background preloader

Trandafirii

Facebook Twitter

Trandafirul galben. Trandafirul galben este un film românesc din 1982, regizat de Doru Năstase. El este cel de-al doilea film din seria Mărgelatu, continuând acțiunea din Drumul oaselor. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Florin Piersic, Marga Barbu, Szabolcs Cseh, Ion Dichiseanu, Ion Besoiu și George Motoi. Acțiunea filmului se petrece în Muntenia, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Cu banii obținuți pe odoarele lăsate de domnul Tudor Vladimirescu în grija boierului Stroe Grădișteanu, pe care Mărgelatu le-a protejat cu greu de hoți și de oamenii Agiei, sunt cumpărate arme pe care conjurații le transportă de la Viena în Țara Românească. Rezumat[modificare | modificare sursă] Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ. În scopul de a afla ce planuri au bonjuriștii, aga Mavrodineanu o trimite pe Agatha Slătineanu (Marga Barbu) la băi. Pentru a scoate armele din Giurgiu și a le transporta către București, Mărgelatu apelează la un șiretlic.

Cum sa ingrijesti trandafirul japonez. Denumit stiintific rosa-sinensis, trandafirul chinezesc sau japonez este de origine din China, Japoinia sau India. Frunzele sunt ovale, distantate din loc in loc si foarte puternic colorate in verde. Florile simple, duble sau batute apar in capatul lastarilor vigurosi. Acestea sunt colorate in rosu aprins si dureaza putin, aproximativ 24 de ore. 1 Frecventa udarilor Vara este foarte important ca pamantul din ghiveci sa fie in permanenta reavan.

Udarile se vor realiza imediat dupa ce stratul superficial de suprafata pare uscat. In perioada de inflorire, trandafirul necesita udari in fiecare zi. Iarna se recomanda o perioada de repaus . 2 Temperatura ambientala Chiar daca este o floare iubitoare de lumina, temperatura este un aspect mai sensibil. Iarna este indicat ca temperatura sa nu fie mai mica de 10oC, mai ales in perioada de repaus (in care se fac udari foarte rare). 3 Intensitatea luminii Lumina este cheia pentru a avea un plin de flori. 4 Lucrari de corectare 5 Calitatea substratului. Povestea trandafirilor. Legat de diferitele culori ale trandaforului exista multe legende. Se spune ca la inceput, trandafirul era numai alb si ca s-ar fi transformat in rosu cand Jupiter a surprins-o pe Venus scaldandu-se intr-un lac inconjurat de trandafiri. O alta legenta araba povesteste aparitia trandafirului galben: profetul Mahomed, aflat departe de casa, presimte ca sotia sa, Aisha, nu ii este credincioasa si cere in vis sfatul Arhanghelului Gavriil; acesta ii spune sa se intoarca acasa, sa i spuna sotiei sa arunce din mana obiectul pe care il are si daca acesta isi va schimba culoarea, atunci va avea dovada necredintei.

Aisha si-a intampinat sotul cu un buchet de trandafiri albi in mana, care au devenit galbeni atunci cand au atins apa lacului in care au fost aruncati. Trandafirul ca simbol Aceasta floare delicata este considerat a fi cel mai expresiv simbol al iubirii, exprimand toate posibilele nuante pe care le poate lua sentimentul de dragoste: pasiune, suferinta, gelozie, etc ...

Trandafirii – Roses – Cele mai iubite flori din Antichitate şi până astăzi – Scurt istoric | Flori si plante | Sfaturi cultivare flori si pomi. Trandafirul în literatura antică , evoluţie şi istoric. Partea I. Odată cu apariţia conceptului de civilizaţie, omul a început să îndrăgească florile şi să le cultive pentru cele mai diverse scopuri. Trandafirii apar în toate documentele descoperite, în Creta Antică a anului 1600 î.Hr. trandafirii erau pictaţi pe pereţii palatelor, în Egipt erau desenaţi pe reliefurile de pe mormintele faraonilor, semn că erau îndrăgiţi de divinitatea supremă. Familia Rosaceae , genul Rosa. Cu toate acestea în Biblie de exemplu trandafirul este pomenit doar de două ori, fiind îndemnaţi să privim florile de câmp, şi nu trandafirii. Se pare că Biserica Creştină a respins la început acest simbol al depravării romane, dar după unele scrieri a revenit asupra acestei hotărâri în jurul anilor 400, când trandafirii au apărut în decorarea bisericilor , sub formă de flori, sau cultivaţi în grădinile ce împrejmuiau bisericile, sau sub formă de sculpturi.

Autor Constantin Claudiu. Totul despre trandafirul albastru, simbolul armoniei - Subiectele zilei. Exista in natura trandafiri de diferite culori si nuante, iar cand ii oferim, fiecare culoare poarta o anumita semnificatie. De exemplu, se spune ca rosul reprezinta pasiunea, albul inocenta, galbenul gelozia, iar albastrul armonia. Dar cum trandafirul albastrul nu exista in natura in ciuda a secole de incercari de incrucisari intre soiuri de trandafiri, acesta a devenit simbolul imposibilului si al absolutului. De exemplu, in mitologia chinezeasca trandafirul albastru reprezinta speranta in cazul unei iubiri imposibile. Iar in mitologia bulgara, cui descoperirea un tradafir albastru i se indeplinea orice dorinta. Ei bine, dumneavoastra ce dorinta v-ati pune? Mai aveti de asteptat doar inca un an pana cand primii trandafiri cu adevarat albastri vor fi disponibili in comert.

Si aceasta datorita perseverentei a doua companii din domeniul biotehnologiei care lucreaza la acest proiect de aproape doua decenii. Cine ar dori trandafiri albastri? De ce trandafirul natural nu poate fi albastru? Trandafirul Alb. Fragment dintr-o foaie a primului manifest „Un spirit puternic, o inimă slabă.” —Sophie Scholl Trandafirul Alb (în germană Die Weiße Rose) este numele luat de un grup de studenți din München care au format o mișcare de rezistență non-violentă în Germania nazistă. Acest grup de tineri curajoși au activat din iunie 1942 până în februarie 1943, când membrii grupului au fost arestați, judecați și condamnați la moarte prin decapitare. Membri[modificare | modificare sursă] Membrii principali ai mișcării au fost frații Sophie Scholl și Hans Scholl, precum și colegii lor Christoph Probst, Willi Graf și Alexander Schmorell, toți cu vârsta cuprinsă între 20 și 26 de ani.

Pe lângă aceștia, au mai existat numeroși prieteni și simpatizanți care i-au ajutat: Hans Conrad Leipelt, Marie-Luise Jahn, Hans Hirzel, Susanne Hirzel, Heinz Brenner, Franz J. Numele mișcării[modificare | modificare sursă] Așa cum afirma Franz J. Cronologia evenimentelor[modificare | modificare sursă] Numele trandafirului. Numele trandafirului (Il nome della rosa) este un roman al scriitorului italian Umberto Eco. Este o povestire istorică, dar și o anchetă pentru găsirea criminalului, având loc într-o mănăstire italiană în anul 1327. Elemente de semiotică, analiză biblică, studii medievale și teorie literară se adaugă ficțiunii. Publicat mai întâi în limba italiană în 1980, cu titlul Il nome della rosa (Numele trandafirului), traducerea în limba română a apărut 1984. Cartea a primit Premiul pentru cea mai bună carte a anului și Premiul Strega în 1981. Rezumatul subiectului[modificare | modificare sursă] Călugărul franciscan William de Baskerville ajunge într-o mănăstire în care s-a comis o crimă.

Pe măsură ce povestirea evoluează, alți călugări mor în mod misterios. La un nivel strict elementar, romanul exemplifică metoda scolastică pentru rezolvarea unei crime; este o metodă care era foarte cunoscută în secolul al XIV-lea, bazată pe raționament deductiv, în special pe silogisme. Personaje principale. Trandafir. Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase.

Caractere morfologice[modificare | modificare sursă] Tulpina, poate fi cățărătoare sau târâtoare, de înălțime variabilă în funcție de soi (0.5 – 4 m).Frunzele alterne, imparipenat-compuse, (cu peste 11 foliole, rar simple), însoțite de stipele, pot fi caduce sau persistente.Florile cu 5 petale, 5 sepale și număr mare de stamine și stile, pot fi solitare, pauciforme, umbeliforme sau dispuse în raceme umbeliforme, de diverse culori (albe, galbene, roz, roșii, etc).Fructul este cărnos, iar receptaculul, sferic sau urceolat, cu numeroase ovare, stilul cu stigmatul capitat.

Înmulțire[modificare | modificare sursă] Se înmulțește atât pe cale sexuată (prin semințe) cât și pe cale asexuată (drajoni, butași, marcotaj, altoire, etc.), în locuri însorite. Utilizare[modificare | modificare sursă] Specii[modificare | modificare sursă] Trandafirul , simbolul iubirii | dragostei ? ~ Diana , zeita dorintelor tale secrete.