Marketing Pinterest

Facebook Twitter

Duurzaamheid verkoopt niet. Al jaren blijkt het uit alle enquetes en verkoopcijfers: consumenten zéggen wel dat ze mens, milieu, dier, klimaat of natuur belangrijk vinden, maar bij onze daadwerkelijke aankopen blijken al die factoren er nauwelijks toe te doen.

Duurzaamheid verkoopt niet

Prijs, kwaliteit, gezondheid en kortetermijnprikkels zijn nog steeds de échte aankoopargumenten. Toch geven we wel steeds meer uit aan duurzame producten. De verkoop van duurzaam voedsel steeg in 2013 bijvoorbeeld met 10,8%. Hoe weten duurzame ondernemers de Nederlander dan toch over de streep te trekken? Ze adverteren niet of nauwelijks met duurzaamheid. How Retargeting Works. SMC076 presenteert: Inbound marketing en monitoring.

Op woensdag 25 Juni staan er opnieuw twee interessante sprekers voor je klaar tijdens SMC076.

SMC076 presenteert: Inbound marketing en monitoring

Edwin Vlems geeft een presentatie over Inbound Marketing en hoe je dat in de praktijk toepast. Om uit te leggen wat Inbound Marketing is citeert hij Craig Davis: “We have to stop interrupting people with what they are interested in, and BE what they are interested in”. Of concreet: op Youtube niet het reclamefilmpje maken wat iedereen irriteert, maar juist het filmpje waar men naar op zoek was. Een tagline als motor voor je online marketing. ‘Melk de witte motor’, is misschien wel één van de bekendste slagzinnen.

Een tagline als motor voor je online marketing

Een slagzin werkt ook als motor voor de online marketing van je webwinkel of website. Het zorgt ervoor dat consumenten je merk of bedrijf makkelijk herkennen. En daardoor is de kans groter dat mensen op jouw banner of ad klikken of jouw url direct intypen. Zeker als het je lukt om humor of een alliteratie in jouw slogan te verwerken! De 1MinutePitch van Nicolaas van Mira. De bouw moet minder aan marketing gaan doen. Als je praat met (bouw)ondernemers hoor je het steeds vaker, zeker tijdens deze recessie: “Ik moet méér aan marketing gaan doen”.

De bouw moet minder aan marketing gaan doen

In het verleden kwamen de klanten als vanzelf, je hoefde alleen maar je gezicht links en rechts te laten zien bij de plaatselijke drumband en dan wist men je wel te vinden voor een klusje. Je liet je mening horen en liet op recepties merken dat je verstand had van je vak, en potentiële klanten kwamen direct of indirect op je af. Je hoefde daarbij ook niet te acteren, je kon gewoon jezelf zijn. De 3 benodigdheden voor nieuwe marketing. Doe jij aan oude marketing of nieuwe marketing?

De 3 benodigdheden voor nieuwe marketing

Deze foto staat voor: nieuwe marketing. Een symbool voor oude marketing zou zijn: een mug die zoemt bij je oor. Oude marketing is: je klanten onderbreken bij wat ze aan het doen zijn. Je stoort je klant dus eigenlijk, door hem jouw marketingboodschap onder zijn neus te duwen. Je stoort je klant bijvoorbeeld terwijl hij: Het Koningslied-fiasco: dit kun je er als online marketeer van leren. Vrijdag werd het Koningslied van John Ewbank gepresenteerd.

Het Koningslied-fiasco: dit kun je er als online marketeer van leren

Er volgde een orkaan van afkeur en afgrijzen, waarop de componist het lied gedesillusioneerd terugtrok via een bericht op Facebook. Wat kun je hiervan leren? Zes lessen voor de online marketeer. 1. Het publiek is niet dom. Vacature voor Communicatiemedewerker. Inspiration day by kotex. 5 Interesting Pinterest Marketing Campaigns. Going Viral on Pinterest: Driving Big Traffic and Making Pinterest a Real Marketing Solution. Handboek Pinterest voor marketeers [infographic] Pinterest is één van de snelst groeiende sociale platformen van dit moment.

Handboek Pinterest voor marketeers [infographic]

De site heeft ruim 11 miljoen gebruikers die hun interesses op een visueel prikbord prikken. Maar wie gebruiken Pinterest? En hoe kun je dit netwerk het beste inzetten? Deze vragen en meer worden beantwoord in deze editie van de serie Infographic Day. Case study: Integrating Pinterest with Facebook sees 32% increase in followers. Jouw merk op Pinterest - Opinie. Het is leuk, sexy en extreem verslavend: Pinterest.

Jouw merk op Pinterest - Opinie

Geen enkele site heeft eerder 10 miljoen unieke bezoekers per maand gehaald dan deze nieuwe hit. Wat is het? Waarom werkt het. How Pinterest's Female Audience Is Changing Social Marketing. Overzichtelijk artikel over Pinterest voor marketeers. Pinterest voor marketing: vergroot de merkbetrokkenheid. Op dit moment heeft ieder wel gerespecteerde blog, zoals CNN en Mashable het over de explosieve groei van Pinterest.

Pinterest voor marketing: vergroot de merkbetrokkenheid

In eerste instantie is het platform an sich niets nieuws, omdat social bookmarking websites als Pinboard, del.icio.us en Reddit al heel lang bestaan en hetzelfde doen. Het grote verschil zit hem echter in de simpelheid en de enorm groeiende vrouwelijke gebruiksgroep. Om deze reden is het interessant om uit te vinden welke strategieën merken (kunnen) voeren en hoe ze meer betrokkenheid generen.