background preloader

Hankeasioita liippaavia

Facebook Twitter

LMS opas final 08062016. Opeverkostot - Facebook. Osallistu tämän wikin rakenteluun.

opeverkostot - Facebook

TVT-TAITOJEN KEHITTÄMINEN

Ja EduCloud: Yhteensopivuudella ja avoimuudella hyötyä digitaalisuuteen opetuksessa ja oppimisessa. Luokanopettaja ja tietotekniikka - Sari Auramon blogi: Alkuopetuksen tvt - ajatuksia tulevan POPS:n valossa. Olen jo aiemmin kirjoittanut blogikirjoituksen, jossa pohdin tulevien opetussuunnitelman perusteiden vaikutusta tieto- ja viestintätekniikan käyttöön koulussa.

Luokanopettaja ja tietotekniikka - Sari Auramon blogi: Alkuopetuksen tvt - ajatuksia tulevan POPS:n valossa

Nyt tuntuu, että syksyn 2016 pikku hiljaa lähestyessä kuhina, huolestuneisuus, mutta toisaalta myös innostus asian ympärillä kasvaa. Ainakin minua on pyydetty pitämään koulutuksia juuri koodaamisesta. Tietotekniikkaa olen käyttänyt monipuolisesti jo vuosia, mutta ohjelmointi on minullekin vielä melko uutta. KuumaPOP taas paketissa! Green Screen -tekniikkaa ITK:ssa. KOTEK-webinaari: Itse tehdyn materiaalin julkaiseminen avoimena sisältönä. KOTEK-webinaari: Avointen sisältöjen hyödyntäminen opetuksen tukena. Popup koulu. Entäpä jos oppilaat, opettajat, vanhemmat ja koulun lähialueen asukkaat opettaisivat toisilleen hallitsemiaan tietoja ja taitoja?

Popup koulu

PopUp-koulu on yhteisöllisen oppimisen toimintamalli, jossa opettamaan pääsevät jostain asiasta innostuneet tai jonkin tiedon tai taidon hallitsevat koululaiset, opettajat, vanhemmat sekä muut kaupunkilaiset. PopUp-koulu on oppijoiden osaamista ja osallisuutta hyödyntävä pedagoginen menetelmä, joka laajenee luokkahuoneesta koulun tai kaupunginosan oppimiskarnevaaliksi. PopUp-koulu toimii myös ammatillisten yhteisöjen osaamisen kehittämisessä ja asiantuntijuuden jakamisessa, esimerkiksi opettajien täydennyskoulutuksessa. Entäs jos luottokorttisi numero on tallentuneena koululaisen älylaitteella « Kuka kasv@ttaa ketä? Koululaisten ja jopa esikoululaisten mediaympäristö on laaja.

Entäs jos luottokorttisi numero on tallentuneena koululaisen älylaitteella « Kuka kasv@ttaa ketä?

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi. Johtaako digitalisaatio suomalaisen koulun turmioon vai nousuun? No pain, no gain. Kirjailija Tommi Kinnunen kirjoitti osuvan kirjoituksen "Puuhastelua oppimisen pinnassa" (22.6.2015), jossa kyseenalaistetaan mm. koulutukseen kaavaillut 600 miljoonan euron leikkaukset sekä digitalisaation mahdollisuudet kehittää koulutusta vähenevin varoin: "Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan raha ei ratkaise, vaan toiminta ja luovuus.

Johtaako digitalisaatio suomalaisen koulun turmioon vai nousuun? No pain, no gain

Näitä taitoja opettajat varmasti tulevat tarvitsemaan, kun luotsaavat pienemmällä rahalla yhä suurempia ja oppimistaidoiltaan epätasaisempia ryhmiä. ... Ratkaisuksi kaikkeen tarjotaan koulun uudistamista digitaalisaation avulla. Vaikka oppimistuloksista ei tietääkseni ole kunnon tutkimusnäyttöä, tietotekniikan avulla aiotaan kehittää kriittistä ajattelua, kokonaisuuksien ymmärtämistä ja yhteisöllisyyttä. " Kinnunen arvioi edelleen, että digitalisaatio ohjaa koulutyötä helposti mukavaan puuhasteluun, jolloin oppilaiden kyky pitkäjänteiseen työhön, ponnisteluun ja vaivannäköön vaarantuvat. GRADU-1435210517. Mikä saa ihmisen omistautumaan säteilyn olemattomista vaaroista saarnaamiselle? - Uutiset.

Mikä saa ihmisen omistautumaan säteilyn olemattomista vaaroista saarnaamiselle? - Uutiset. 2010-luvun_opettaja_juliste.pdf. (E-)learning strategy for the future. I have come-up(* with a simple strategy statement — three points — for the future of learning.

(E-)learning strategy for the future

It works in all levels of education, from kindergartens to workplace learning. (1) Do not select one of the good ways of teaching and learning. Do all of them. (2) Do it all online. (3) Get rid of all the stupidity. In the last six months or so I have been working with a group of smart people looking for a vision (and action) to redesign education in Finland. A country where everyone loves learning. This is a bold vision, but possible to reach. We know, partly from research and partly from practice, that in the era of digital and Internet there are good ways of teaching and learning. For instance, we know that computer supported collaborative knowledge building and organizing learning according to the principles of the Self Organised Learning Environment are good practices.

We also know that there are good learning games. Opening up the classroom to the rest of the world is good. Digital first. Uutiset. Mitkä asiat saavat sinut innostumaan työstäsi?

Uutiset

Tiedätkö mitä ne ovat? Saisitko niitä lisättyä? Ota käyttöösi INSPISTÄ! Työn tuunaajan inspiraatiokirja. Kirjanen auttaa sinua kokeilemaan työn tuunaamisen tapoja oman työsi arjessa. Kirja sisältää kolmen viikon tuunausohjelman, jossa voit itse asettaa tavoitteita ja seurata niiden toteutumista. Tuunaushaaste on heitetty. URN:NBN:fi:jyu-201506092238. Tuvj_6 2013. Digimaailman sudenkuopassa - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Käynti Pasilan poliisiaseman lupakonttorissa on opettava kokemus.

Digimaailman sudenkuopassa - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus

Passin uusiminen käy kätevästi, jos käyttää sähköistä palvelua. Käyttäjän on tunnistauduttava sähköisesti, luotava käyttäjätili ja avattava "kansalaisen asiointitili". Tunnistautuminen sujuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteisella matkapuhelimella. Passikuva hoituu käymällä sellaisessa valokuvaamossa, joka toimittaa kuvan suoraan poliisille ja lähettää tekstiviestinä asiakkaan puhelimeen tunnistuskoodin, jonka syöttämisen jälkeen jostain putkahtaa oikea kuva lomakkeeseen. Koska lapsen passin uusimiseen tarvitaan käynti poliisilaitoksella, seuraavaksi valitaan poliisin sähköisestä palvelusta itselle sopiva aika saapua poliisiasemalle. Kun Pasilaan saapuu valittuna ajankohtana, tupa on täynnä ihmisiä, jotka ovat hypänneet valmistelevat osuudet yli, tulleet suoraan asemalle, ottaneet vuoronumeron ja jääneet odottelemaan. Pojan aika on kello 12.50. Luukulle pääsee vuoronumerolla mies. Koulun kello dikittää - Accenture. Koulumaailman – ja koko yhteiskunnan kannalta polttava kysymys on, miten koulujen digiosaaminen ja -asenteet saadaan muovattua tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi.

Koulun kello dikittää - Accenture

Lukioiden lisähaasteen ovat vuoden 2016 syksyllä käyttöön tulevat sähköiset ylioppilaskokeet, joihin valmistaudutaan parhaillaan kiihkeästi. Mediassa huomio on kiinnittynyt tietokoneiden hankkimiskustannuksiin. Huolena on ollut myös koulujen ja opettajien it-taitojen riittävyys. Opintie ei näytä tyssäävän tietokoneiden puutteeseen. Tulevsivisty.png (PNG Image, 1491 × 1100 pixels) - Scaled (68%) KamIT opetusteknologian palvelut by Viivi Seppänen on Prezi. Sipulimalli yhteisen kehittämistyön keskiössä. Organisaation tarjoamat digitaaliset työkalut ja ohjelmistot, käyttötuki ja koulutukset sekä strategiat tai linjaukset digitaalisuuden edistämisestä tukevat ja mahdollistavat opettajien ja työyhteisön yhdessä kehittymisen.

Sipulimalli yhteisen kehittämistyön keskiössä

Tieto- ja viestintätekniikan käyttöönotto vaatii aina paikallista soveltamista ja mukauttamista olemassa oleviin käytänteisiin. Opetuksen digitalisoinnin sekä verkko-opetuksen tuki- ja kehittämistyön tueksi on HAMKissa työstetty ns. sipulimallia (kuva 1), jossa kuvataan tarjolla olevia opetuksen digitaalisia palveluita nelitasoisen ja alati muutoksessa olevan mallin avulla. Ajatuksena on, että ytimessä ovat organisaation omat palvelut ja niitä täydennetään ulkopuolisten tarjoamilla palveluilla.

Luokittelun kriteerinä on myös se, mitä teknologiaa ja miten opetuksessa edellytetään käytettävän ja mitä todellisuudessa useimmiten käytetään (vrt. MMU 2010, Aunesluoma 2011). Kuva 1. ITK-posteri: Some-aakkoset. Some-aakkoset on Auli Nikkasen ja Matleena Laakson posteriesitys, joka syntyi ihastumisesta Aurasmaan ja sosiaalisen median mahdollisuuksiin. ITK eli Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa on Pohjoismaiden suurin vuosittainen tieto- ja viestintätekniikan opetusalan konferenssi ja sen posterinäyttely on avoinna koko tapahtuman ajan.

Esiintyjät päivystävät ainakin torstaina 16.4. klo 14.30-15.30 ja perjantaina klo 10.45-11.45. Oulun ammattikorkeakoulu. Oppilaitos on lähtökohtaisesti vastuussa omilla verkkosivuillaan olevan aineiston lainmukaisuudesta. Tekijänoikeuksien osalta sivuston ylläpito ei kuitenkaan ole vastuussa sivustojen sisällöstä, jos se on noudattanut alasottoilmoituksia, eli poistanut sisältöjä, joista oikeudenhaltija on heille kertonut. Onko koulu vastuussa oppilaiden julkaisuista? Viikon pulma: Jos oppilaat julkaisevat jotain verkossa, mikä on opettajan tai oppilaitoksen vastuu? Jos julkaisu tapahtuu koulun omilla verkkosivuilla, onko tilanne toinen? Miten vastuuta voi vähentää? Vastuu verkkopalvelun sisältöjen laillisuudesta vaihtelee tilanteittain. Paras keino rajoittaa vastuutaan on lisätä ohjeet alasottoilmoituksen tekemiseen. Kaavio: Ville Oksanen Koulun vastuu voi vaihdella nollasta sataan, tilanteesta riippuen.

Blogs Wikis Docs Chart. Wikis. Chromebooks. Chromebooks, Chromebooks, oh my!