background preloader

Kids special education

Facebook Twitter

Ο Σχηματοφάγος και το πρόγραμμα διατροφής του! - Rodidees. Ο Σχηματοφάγος είναι ένα διασκεδαστικό παιχνιδι μαθηματικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δραστηριότητα αξιολόγησης για τα σχήματα αλλά και για τους αριθμούς.

Ο Σχηματοφάγος και το πρόγραμμα διατροφής του! - Rodidees

Ο Σχηματοφάγος, όπως δηλώνει και το όνομα του, τρώει μόνο σχήματα. 4Alexis - Β' δημοτικού. Online maths practice and lessons. 25 More DIY Educational Activities for Kids. We first shared 25 DIY Educational Activities for Kids.

25 More DIY Educational Activities for Kids

Now, we have even more educational activities for some high quality, at-home learning in all subjects. Since children can use a variety of approaches to learn new things, these are great for mixing in with what they are doing at school. These hands on practices are engaging, motivating, and all around fun for kids. They won’t even suspect they are learning! Προσέγγιση στη δυσκολία - στην αναπηρία - στο άτομο - στην οικογένεια. Αγαπητοί συνάδερφοι, Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών, μετά την επιτυχία των προηγούμενων τεσσάρων ημερίδων και διημερίδων Καινοτόμων και Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Αθήνα τα τρία προηγούμενα χρόνια (οι εισηγήσεις είναι αναρτημένες στον ιστότοπο: και ανταποκρινόμενη στην επιθυμία των συναδέρφων για συνέχιση της πρωτοβουλίας αυτής, διοργανώνει την 5η Διημερίδα Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής.

Προσέγγιση στη δυσκολία - στην αναπηρία - στο άτομο - στην οικογένεια

Η Διημερίδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 10 & 11 Μαΐου 2014. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση της επισυναπτόμενης φόρμας που περιλαμβάνει σύντομη περιγραφή (έως 400 λέξεις) του εκπαιδευτικού προγράμματος και των αποτελεσμάτων του. Η αποστολή-κατάθεση των προτάσεων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΕΕΠ (unionpeep@gmail.com), με την ένδειξη «Για τη Διημερίδα Ειδικής Αγωγής», μέχρι τις 20 Μαρτίου 2014. Το Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π. Το Γαλάζιο Κύπελλο: Ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά σε μετάφραση της Ζωρζ Σαρή. Το Γαλάζιο κύπελλο πρωτοκυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Το Γαλάζιο Κύπελλο: Ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά σε μετάφραση της Ζωρζ Σαρή

Ήταν ένα κείμενο που ξεχώρισε η Ζωρζ Σαρή και πρότεινε την έκδοσή του. Στη δική μας γλώσσα το βιβλίο έφτασε μέσω Γαλλίας: τα γαλλικά, μητρική γλώσσα της μεγάλης αγαπημένης μας Ζωρζ Σαρή, χρησίμευσαν ως γέφυρα για να μεταφερθεί από την ίδια το βιβλίο στα ελληνικά, με τη βοήθεια της γαλλικής του μετάφρασης από το γιαπωνέζικο πρωτότυπο. Στα γιαπωνέζικα το βιβλίο λεγόταν Οι μικροί άνθρωποι του σπιτιού κάτω από το δέντρο. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1959, μεταφράστηκε στα γαλλικά το 1975 και ξανά το 1996. Μαθηματικά - Α΄Δημοτικού. Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό - Γλώσσα Ε' και ΣΤ' Δημοτικού. Επικοινωνία Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας.

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό - Γλώσσα Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

Φτιάξε κόμικ. Discovery Kids. E-περιοδικό για το παιδικό βιβλίο και την ανάγνωση. Γειά σας από μια απελπισμένη συγγραφέα!

e-περιοδικό για το παιδικό βιβλίο και την ανάγνωση

Γιατί είμαι απελπισμένη; Επειδή μερικές φορές οι ήρωές μου με κάνουν ό, τι θέλουν. Το κακό παράγινε φέτος με τον Ισίδωρο και τον Ίνξορ.Ο Ισίδωρος είναι ο ήρωας των βιβλίων μου “Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός” και “Διακοπές στο σπίτι με τον Ισίδωρο”. Ζει στην Αθήνα, είναι μοναχοπαίδι και βαριέται. Ramkid / Παίξε μαζί μας. ADHD Hellas. OpenDyslexic. Why I LOVE Singapore Math. As you know, I hate Everyday Math.

Why I LOVE Singapore Math

I believe Singapore Math to be a far superior math curriculum. Singapore Math allows children to master concepts with visual, concrete support. (As opposed to a brief overview in Everyday Math.) I also love Singapore Math because my nine-year old, the one who hated math, now only sort-of-doesn’t-like-it and readily admits that her math teacher is the best teacher EVER. Untitled. Ειδική Διαπαιδαγώγηση. Βοηθήματα για το Δημοτικό. Ten Frame. Featured Education - SlideShare. Συννοσηρότητα. Η ΔΕΠΥ δεν εμφανίζεται συνήθως ως μεμονωμένη διαταραχή.

Συννοσηρότητα

Πολλά παιδιά με ΔΕΠΥ (65%) παρουσιάζουν μία ή και περισσότερες συνυπάρχουσες ψυχικές και αναπτυξιακές διαταραχές που συχνά περιπλέκονται με την εξέλιξη και τη θεραπεία της ίδιας της ΔΕΠΥ. Η επίπτωση της συννοσηρότητας στον ενήλικα είναι μεγαλύτερη (75%). Σύμφωνα με μελέτες, οι ενήλικες με ΔΕΠΥ παρουσιάζουν, κατά μέσον όρον, τρεις συννοσηρότητες. Οι συχνότερες συννοσηρές καταστάσεις είναι οι εξής: ειδικές μαθησιακές διαταραχές (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσαριθμησία),ειδικές αναπτυξιακές δυσκολίες (λόγου, συντονισμού των κινήσεων),διαταραχές εναντιωματικής συμπεριφοράς και διαγωγής,διαταραχές άγχους,διαταραχές συναισθήματος,διαταραχές με συμπτώματα τικς (σ. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ, ιδιαίτερα εκείνα στα οποία η διαταραχή δεν έχει διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί, έχουν αρκετές δυσκολίες που εκδηλώνονται στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και συχνά οδηγούν στα εξής:

Πέμπτη ...και καλύτεροι !!!: Ο Κεραυνός Μακουίν στις ελληνικές πόλεις... Απίθανα νέα!

Πέμπτη ...και καλύτεροι !!!: Ο Κεραυνός Μακουίν στις ελληνικές πόλεις...

Ο Κεραυνός Μακουίν βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς ο μεγάλος αγώνας για το κύπελλο Piston πρόκειται να γίνει στη χώρα μας! IMEakia. Πέμπτη ...και καλύτεροι !!!: Ώρα για προπαίδεια... Καιρός για παιχνίδι...Πόσο καλά ξέρεις την προπαίδεια; Δοκίμασε τις ικανότητές σου και δες πού χρειάζεται να βελτιωθείς...

Πέμπτη ...και καλύτεροι !!!: Ώρα για προπαίδεια...

Οδηγίες (το παιχνίδια είναι στα αγγλικά): Πάτησε "ΟΚ" για να ξεκινήσεις.Δες τον αριθμό στο επάνω μέρος της οθόνης, που γράφει "Multiplication facts for". ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ.Παρατήρησε τους αριθμούς με τα φωτεινά κουτάκια κάτω τους. Αν περάσεις το ποντίκι πάνω από το καθένα, θα σου δώσει πιθανές απαντήσεις του πολλαπλασιασμού αυτού του αριθμού με τον κεντρικό επάνω. Έχεις το θάρρος να δοκιμάσεις; (κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι) Αυτισμός - Άσπεργκερ Ελλάς. Autism Praxis.