background preloader

Zöld építészet

Facebook Twitter

Erdőben épített ökoházat a hitelek elől menekülő család – fotók! Egy véső, egy kalapács és egy láncfűrész – csupán ennyi szerszám, ám annál több lelkesedés, fantázia, meg persze a család többi tagjának segítségével a kétgyermekes brit apuka, Simon Dale felépítette az új családi fészket.

Erdőben épített ökoházat a hitelek elől menekülő család – fotók!

Az építkezés mindössze háromezer fontba (körülbelül 900 ezer forintba) került. A család nem akart többé drága bankhiteleket fizetni, ezért határoztak úgy, hogy saját kezükkel építenek otthont maguknak. Az apuka a négy hónapig tartó építkezés idejére a helyszínre, egy walesi domboldalra költöztette a családját is. Amíg ő ásott, fúrt, faragott, a család a közelben sátorozott. Simon először kiásta a domboldalt, majd megépítette a faszerkezetet, és befedte az épület tetejét. „A csináld-magad-építkezés nagyon élvezetes dolog, szabadjára engedheted a kreativitásod, a természetből épülő ház a te részed, nem pedig egy tömegcikk, amelyből az építőipar megpróbálja a legnagyobb hasznot húzni.

Green Housing. A Low Impact Woodland Home. There are loads of them out there.

A Low Impact Woodland Home

These are a few of our favourites. Building a Low Impact Roundhouse Tony Wrench's explanation of his build. Shows how anyone can do it, regardless of skills or resources. Highly recommended. A pozitív Hírek oldala - Íme, az új megoldás: családi ház egymillió forintból és teljesen önfenntartó (+képekkel) Közzétéve: 2012.01.21.

Szombat, 12:43 | Utoljára frissítve: 7 hónapja | Szerző: FM Ez nem Új-Zéland, és nem a Gyűrűk ura forgatásának egykori helyszíne, hanem Wales, és egy valós lakóház. Úgy néz ki, mintha a Gyűrűk ura trilógiának a forgatásán járnánk. Egy ház, ami teljesen beleépül a környezetbe, erős gallyakból, földből és szalmából készült. A tetőt fű nőtte be, az ablakok és a ház belsejéből a derékszögek teljesen eltűntek. Az öko-ház válasz a pazarlásra és a forráshiányra. A tulajdonos, Simon Dale néhány tanácsa azoknak, akik hasonlóra vállalkoznak „A képeken egy ház látható, amelyet a családom számára építettem.

Legyen domboldalba ásva, az alacsony vizuális behatás és a védelem érdekében. . Készíthetünk tartószerkezetet a hulladék fából, amit a környező erdőből is beszerezhetünk. Az önmagát tartó tetőszerkezetet nagyon könnyű megcsinálni és esztétikus is. The Hand-Sculpted House: A Practical and Philosophical Guide to Building a Cob Cottage: The Real Goods Solar Living Book (9781890132347): Ianto Evans, Michael G. Smith, Linda Smiley, Deanne Bednar. Az Életházakról — 5let.

Earthship

Tree House Living (For Adults) Jól lakni index. Magyar Urbanisztikai Társaság - Minden, ami urbanisztika. Cél az alacsonyjövedelmű, lakással nem rendelkező csakádok lakhatásának és megélhetésének támogatása egyszerű és gazdaságos módon.

Magyar Urbanisztikai Társaság - Minden, ami urbanisztika

A feladat 40-60m2 alapterületű, alacsony komfortfokozatú (a minimális követelményeknek megfelelő) egyedi vagy más gazdaságos fűtésű, a minimális közművasítési előírásoknak megfelelő környezetbarát lakóépületek tervezése, min 1000 m2 élelmiszertermelésre, vagy állattartásra alkalmas kerttel, a szükséges tároló és gazdasági helyiségekkel ill. építményekkel.Beadási határidő: 2011. június 15. Energiatudatosház.hu. Magyar Környezettudatos Építés Egyesület. Dombházak hazánkban. Nem keresheti fel ezt az oldalt a következők miatt: egy elavult könyvjelző/kedvenc egy keresőmotor, melynek erre a webhelyre mutató elavult tétele van egy elgépelt cím nem férhet hozzá ehhez az oldalhoz Az Ön által kért erőforrás nem található.

Dombházak hazánkban

Hiba történt a kérése feldolgozása során. Kérjük, hogy az alábbi oldalak közül próbálja meg valamelyiket: Ha a nehézségek továbbra is fennállnak, akkor lépjen kapcsolatba weblapunk rendszergazdájával. A komponens nem található. Low Impact Living » Blog Archive » The Most Beautiful Green Home Building Construction Project Ever? As the coalition government continue to benefit from a number of reported growth statistics, there appears to be little standing in the way of the nation’s long-term economic expansion.

Low Impact Living » Blog Archive » The Most Beautiful Green Home Building Construction Project Ever?

Some economists remain less than convinced by the UK’s continuing recovery, however, as they believe that it is based on quick-sand like foundations that could ultimately trigger another period of recession. More specifically, the key indicators seem to suggest that economic recovery for the next five years will be driven by rising consumer spending, house market growth and soaring levels of business investment. This means that the nation’s net-trade deficit will remain, while the lack of long-term employment prospects and financial savings also leaves citizens vulnerable to a sudden loss of income or economic shift. How to Install Pressed Metal Panel in your Home in 3 Easy Steps.