background preloader

Biokertészet

Facebook Twitter

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. - Szeret, nem szeret? Ötletek növénytársításhoz. Általánosságban azt érdemes betartani, hogy a társításnál a magasabb társnövényeket az ágyások sarkaiba helyezzük, hogy ne árnyékoljanak, az alacsonyabbak esetén a sorokban 4-5 tövet helyezzük.

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. - Szeret, nem szeret? Ötletek növénytársításhoz

Praktikus ötletek, ha biokertet szeretnél. „A biokert létrehozása egyszerű gondolat, de nagyon bonyolult feladat – állítja Kiszel Péter kertészmérnök. – Dísznövények, zöldségek, gyümölcsfák és a gyepfelület harmonikus egysége.

Praktikus ötletek, ha biokertet szeretnél

A biokertész ismeri és hagyja érvényesülni a természet törvényeit, mi több: alkalmazza azokat. Úgy hoz létre egyensúlyt a kert, a kórokozók, kártevők, továbbá azok ellenségei között, hogy nem használ vegyszereket – nagyon sok fáradsággal és törődéssel!” Az első lépés Telepítés előtt érdemes megmérni talajunk kémhatását, hiszen a növények más és más talajban érzik magukat jól. Vegyszermentes kertészkedés. Az alább olvasható pályamű díjat nyert a 2011-es "Légy aktív részese a Zöldmúzeum szerkesztésének" c. pályázaton "Zöld társadalom" kategóriában.

Vegyszermentes kertészkedés

Csatlós Zselyke munkája (amely eredetileg a Bókay Árpád Országos Biológia Versenyre készült). Rédei Kertimag Zrt. Népi fortélyok a kerti kártevők ellen:... - Virágot Mindenkinek. Kert, kertészkedés, metszés -, virágkötés - és gyógynövény tanfolyam. Növényi eredetű levek: A kártevők ellen készített kivonatokat - ha azokat közvetlenül akarjuk felhasználni -,két nagy maréknyi növényt 10 liter esővízbe és hagyjuk állni 24 órát, majd hígítás nélkül öntsük a gyökér tájékára, a károsodott növény köré a földbe, és ne a törzsre, a szárra, a nyélre, levelekre vagy virágokra.

Kert, kertészkedés, metszés -, virágkötés - és gyógynövény tanfolyam

Az a mondás járja, hogy mindezt telihold előtt tegyük Ha fogyó holdkor végezzük a műveletet, akkor kétszer annyi ideig hagyjuk állni a kivonatot. Csalánlé levéltetvek ellen A csalánlé nemcsak a levéltetvek ellen hatásos, de a növényeket is erősíti. Érdemes hetente egyszer megpermetezni vele a növényeket. Elkészítése: 5 kg zöld vagy 1 kg szárított nagy csalánt felaprítunk és 50 liter esővízben 5-15 napig állni hagyunk, amíg erjedni nem kezd.

Kertészet és Szőlészet - A szakma legrégebbi hetilapja. A vándorpoloska kistermelői panaszra került az érdeklődésünk középpontjába.

Kertészet és Szőlészet - A szakma legrégebbi hetilapja.

Többen jelezték, hogy a paradicsom érésekor sötét, kerekded, „pöttyös bogarak” lepték el a termést. A behozott példányokat sikerült azonosítani és kiderült, hogy azok a vándorpoloska (Nezara viridula) lárvái, melyek az érőfélben lévő paradicsomon táplálkoznak. Hogyan kell Bio módon védeni a kertet a kártevők ellen - Hogyankell.hu. Kártevőriasztó növények: nyílt ellenségeskedés a kertben. Bagira - Növény kártevők elleni védekezés. 5 természetes, de kíméletlen módszer kártevők ellen. Jelszó*:A jelszónak legalább 5 karakterből kell állnia, valamint tartalmazzon kisbetűt, nagybetűt és számot vagy speciális karaktert is Születési idő: Módosítva: 2015. január 21.

5 természetes, de kíméletlen módszer kártevők ellen

A Femina.hu és Retikul.hu honlapok (a továbbiakban: Honlapok, Weboldalak) üzemeltetője a Femina Média Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1139 Budapest, Teve utca 41., cégjegyzékszáma: 01-09-191082, adószáma: 24948692-2-41, e-mail: info@feminamedia.hu) (a továbbiakban: Szolgáltató vagy Femina Média Kft.). Mélymulcsolás. Mulcsozás. Talajtakarás a kertben. Biológiai védekezés az állati kártevők ellen - Növényvédelem - Növénydoktor. Utolsó változtatás: 2014-07-14 | Első közzététel: 2014-07-10 Szeretnéd a cikket a kedvenceid közé tenni?

Biológiai védekezés az állati kártevők ellen - Növényvédelem - Növénydoktor

Növénymentő trükkök nagyanyáink kiskertjéből. 2010.06.14. | Halmi Lukács A régi parasztházhoz tartozó konyhakertben nem permeteztek, nem műtrágyáztak, mégis gyönyörű zöldségek teremtek.

Növénymentő trükkök nagyanyáink kiskertjéből

Mi értelme van manapság a konyhakertnek? Az akciós zöldségek korában semmi más, mint hogy biztosan ismered a konyhaasztalra kerülő növény életútját, és biztos lehetsz abban, hogy a friss, lédús paradicsom nem robban szét a növényvédő szerektől. Ezért ha veszed a fáradságot, hogy a konyhakertet felásd, trágyázd, zöldséget ültess, majd locsold, kapáld, megvédd a kártevőktől, akkor törekedj arra, hogy a lehető legkevesebb mesterséges „adalékanyagot” használd.

Stevia növény gondozása. Nálunk még újdonságnak számít ez a csodanövény, de akinek sikerült már beszereznie, íme, a gondozása tavasztól őszig a fantasztikus édes növénynek.

Stevia növény gondozása

A stevia egy Dél Amerikából származó különleges csodanövény, amelyet az ott lakó indiánok fedeztek fel először. A növény különlegessége hogy levelei 30* édesebbek a cukornál, de mégsem hizlalnak. A belőle készült kivonat pedig 300* édesebb a fehér cukornál. Aki diétázik vagy cukorbeteg, szerezzen be egy ilyen növényt, mert nem kell mást tennie, mint letépni a levelet és beletenni teába, süteménybe, kávéba, ételbe. A stevia Hollandiából és más országokból érkezik be hozzánk. Májusban jöhet az átültetés egy nagyobb cserépbe. Májustól, ahogy melegszik az idő, úgy kezd el növekedni a stevia is. Online kertészeti magazin, kert, kertészet, otthon, növény, dísznövény. Biotippek. Ma hazánkban nagyon sok Családnak van kisebb-nagyobb kertje, ahol szorgalmas munkával igyekszik megtermelni a család zöldség-gyümölcs szükségletét.

Biotippek

Ez kívánatos és szép dolog . Ezekben a kertekben azonban előbb-utóbb megjelennek a kórokozó gombák és az állati kártevők. Mit tesz a tulajdonos? Legtöbb esetben felkeresi a legközelebbi szakáruházat és vesz valamilyen vegyszert, amellyel megpermetezi kertjét. Nagyon kevés azon felhasználók száma, akik a vegyszerekről bővebb információval rendelkeznének. -- Vagy Környezetbarát módon gazdálkodni, amelyhez a jövőben segítséget kívánunk nyújtani. Hogyan kezdjük az évet környezetbarát módon? Elsősorban kiskerttulajdonosoknak próbálunk hasznos tanácsokat adni. Részleges tápanyag és nyomelemhiáy lép fel, elszaporodnak a fajspecifikus kártevők, amelyek a növény fő károsítói. Konkrét terv esetén nyomon tudjuk követni, hogy ugyanerre a területre csak 2-3-4 év elteltével kerüljön vissza az illető növény.