background preloader

Paper craft

Facebook Twitter

Hjärtan på tråd – Craft of the Day, hearts on a thread. Inspirationen från detta pyssel kommer också via Pinterest men härstammar ursprungligen från bloggen Grace and Light.

hjärtan på tråd – Craft of the Day, hearts on a thread

Jag gjorde dock min girland på ett litet annat sätt, d v s tog tillvara det som blev över efter utstansningen istället för själva hjärtana. Inget ska dock gå till spillo och jag har sparat alla hjärtan för framtida pyssel (ett alla-hjärtans-dag kort kanske?) Plus att jag skar ut trianglar av pappersresterna som säkert också kan komma till användning (mini-vimplar?). Det färgade papperet är i själva verket färgprover som jag klippt i kvadrater om 2,5 x 2,5 cm, mina prover kommer från Jotun. Presentpåsar – Craft of the Day, gift bags. Presentpåsar är bra att ha men när man behöver dem finns det aldrig några hemma och när man ska köpa dem så häpnas åtminstone jag över hur dyra de är.

presentpåsar – Craft of the Day, gift bags

En tanke slog mig. Det måste gå att göra presentpåsar själv. Speciellt när man ändå har en massa fina papper hemma, plus snören, klister och allt annat som behövs. Jag tog en presentpåse som jag hade hemma och demonterade den. Bokmärken – Craft of the Day, bookmarks. Du behöver: Kuvert (återanvänd gärna gamla kuvert), ett ark med vitt papper (för mallen), sax, penna, lim och ett mönstrat papper.

bokmärken – Craft of the Day, bookmarks

Inspiration till detta pyssel kommer från The Creative Homemaker. Fler varianter på samma tema finns här och här. Gör så här: Vik ett enkelt vitt papper diagonalt. Papperselefant – Craft of the Day, paper elephant. Jag gillar elefanter.

papperselefant – Craft of the Day, paper elephant

När jag hittade det här mönstret på en papperselefant så ville jag gärna testa. Jag har gjort elefanter förut, dels en elefantgirland som hänger i mitt hobbyrum och dels en tygelefant som jag gjorde för några år sedan, med mönster från en gammal sybok som jag lånade på biblioteket. Mönstret och beskrivning till papperselefanten hittar ni på Materialisterna. I like elephants. When I found this paper elephant template I wanted to give it a try. Presentetiketter -Craft of the Day, gift tags. Nätet är fullt av kreativa människor som vill dela med sig av sina alster.

presentetiketter -Craft of the Day, gift tags

Placeringskort -Craft of the Day, place cards. Pappersaskar – Craft of the Day, paper boxes. När jag var liten lärde min mamma mig göra dessa pappersaskar.

pappersaskar – Craft of the Day, paper boxes

Den kunskapen sitter i än idag och jag har även lärt min äldsta dotter hur man gör. Ett roligt pyssel som enbart kräver ett papper, en sax och möjligtvis en bit tejp eller klister. Lätt som en plätt. Pappersstjärnor – Craft of the Day, paper stars. Hamnade på Hannas Kreativa Hörna härom dagen, en väldigt inspirerande blogg.

pappersstjärnor – Craft of the Day, paper stars

Hanna hade gjort så fina pappersstjärnor och jag fick direkt lust att göra mina egna. Inte precis likadana, men klart inspirerade av Hannas och av Rie Elise Larsens pappersstjärnor. Mina är dubbla och med en liten distans mellan lagren. För att ladda hem min mall för stjärnor med både fem och sju uddar, klicka här. Pappersuggla – Craft of the Day, paper owl. Apropå gårdagens ugglor, så har jag inte ledsnat än… Ta en titt på dessa söta ugglor.

pappersuggla – Craft of the Day, paper owl

Mönstren kommer från 3eyedbear och de är gratis att ladda ner och använda för privat bruk. Det finns 14 (!) Olika färgvarianter. Jag skrev ut mina på vanligt kopieringspapper. Skriv ut, klipp (eller använd vass kniv) och vik & klistra ihop enligt beskrivning. Pappersbåtar -Craft of the Day, paper boats. Jag har länge beundrat Jurianne Matters fina papperprodukter och sett dem i diverse olika inredningsbutiker.

pappersbåtar -Craft of the Day, paper boats

På den holländska sajten 101 woonideeën zelfmaken (= 101 inredningsidéer att göra själv) kan man ladda ner en gratis mall för att göra två av hennes pappersbåtar. Skriv helt enkelt ut på vanligt kopieringspapper och vik enligt instruktionerna som finns på sida 1 i beskrivningen. Pappersask – Craft of the Day, paper box. Jag köpte “Tilda’s Christmas Ideas” härom dagen och i den fanns det mycket fint pyssel.

pappersask – Craft of the Day, paper box

Mini-tavlor av tändsticksaskar -Matchbox miniature art. Igår fick jag och barnen för oss att vi skulle göra miniatyrtavlor. Vi plockade fram lite allt möjligt som vi hade hemma och satte igång. Vi målade, klippte, klistrade och hade väldigt roligt under tiden. Party-sugrör – Party straws. Det här kanske kan vara en kul grej till ett barnkalas? Eller till en middagsbjudning med drinkar för all del. Förutom att impa lite på gästerna så är det lättare att hålla reda på glasen.

—-Perhaps this could be a fun thing for a birthday party? Or why not for a dinner party with drinks? In addition to impressing the guests, it’s easier to keep track of the glasses. :-) Det är lätt som en plätt. Eller festa till det lite extra för familjen en helt vanlig helgfrukost och gör smaskiga smoothies med personliga sugrör. Personligt iPhone-skal -Personalized iPhone cover.

Idén att piffa upp min iPhone fick jag för flera månader sedan. Jag ville matcha mina pimpade hörlurar ;-). Men att hitta ett billigt genomskinligt skal har inte varit enkelt. Jag kände inte för att lägga ut 200 kr eller mer, som verkar vara standardpriset på telefoni- och teknikbutikerna. Pyntad tejphållare -Decorated tape dispenser.

Här kommer ett superenkelt pyssel för oss som gillar att dekorera vår omvärld. Jag tror att bilderna ovan förklarar ganska väl hur man går till väga. Du behöver: En tejphållare, mönstrat papper, en penna och en sax. Numera skiner jag upp i ett leende varenda gång jag ska använda min tejp! Är inte det väl värt fem minuters pyssel, så säg? Den här idén är direkt “snodd” från duktiga iHanna som jag följt under många år, det började redan under den tiden som hon skrev för (numera nedlagda) Bokkanalen. Hanna är extremt kreativ och gör massor med fina saker. Alla hjärtans dag kort -Valentine’s Day card. Den här veckan får gå lite i kärlekens tecken med tanke på Alla hjärtans dag som snart är här.

Jag har gjort ett enkelt kort som jag vill visa er. Ett perfekt sätt att få användning av pappersrester från gamla pyssel. Denna Idé kommer från Ashley på The Creative Place och där hittar ni också en suverän beskrivning på hur man går till väga. ——-This week will be a bit dedicated to Valentine, considering that special day coming up on the 14th. I made this simple card that I would like to share with you. This idea comes from Ashley at The Creative Place, where you will also find an excellent tutorial on how to go about making this card. Alla Hjärtans Dag ängel – Valentine Angel. Jenny B. Harris på Allsorts är en av mina inspirationskällor och har varit det under många år.

På hennes blogg finns massor med gratis pysselbeskrivningar och mönster. Kalasfin ljusslinga – Cupcake liner lights. Kombinera en ljusslinga med muffinsformar och du får en kalasfin girland. Kanske ett kul pynt till födelsedagen? Alternativt, varför inte använda vita formar till ett bröllop eller röda till kräftskivan? /Combine string lights with cupcake liners and get yourself a festive garland. Could be great for a birthday party or why not use white liners for a wedding? Skär ett litet kryss i mitten av formen och tryck lampan igenom. Pasteller, bakböcker och prickar. Glasmarkörer – Glass markers. Blyertspennor i ny skrud – Decoupage pencils.

Mina tråkiga gamla svarta blyertspennor har fått sig ett lyft med hjälp av en bit omslagspapper, decoupagelim och lite lack.