Ull-tovning/Wool

Facebook Twitter

Garn Mönster Stickor Virknålar Online. Ullcentrum Öland - Webbutik. Mina tovade djur. Idag tänkte jag dela med mig av lite eget pyssel, nämligen några av de katter och hundar jag har tovat.

Mina tovade djur

Dessa bilder föreställer djur i skala 1:12, d.v.s. dockskåps-skala. Airedaleterriern mäter 6-7 cm på längden medan katterna mäter 3-4 cm.West Higland-terriern är ca 5cm lång. Jag har även börjat göra lite större djur på senare tid. Skalan blir då ungefär den dubbla. De är tovade med hjälp av kardflor (ospunnen ull) och filtnål (felting needle). Gunilla Rehn - Ull Och Krull - Hundar. Något som är väldigt roligt att tova är hundar.

Gunilla Rehn - Ull Och Krull - Hundar

Jag använder en ståltrådsstomme i mitten för att få den form och stadga som jag vill ha, och sedan tovar jag ullen runtom stommen. Huvudet är svårast att få till, jag vill ju gärna fånga det som är utmärkande för en speciell hundras.Jag gör hundar på beställning, gärna då en liten kopia på din egen hund. Då behöver jag förstås ett eller flera fotografier.

Se Order för mer information. Klicka på bilderna för att göra dem större. Så här nålfiltar du en kyckling... eller två. Det här behöver du: Gul, orange, svart och vit ullFiltnålar i de storlekar du känner dig bekväm med.

Så här nålfiltar du en kyckling... eller två

Jag använder mellan och fin nålEn sticka eller rundstavFiltunderlag Kropp. Tova ett djur « Creative Guides. Tova ett djur – guide i tre delar tidsåtgång: 2 – 2 1/2 h (fördelat på 2-3 tillfällen) svårighetsgrad: medelsvår-svår ämnesanknytning: bild relaterade guider: bild berättelser.

tova ett djur « Creative Guides

Tova en ullhund. Då så, då drar denna lilla “kurs” igång där jag kommer berätta hur jag går tillväga när jag tovar mina ullhundar.

Tova en ullhund

Jag ska göra en ullhund som ska se ut som en bearded collie. Första gången jag ger mig på den rasen så det kan bli spännande!