skype - 7 tips - Careerwise. Solliciteren via Skype komt steeds vaker voor.

Sollicteren via skype - 7 tips - Careerwise

Bijvoorbeeld naar een baan in het buitenland. Door de komst van Skype hoef je geen vliegticket meer te kopen voor een sollicitatiegesprek. Ook via het beeldscherm kun je een goede indruk geven van wie je bent en wat jij te bieden hebt. Hoe maak je een interactief video-cv? Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

Hoe maak je een interactief video-cv?

Het gewone cv heeft afgedaan. Het cviv is het nieuwe buzzwoord: het curiculum vitae interactive video. Hoe pak je dat aan? De 3 meest voorkomende fouten bij een videosollicitatie. Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

De 3 meest voorkomende fouten bij een videosollicitatie

Bedrijven kiezen steeds vaker voor video-interviews in het sollicitatieproces. In de eerste plaats omdat de agenda’ van de werkgevers en de kandidaten dan optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden. Omdat deze manier van solliciteren vrij nieuw is, vroegen we Jennifer Flaa, ceo van de organisatie Vettanna ToGo, naar de 3 meest voorkomende fouten. Kwestie van te leren uit andermans fouten … 1.

Als je ogen te veel alle kanten opschieten, kan dat overkomen alsof je niet geconcentreerd bent. 2. “Visuele elementen wegen altijd zwaarder dan woorden”, weet Flaa. 3. Wie te dicht bij de camera zit, komt angstaanjagend over bij de interviewer. (mo) Ontvang als eerste onze tips en wedstrijden: Hoe maak ik een goede sollicitatie video. Online solliciteren. Het nieuwe solliciteren? Wat is voor mij “het nieuwe solliciteren”?

Het nieuwe solliciteren?

Over het algemeen hoor je deze term vaak in combinatie met “solliciteren via social media”, of in combinatie met een “Video CV”. Dat is zeker ook een vorm van het “nieuwe solliciteren”. Dit is vooral gekoppeld aan gebruik van nieuwe vormen van media om je boodschap over te brengen. Daar is al heel veel over geschreven en ook veel te vinden op het internet. Inspirerende mensen op dat vlak zijn voor mij: Aaltje Vincent (de praktische aanpak van het nieuwe solliciteren)Corrine Keijzer (Linked-in)Jarno Duursma (Spreker over solliciteren via social media)Fiona Stoop (Twitter) Maar daarnaast ook mensen als Jan Rotmans (Hoogleraar Transitiekunde) die schrijft over de transitiefase waarin Nederland zich nu bevindt.een treffende uitspraak van hem over deze “nieuwe tijden is: “We leven niet in een in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperken”.

Voor mij begint het nieuwe solliciteren vooral met een bepaalde mindset. Succes!