background preloader

Läsa

Facebook Twitter

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (Fan-made score and SFX) Läs & Skriv. Sagor och myter. Vill du hitta en berättarutbildning eller en festival? Vill du ha tips om tillämpat berättande? Här nedan finner du länkar.

Lässtrategier

Författare och böcker. Min mapp "Svenska - Lässtrategier" på Pinterest. Aktiva eleverna under högläsning. Under ett par pedagogiska konferenser har vi behandlat högläsning och diskussionerna har då bland annat kretsat kring att det inte är alla elever som hänger med, förstår eller ens lyssnar under högläsning.

Aktiva eleverna under högläsning

Dessa diskussioner har lämnat en bitter eftersmak: Om det alltid är så att vi ”tappar” några elever vid högläsningstillfällena innebär det ju att ganska mycket undervisningstid är bortkastad för dessa elevers del. Någonting behövde göras och som så ofta när något behöver göras vänder jag mig till BFL och det tänkande som genomsyrar dess nyckelstrategier. Det var dags att utveckla mitt användande av nyckelstrategi 2: Att skapa aktiviteter som synliggör lärandet.Ibland får jag intrycket av att det vilar en aura av myspys kring högläsning (och när jag skriver högläsning i detta inlägg avser jag lärarens högläsning). Det är något man kanske ägnar sig åt på morgonen innan eleverna riktigt vaknat till, eller sist på eftermiddagen när de är trötta. Att diskutera. FREE OPEN ENDED QUESTION CARDS FOR HIGHER LEVEL THINKING AND NOVEL COMPREHENSION.

Tips om aktiviteter. Tankar och reflektioner om min undervisning. Språklek. Centrum För Lättläst - Lättlästa nyheter, böcker och samhällsinformation.