background preloader

Ympäristökasvatus

Facebook Twitter

Suojelemme ympäristöä mono. Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu. Eino-poika perustaa lemmikkirottansa Taunon kanssa kotipihan vajaan etsivätoimiston.

Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu

Vakoilun pariin Einon inspiroi naapurissa asuva, kierrättämisestä piittaamaton herra Mustaparta. Sarjan aikana Einolle selviää, mistä ihan tavalliset tavarat tulevat ja mihin ne menevät. Materiaalien analysoimiseksi Einon etsivätoimisto käyttää omia huippuunsa kehiteltyjä tutkimus- ja laboratoriotaitojaan. Paljon opitaan myös käymällä eri materiaalien syntypaikoissa sekä kierrätyspisteissä. Suuri ötökkäspesiaali. Vinkkeja. Orvokki-oravan Luontokoulu. Luonto eri vuodenaikoina. Sieniviikko. Metsiemme_Puita_UPM_opasvihko. Metsäsalapoliisit. 2.luokan teemoja.

Suojaväri

1.5.5. Leikit – Partio-ohjelma. Leikkimisestä Leikit ja kilpailut ovat olennainen osa partiota ja partiossa leikitäänkin paljon kaikenikäisten kanssa.

1.5.5. Leikit – Partio-ohjelma

Leikki on väline, joka toimii monessa tarkoituksessa. Oikein käytettynä leikki edistää yhteishenkeä ja havainnollistaa sääntöjen merkitystä. Leikeillä tai harjoitteilla voidaan ryhmän tarpeen mukaan tutustuttaa ihmisiä toisiinsa, ryhmäyttää porukkaa tiiviimmin yhteen toimivaksi, opettaa sääntöjä tai puuttua vallitsevaan ryhmän epätasapainoon. Leikin tulee olla sellainen, että kaikki voivat osallistua. Ilmiöitä metsässä. Lumoudu luonnosta : TOP-tehtäväpankki. LuontoPortti. Nyt alkoi puunhalausviikko - halaa näillä ohjeilla ja jaa kokemuksesi somessa. Tällä viikolla vietetään Suomen ensimmäistä puunhalausviikkoa.

Nyt alkoi puunhalausviikko - halaa näillä ohjeilla ja jaa kokemuksesi somessa

Puiden halaamisella kannustetaan ihmisiä osoittamaan arvostusta omaa lähiympäristöään kohtaan ja kiinnittämään huomiota omiin lähiviherympäristöihinsä. Kaupungeissa sellaisia ovat puistot, lähiluonto ja lenkkipolut. Vihreässä ympäristössä mieli rauhoittuu, mieliala paranee, verenpaine voi laskea ja syke tasoittua ja vastustuskyky parantua, Viherympäristöliitto huomauttaa. Viherympäristöliiton laatimat puunhalausohjeet kuuluvat näin: