background preloader

Norsk

Facebook Twitter

Eventyr: Prinsessen som ingen kunne tindermatche. Han hadde en datter som var så kravstor og dømmende at ingen kunne matche med henne på Tinder.

Eventyr: Prinsessen som ingen kunne tindermatche

Derfor bestemte han seg en dag for at den som klarte å tindermatche med datteren, skulle få både datteren og halvparten av aksjene. Det var nok av gutter som sveipet til høyre, både fra Østkanten og Vestkanten. Men ingen av guttene klarte å matche med jenta. Så var det tre kompiser som nettopp hadde lastet ned Tinder. Petter, Patrik og Even. Bilde Da de hadde kommet et stykke i registreringen av profilen, fikk de beskjed av appen om å finne et profilbilde de ville laste opp. – Jeg fant, jeg fant ropte Even. – Hva fant du nå?

– Et bilde jeg kan bruke på Tinder, svarte han. Bildet var tatt på en golfturnering noen somrer tidligere. . – Hva skal du med det? – Når jeg har slike bilder å laste opp, så laster jeg det jo opp, hvis jeg vil matche med jenta, sa Even. Da fnyste Patrik ironisk: – Ja, for hun bryr seg sikkert kun om utseende! Norsk vgs - Skrivetips. Lars.musicdelta. - "Det høres kanskje litt breialt ut, men jeg har alltid visst at jeg skulle bli rapper.

lars.musicdelta

På skolen var jeg dritgod i norsk. Jeg er flink med ord, og kommer nok alltid til å jobbe med noe der jeg får uttrykke meg. " Lars Vaular Som rappartist er han ikke opptatt av å smelle direkte meldinger i fleisen på folk. Heller tvert imot. "Jeg liker bedre det underfortellende. Klikk her for å få noen tips fra Lars selv. Tekstforfatter er en person som skriver tekster til sanger, revyer, reklame og annet. Skrivestien.

Vi hjelper deg før norskeksamen / STAVANGER BIBLIOTEK. Trenger du råd før eksamen i norsk?

Vi hjelper deg før norskeksamen / STAVANGER BIBLIOTEK

Se våre videoforelesninger med skrivetips og nynorsktips. 26. mai inviterte Sølvberget russen til eksamenstips rett før de avgjørende eksamensdagene. Over 700 elever deltok på opplegget. Foreleserne våre gikk gjennom en del generelle skrivetips som alle kan ha nytte av, og de typiske feilene du bør unngå når du skriver nynorsk. Skrivetips til norskeksamen. Blogg som læringsarena by Marianne Hagelia.

Kreativ skriving

Moment 1: "Snikende tiger, skjult drage" - fra Hadia Tajiks spalte i Vårt Land. «Man får jo høre det i blant», sa hun og dro på det.

Moment 1: "Snikende tiger, skjult drage" - fra Hadia Tajiks spalte i Vårt Land

«At man egentlig er kvotert». «Det må være fra litt teite og inkompetente menn, det da», sa jeg. «Nei», sa hun. «De er ikke bare teite og inkompetente, en del av dem er hyggelige og veldig flinke, men de sier sånne ting likevel», sa hun. Først da så jeg at hun var blank i øynene. «De kan jo uansett ikke få definere deg», sa jeg etter å ha tenkt meg om. «Men de gjør jo det», sa hun. Jeg lette etter noe smart å si, og som ikke var nedlatende eller hørtes ut som en tro-på-deg-selv-pop-låt, men fant det ingen steder. Framside. Skolestart - Varm i trøya-oppgaver - Norskoppgaver. Nederst på denne siden ligger det noen oppgaver eller "ice-breakers" som er fine å bruke i de første ukene på skolen. - Enten for at elever som kjenner hverandre fra før skal bli varme i trøya igjen, eller for at elevene i en ny klasse skal bli kjent med hverandre :) Navnesorteringsleken Heng opp en stor A på den ene veggen og en stor Å på den andre veggen.

Skolestart - Varm i trøya-oppgaver - Norskoppgaver

Elevene skal så stille seg opp i én rekke i alfabetisk rekkefølge sortert etter fornavnet. NB! Snøballkrig Alle skriver 5 ting om seg selv på et ark, men ikke navnet sitt. Donald.no - Donald Fan. Honest logos. Panorama ressursbank / Panorama. Gyldendal Undervisning. Urban Dictionary norsk. Fagnorsk.

Norskdidaktikk

Analyse av tekster. VG1. VG2. VG3. Lærebøker på nett. Litteraturblogger. Gif. Læreplan i norsk. Drama. Ulike typer litteratur. Rettskriving og grammatikk. Nynorsk. Skriving, lesing, sjangere og analyse. Bergen i norskfaget. Jeg underviser privatister i Norsk en gang i uken.

Bergen i norskfaget

Med bare 4 timer i uka blir det fullt kjør hver eneste onsdag kveld, med lite tid til annet enn tavleundervisning.Om jeg skulle få en kveld til overs – til fri disposisjon, så har jeg opplegget klart. Det er bare å ta på seg slagstøvlene og begi seg ut. Norskfaget befinner seg i Bergen rett utenfor klasserommet! Start (1): Amalie Skram-statuen på Klosteret. I dette strøket vokste Amalie Skram opp. . (2): Omtrent her lå Det Norske Theater hvor Henrik Ibsen var ansatt i de viktige årene 1851-1857 som sceneinstruktør. . (3): Den Nationale Scene. . (4): Strandkaien 2. . (5): Triangelet på Torget. . (6): Holberg troner stolt på sin sokkel midt på Vågsalmenningen.

Panorama - periodeoversikt. Skriv ut Norrøn tid: 750 – 1300 Vår tidligste skrevne litteratur: edda-diktning, skaldekvad, islendingesagaer og kongesagaer.

Panorama - periodeoversikt

Gjenspeiler vikingesamfunnets normer og idealer. Folkediktning: 1200 – 1800 Litteratur som har levd på folkemunne: folkeviser, stev, eventyr og sagn. Renessanse, barokk og klassisisme: 1500 – 1700-tallet.

LNU

Ny giv. Leker. Lese- og skrivevansker. Muntlige presentasjoner. TV-programmer. Vurdering og vurderingsskjema. Kildebruk. Digitale verktøy i norskundervisningen. Lærerblogger/skolesider på nett. Div. Typografi. Lese- og læringsstrategier. Bokblogger. Film og spill. Norsk språk. Norsk som andrespråk.