background preloader

8.Βιβλία βιβλιοθήκες

Facebook Twitter

Συνέντευξη με τον Ευγένιο Τριβιζά. Ευγένιος Τριβιζάς - πολιτισμός. Ο εφευρέτης του γαργαλιού Ο Ευγένιος Τριβιζάς δεν γεννήθηκε στο Περού και δεν σπούδασε γαλακτοκομία στη Γουαδελούπη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο παππούς του δεν ήταν ένας κοκκινομάλλης παραγεμιστής μαξιλαριών από τον Αγιο Δομίνικο ούτε ένας αιωνόβιος μελισσοκόμος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το επάγγελμά του δεν είναι δοκιμαστής καναπέδων και τα βράδια δεν δουλεύει σε ένα διανυκτερεύον ζαχαροπλαστείο που παρασκευάζει ζελέδες για νάνους στην Αβησσυνία.

Δεν έγραψε ποτέ το πρώτο του μυθιστόρημα, έγραψε απευθείας το δεύτερο και μετά το εικοστό τέταρτο. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρούνται κάτι ανεξήγητα κενά στη σκεπτική του βιβλιογραφία. Το αγαπημένο του χρώμα δεν είναι το σκούρο τσαγαλί και το ζώδιό του δεν είναι πεταλουδόσαυρος. Αν κάτι μπορεί να έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά σίγουρα δεν είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς αλλά και πάλι ποιος ξέρει, μπορεί και να είναι. ­ Τελικά ποιο είναι το επάγγελμά σας; Εφευρέτης, ταχυδακτυλουργός ή ζογκλέρ μελάτων αβγών; «Μα και βέβαια όχι. Σ ΑΓΑΠΩ Σ ΑΓΑΠΩ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ. Τα «ληρολογήματα» – λίμερικ της Στ΄Τάξης | Anna ' s Pappa blog.

Οι πρώτοι μελετητές της Ιστορίας της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίαs (Δ.Δάκος και Χ. Σακελλαρίου) αντιμετώπισαν το λίμερικ επιφυλακτικά έως και απορριπτικά . Υποστήριζαν ότι αφήνει τελικά στη ψυχή του παιδιού ένα κενό και δεν οικοδομεί μέσα του κάτι θετικό. Σύγχρονοι μελετητές (Β. Αναγνωστόπουλος, Αλ. Ακριτόπουλος), όμως,επισημαίνουν την αξία του μέσα στις δυνατότητες της λογοπλασίας, του χιούμορ και του ρυθμού που το διακρίνουν. Ο Gianni Rodari, το θεωρεί ως ιδανικό ποιητικό είδος στη σχολική τάξη, τόσο ως ακρόαση, απαγγελία- αποδοχή, όσο και ως τρόπο δημιουργικής έκφρασης από τα παιδιά. Λίμερικ ονομάζεται ένα είδος ποίησης, που αποτελείται από μια χιουμοριστική στροφή πέντε στίχων και έχει ομοιοκαταληξία που ακολουθεί τον κανόνα αα-ββ-α, δηλαδή ο 1ος στίχος ομοιοκαταληκτεί με τον 2ο και τον 5ο στίχο και ο 3ος με τον 4ο.

Τον Λιρ τον μιμήθηκαν μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Σουίνμπερν, ο Τένυσον, ο Κίπλινγκ, αλλά μάλλον δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν. Ήταν …….. Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... 79ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης » Blog Archive » Παίζοντας με . . . «Λίμερικ» Με αφορμή τα «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά», του Γιώργου Σεφέρη, μελετήσαμε τα… «λιμερίκια» που είναι όμοια με τα αγγλικά «λίμερικ» (ποιηματάκια «χωρίς νόημα» με πέντε στίχους και τις περισσότερες φορές με αστείο περιεχόμενο). Κάναμε ένα ταξίδι στον κόσμο και φτιάξαμε κι εμείς … Ήταν ένας κύριος στο Λονδίνο που ήθελε να πάει στο Πεκίνο. Και δεν πήγε ποτέ γιατί τον διέκοψε ο ΟΤΕ, κι έτσι έμεινε για πάντα στο Λονδίνο. Ήταν μια κοπέλα απ’ την Ελλάδα που έτρωγε πολύ την μαρμελάδα. Καθώς πήγαινε να αγοράσει λίγο ψωμί, έχασε το άσπρο της τυρί και από το κλάμα της έπεσε η μαρμελάδα. Ήταν ένας κύριος από τη Ρώμη που ήθελε πίτσα πεπερόνι. Και έφαγε τον κόσμο να τη βρει, μα από την πείνα του την πολλή έμεινε νηστικός στη Ρώμη. Ήταν μια κοπέλα από τη Δύση που ετοιμαζόταν να πάει στο Παρίσι.

Ξέχασε όμως τη βαλίτσα της μαζί και την κουκλίτσα της, έτσι δεν είχε ρούχα στο Παρίσι. (Κατερίνα – Αθανασία) Μια γυναίκα απ’ το Χονγκ Κονγκ χτύπησε μια μέρα ένα γκονγκ. Μαζευτήκαν όλοι εκεί γύρω μπας και πάρουν κάνα γύρο. Limerick haikou. Τα Σαΐνια - Συνδετικά Ρήματα. Presentation. Γλώσσα Ε Τάξης * Μαθαίνω παίζοντας. Εθνικό Κέντρο Βιβλίου / Αρχική Σελίδα. ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ. ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. Ε' Τάξη 2ου Δημοτικού Αρχανών: Γλώσσα Ε΄ 9.1. ΄΄Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων΄΄