background preloader

Zöld építészet

Facebook Twitter

Erdőben épített ökoházat a hitelek elől menekülő család – fotók! Egy véső, egy kalapács és egy láncfűrész – csupán ennyi szerszám, ám annál több lelkesedés, fantázia, meg persze a család többi tagjának segítségével a kétgyermekes brit apuka, Simon Dale felépítette az új családi fészket.

Erdőben épített ökoházat a hitelek elől menekülő család – fotók!

Az építkezés mindössze háromezer fontba (körülbelül 900 ezer forintba) került. A család nem akart többé drága bankhiteleket fizetni, ezért határoztak úgy, hogy saját kezükkel építenek otthont maguknak. Az apuka a négy hónapig tartó építkezés idejére a helyszínre, egy walesi domboldalra költöztette a családját is. Amíg ő ásott, fúrt, faragott, a család a közelben sátorozott. Simon először kiásta a domboldalt, majd megépítette a faszerkezetet, és befedte az épület tetejét. „A csináld-magad-építkezés nagyon élvezetes dolog, szabadjára engedheted a kreativitásod, a természetből épülő ház a te részed, nem pedig egy tömegcikk, amelyből az építőipar megpróbálja a legnagyobb hasznot húzni.

Green Housing. A Low Impact Woodland Home. A pozitív Hírek oldala - Íme, az új megoldás: családi ház egymillió forintból és teljesen önfenntartó (+képekkel) Közzétéve: 2012.01.21. Szombat, 12:43 | Utoljára frissítve: 7 hónapja | Szerző: FM Ez nem Új-Zéland, és nem a Gyűrűk ura forgatásának egykori helyszíne, hanem Wales, és egy valós lakóház. Úgy néz ki, mintha a Gyűrűk ura trilógiának a forgatásán járnánk. Egy ház, ami teljesen beleépül a környezetbe, erős gallyakból, földből és szalmából készült. A tetőt fű nőtte be, az ablakok és a ház belsejéből a derékszögek teljesen eltűntek. Az öko-ház válasz a pazarlásra és a forráshiányra.

A tulajdonos, Simon Dale néhány tanácsa azoknak, akik hasonlóra vállalkoznak „A képeken egy ház látható, amelyet a családom számára építettem. Legyen domboldalba ásva, az alacsony vizuális behatás és a védelem érdekében. . Készíthetünk tartószerkezetet a hulladék fából, amit a környező erdőből is beszerezhetünk. Az önmagát tartó tetőszerkezetet nagyon könnyű megcsinálni és esztétikus is. . . Mészvakolattal a falak légáteresztőbbek és energiatakarékosabb is az előállítása. . . The Hand-Sculpted House: A Practical and Philosophical Guide to Building a Cob Cottage: The Real Goods Solar Living Book (9781890132347): Ianto Evans, Michael G. Smith, Linda Smiley, Deanne Bednar. Az Életházakról — 5let.

Earthship

Tree House Living (For Adults) Jól lakni index. Magyar Urbanisztikai Társaság - Minden, ami urbanisztika. Energiatudatosház.hu. Magyar Környezettudatos Építés Egyesület. Dombházak hazánkban. Low Impact Living » Blog Archive » The Most Beautiful Green Home Building Construction Project Ever? As the coalition government continue to benefit from a number of reported growth statistics, there appears to be little standing in the way of the nation’s long-term economic expansion.

Low Impact Living » Blog Archive » The Most Beautiful Green Home Building Construction Project Ever?

Some economists remain less than convinced by the UK’s continuing recovery, however, as they believe that it is based on quick-sand like foundations that could ultimately trigger another period of recession. More specifically, the key indicators seem to suggest that economic recovery for the next five years will be driven by rising consumer spending, house market growth and soaring levels of business investment.

This means that the nation’s net-trade deficit will remain, while the lack of long-term employment prospects and financial savings also leaves citizens vulnerable to a sudden loss of income or economic shift. How to Install Pressed Metal Panel in your Home in 3 Easy Steps Install Baseboards and Skirting and Prepare the Wall Space Apply Adhesive and Fit your Panels.