background preloader

Annipihl

Facebook Twitter

Anni Pihl

Environmental things Nursing Midwifery Sport and physical activity

Hedelmämehujen ja vihreän teen vaikutukset lääkehoitoon - Sic! Ensimmäinen havainto greippimehun vaikutuksesta lääkepitoisuuksiin tehtiin neljännesvuosisata sitten.

Hedelmämehujen ja vihreän teen vaikutukset lääkehoitoon - Sic!

Nyt lääkkeiden tuotetiedoissa mainitaan niiden merkittävät yhteisvaikutukset greippimehun kanssa. Muiden juomien osalta tietoa ei useinkaan ole saatavilla. Huomio kannattaa kiinnittää kapean terapeuttisen alueen lääkkeisiin ja hauraisiin potilaisiin. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun ensimmäisen kerran huomattiin greippimehun vaikuttavan lääkkeiden pitoisuuteen.

Vuonna 1991 Lancet-lehdessä julkaistiin tutkimus, jossa selvitettiin greippimehun vaikutusta verenpainelääke felodipiinin pitoisuuteen. Sattuma vauhditti tutkimusta Maultaan voimakasta greippimehua käytettiin felodipiinitutkimuksessa peittämään varsinaisena tutkimuskohteena olleen alkoholin makua. Infektoituneen-haavan-paikallishoito.pdf. The Centre for Pediatric Pain Research. OSA 1: Pakene tai taistele -reaktio - Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, keho ei jätä meitä pulaan.

OSA 1: Pakene tai taistele -reaktio -

Se valmistautuu taistelemaan monin keinoin, joilla evoluutio on meidät varustanut. Pakene tai taistele -reaktio käynnistyy tarvittaessa salamannopeasti. Aivojen mantelitumake on vastuussa pelon prosessoinnista ja uhkatilanteen arvioinnista tulkitsemalla ääniä ja kuvia. Aiemmin opitun perustella mantelitumake määrittää kohdatun krokotiilin vaaralliseksi, ja lähettää välittömästi hätäsignaalin hypotalamukseen. Tämä toimii eräänlaisena komentokeskuksena, joka aktivoi sympaattisen hermoston.

Sympaattinen hermosto käynnistää pakene tai taistele -reaktion Uhkatilanteessa aivot saavat kehoon vapautumaan ensin adrenaliinia ja noradrenaliinia. Varastoitua sokeria ja rasvaa alkaa vapautua lihasten käyttöön, ruuansulatus hidastuu ja silmäterät laajenevat. Näin otat verinäytteen lapselta – lue konkarihoitajien parhaimmat vinkit. Tärkeintä on, mitä tapahtuu ennen näytteenottoa, sanovat kokeneet näytteenottajat.

Näin otat verinäytteen lapselta – lue konkarihoitajien parhaimmat vinkit

Verinäytteen ottaminen lapselta saattaa jännittää, jos sitä tekee harvoin. Uuden lastensairaalan laboratoriossa työskentelevät laboratoriohoitaja Seija Korpi ja apulaisosastonhoitaja Marja Nikiforow ovat tottuneet ottamaan verinäytteitä kaiken ikäisiltä lapsilta. Pienimmät ovat sairaalan osastolla tehohoidossa olevia, alle kilon painoisia keskosia. Lasten ja heidän vanhempiensa kanssa toimiminen vaatii psykologista silmää.

Korven ja Nikiforowin kokemuksen mukaan tärkeintä on se, mitä tapahtuu jo ennen näytteenottoa. Puheenvuoro: Synnyttäjien tunnekokemuksia pitää ymmärtää paremmin. Vaikka suurin osa synnytyksistä koetaan myönteisinä ja voimauttavina, voi synnytyskokemus olla myös hyvin kielteinen.

Puheenvuoro: Synnyttäjien tunnekokemuksia pitää ymmärtää paremmin

Jos synnyttäjä tuntee itsensä kivun tai toimenpiteiden keskellä keinottomaksi tai turvattomaksi, synnytys voi muodostua sietokyvyn ylittäväksi eli traumaattiseksi kokemukseksi. Synnyttäjän subjektiivinen kokemus – ei synnytyksen ulkoinen kulku – määrittää, onko synnytys traumaattinen ja aiheuttaako se haittaa vanhempien hyvinvoinnille ja varhaiselle vanhemmuudelle. Myönteisten synnytyskokemusten edistämiseksi tulee siis hyvän lääketieteellisen hoidon ja kivunlievityksen rinnalla huomioida synnyttäjän tunnekokemus. Onkin tärkeä tietää, miten voidaan edistää myönteisiä synnytyskokemuksia ja huomioida ja hoitaa vaikean synnytyksen läpikäyneitä. Jokaisen perheen tulee saada riittävästi laadukasta valmennusta synnytykseen ja vanhemmuuteen. Tieto ei kuitenkaan yksin riitä. Odottajien tulee tarvitessaan saada matalan kynnyksen psykologista tukea. Science Update: Preterm infants with growth failure have key differences in m... Preterm infants with a lower-than-normal growth rate have key differences in the bacteria and other organisms that live in their digestive tracts, according to a study funded by the Eunice Kennedy Shriver National institute of Child Health and Human Development.

Science Update: Preterm infants with growth failure have key differences in m...

Moreover, byproducts of metabolism in slow-growing preterm infants are like those found in malnourished children, despite receiving a diet appropriate for their age. The study was led by Noelle E. Younge, M.D., of the Department of Pediatrics at Duke University in Durham, NC. It appears in Scientific Reports. Background Growth failure is widespread among preterm infants. Meksikossa liikunta loppuu heti raskaustestin jälkeen – toista lastaan odotta... Silloin Elina Moralesin, 31, oli pakko lähteä vetämään happea.

Meksikossa liikunta loppuu heti raskaustestin jälkeen – toista lastaan odotta...

Hän oli pistäytymässä anoppinsa luona, jossa oli myös joukko tämän ystäviä. Meksikolainen anoppi oli innoissaan: Elina odotti toista lastaan neljännellä kuulla. Ai niin, meille tulee lisää lapsenlapsia, anoppi huudahti yhtäkkiä ja vetäisi Elinan paidan ylös paljastaen tämän raskausmahan. Anopin ystävät huomasivat Elinan yllättyneestä ja kiusaantuneesta ilmeestä, että tilanne kannatti tällä kertaa jättää suosiolla siihen. The Golden Hour After Birth, And Why You Should Protect It At All Costs. Why has the “golden hour after birth” become a popular buzz term, if you will?

The Golden Hour After Birth, And Why You Should Protect It At All Costs

And why are hospitals scrambling to change the culture of their labor and delivery units to cater to this “new” trend? I will tell you why. It’s because it’s the absolute best thing for you and your baby. To understand the importance of this golden hour, you must understand what is happening in your little one … and why he needs you to be on his team advocating to make the transition to life on the outside a smooth one.

The birth of a newborn is a miraculous event. I am one of the fortunate people who get to participate in birth, and I get paid. Something I have come to realize is that many people are unaware of the miracle of a newborn. It’s just so astounding that we go from a liquid life, receiving oxygen from the momma via the placenta, to breathing air within seconds. Kuinka valitsen oikeanlaisen katetrin? Kun virtsaaminen ei onnistu, tarvitaan katetria.

Kuinka valitsen oikeanlaisen katetrin?

Mutta millaista? Uroterapeutti Seija Salomaan puhelin soi. Kyseessä on tyypillinen tapaus. Palvelutalossa asuvan vanhuksen vaippa ei riitä ja peti on öisin usein märkä. Hoitaja kysyy, mikä avuksi. Kun paksuinkaan vaippa ei riitä, kyseessä voi olla ylivuotoinkontinenssi. Mainos (teksti jatkuu alla) Ylivuotoinkontinenssi johtuu siitä, että virtsarakko tyhjenee huonosti. Tiedätkö, mikä on familiaalinen hyperkolesterolemia? Tuhannet suomalaiset sai... Tauti kymmenkertaistaa riskin sydän- ja verisuonisairauksien kehittymiseen jo varhaisessa elämänvaiheessa.

Tiedätkö, mikä on familiaalinen hyperkolesterolemia? Tuhannet suomalaiset sai...

FH-tauti eli familiaalinen hyperkolesterolemia on yksi yleisimmistä perinnöllisistä sairauksista Suomessa. Suomen Sydänliiton mukaan jopa yli 10 000 suomalaista sairastaa sitä, suurin osa tietämättään. FH-taudissa veren LDL-kolesteroliarvo kohoaa heti syntymän jälkeen. Se kymmenkertaistaa riskin sydän- ja verisuonisairauksien kehittymiseen jo varhaisessa elämänvaiheessa. Ilman hoitoa puolet FH-miehistä sairastuu sydän- tai verisuonisairauteen 50 ikävuoteen mennessä, naiset noin kymmenen vuotta myöhemmin. Liitto huomauttaa, että perinnöllinen korkea kolesteroli on hoidettavissa lääkityksellä ja elintavoilla. Jos toisella vanhemmista on FH-tauti, on 50 prosentin mahdollisuus, että myös hänen lapsensa perii sairauden.