background preloader

Bjorkkristin

Facebook Twitter

Engagerad grundskollärare. Förstelärarpionjär No/Tk. Trevande twitternybörjare.

Mindful Yin Yoga. Psykiatrikern gick in i väggen: "Det tog bara stopp" En bok, en författare: Väggen. Orolig - att bemöta oro och skapa lugn. Orolig inuti - att konsumeras av oro och negativa känslor är en vanlig orsak till låg energi.

Orolig - att bemöta oro och skapa lugn

Oro upplevs för många som ett lidande och det leder ofta till obalans. Men hur kan man bli lugnare och mindre orolig? Hur bemöter jag oron när den inträffar? Inre oro är ofta förknippad med kontroll Oro har oftast sitt ursprung i något som vi ibland men inte alltid kan kontrollera. Ständig oro - varifrån kommer all oro och hur blir jag av med den? Om mitt mål är att bli mer lugn och balanserad och minska min oro gör jag klokt i att börja med att ta en titt på mitt inre. "My life has been full of terrible misfortunes most of which never happened. " En blogg om livet i allmänhet och om de små människorna i den stora världen…. Mindfulness. I will hold a space for you, for exploration, discovery and insight.

Hör sonen hosta som attans, samtidigt som jag skickar ett mail till hans mentor där jag säger att jag frånvaroanmält honom i Skola24, att hans hosta har förvärrats, och undrar om det är något han ska arbeta med hemma, under tiden han tillfrisknar.

I will hold a space for you, for exploration, discovery and insight

Hinner skicka på SÄND innan det slår mig: Vad sysslar jag med? Snacka om att vara en kugge i maskineriet i det absurda systemet som Kenth Hedevåg belyser så fantastiskt väl i De saknade eleverna. Adds values. Hos en del människor kan en viss beroendeform övergå till – eller blandas med – en eller flera andra.

adds values

Det kan orsakas av att man inte längre upplever samma "kick" p g a den ständiga tillvänjningen, att man börjat känna av skador vilket motverkar njutningskänslan, eller att man försöker sluta med sitt beroende. Därför gäller det att vara uppmärksam. När jobberoende skall behandlas kan det behöva kombineras med t ex träningsförbud, för att man inte skall riskera att gå över i ett träningsberoende. Vid rehebilitering behöver kroppsliga men ges tid till läkning, obehagliga känslor hanteras och ersättningsberoende undvikas.

Nya tolkningar, reaktioner och beteenden måste tillåtas bygga om hjärnan stegvis. Mindfulness. Mindfulness Meditation - Guided Mindfulness Meditation Practices with Jon Kabat-Zinn. Så skadas din hjärna av stress. |Personer med utmattningssyndrom har visat sig få försämrat minne och svårt att koncentrera sig.

Så skadas din hjärna av stress

Skadorna på hjärnan kan läka, tror forskarna. Men det tar tid. – Det kan ta upp till några år, säger stressforskaren Aleksander Perski. När begreppet hjärnstress börj­ade dyka upp för drygt tio år sedan fanns ännu inga vetenskapliga belägg för att utbrända personer faktiskt också fått skador på hjärnan. I dag är stressforskarna vid Karolinska Institutet säkra på att allvarlig stress kan skada våra hjärnor. Deras forskning har visat att personer med diagnosen utmattningssyndrom har försämrad funktion i mellanhjärnan. . – Personerna med utmattningssyndrom visade sig ha sämre kontakt mellan mellanhjärnan och storhjärnan. Stresskolan. Forskning, larmrapporter, rubriker i media.

Stresskolan

Överallt varnas det för den ökade arbetsrelaterade stressen. Stressrelaterade symtom som oro, ångest, sömnsvårigheter, utmattning och depression är i dag de största orsakerna till längre sjukskrivning från jobbet. Det är oftast de duktiga, engagerade och ansvarskännande som drabbas, menar forskarna. Som chef tillhör du en av de mest utsatta riskgrupperna. Vad kan du själv göra åt det? Bara på Chef.se: Hur stressad är du? Bara på Chef.se: 10 bästa tipsen för mer effektiva möten Bara på Chef.se: Se Cissi Elwin och Henrik Angel prata om Stresskolan i TV4:s Nyhetsmorgon Del 1: Vad är problemet – och vems? Chefen Henrik Angel inleder sin resa bort från stressen Upptäck varningssignalerna i tid Del 2: Strukturera och effektivisera din vardag Sluta vara slav under mejlen. "Det handlar om verkliga hjärnskador" - op.se. Frågan om utbrändhet, eller utmattningssyndrom som det egentligen heter, har stötts och blötts i åratal.

"Det handlar om verkliga hjärnskador" - op.se

Debatten har gått het såväl i riksdag och regering, myndigheter och runt hemmens köksbord om huruvida utbrändhet är ett verkligt sjukdomstillstånd, om det egentligen är detsamma som depression, eller kanske rent av handlar om bristande arbetsmoral hos de som sjukskriver sig för det. Nu har Agneta Sandström, psykolog på Remonthagens Rehabcentrum, publicerat en mycket uppmärksammad doktorsavhandling som kan komma att skaka om etablissemanget och rent av ändra samhällets syn på utbrändhet. Hennes forskning visar att utmattningssyndrom inte bara går att diagnostisera, utan även att det kan ge direkta och mätbara hjärnskador, med bestående men som följd. – Det här är den diagnos som ökat mest bland de sjukskrivna i Sverige och kvinnor är överrepresenterade. Utbrändhetsforum. Hur bota utbrändhet, bli frisk från utmattningssyndrom, utmattningsdepression, hjärnstress - orsaker, hur det fungerar, samband med inflammationer och allergier, behandlingsplan.

Istället för att ta separata B-vitaminer, kan man ta öljäst.

Hur bota utbrändhet, bli frisk från utmattningssyndrom, utmattningsdepression, hjärnstress - orsaker, hur det fungerar, samband med inflammationer och allergier, behandlingsplan

Zink finns bl.a. i skaldjur, ostron, nötkött, bönor, nötter, fullkorn, pumpakärnor och solrosfrön. Koppar finns ofta i kommunalt kranvatten. Vatten från egen brunn kan vara mycket renare. Livsmedel med högre kopparhalt är bl.a. lever. Ta i så fall ganska små portioner. Det är stressen som gör att kroppen gör sig av med zink och magnesium. En annan mineral, som påverkar nivån av östrogen och testosteron, är bor. Tillskott av magnesium kan vara ett effektivt sätt att skapa en positiv cirkel. För att sköldkörteln ska kunna producera hormoner, behövs enligt Kurera jod och aminosyran tyrosin. Mer än hälften av utbrända har en bakomliggande allergi. Undvik snabba kolhydrater i frukt, speciellt övermogen sådan. Ekologiskt är bäst! Vegetarianer, veganer och fruktarianer bör seriöst överväga att börja med någon form av kravmärkt animalisk mat.