background preloader

Αυτοβελτίωση

Facebook Twitter

Τι να κάνετε όταν όλα σας πάνε… στραβά. Τα 8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε όταν όλα μας πάνε στραβά. Ειδικά το τρίτο θα σας αλλάξει την ζωή. Ο Μάρκ και ο Έιντζελ είναι δύο παθιασμένοι συγγραφείς, χάκερ της ζωής και δημιουργοί του Best Seller «1000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά».

Τα 8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε όταν όλα μας πάνε στραβά. Ειδικά το τρίτο θα σας αλλάξει την ζωή.

Η λίστα που ακολουθεί αποτελείται από τα 8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα πάνε σας στραβά. «Κάθομαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιμένοντας να μου αφαιρέσουν και τα δυο μου στήθη. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθω τυχερή. Μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας. Είμαι μια 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο τελευταίο δωμάτιο του διαδρόμου, λίγο πριν αρχίσει το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου.

20 πράγματα που πρέπει να κάνετε στα 30 σας, για να νιώθετε υπέροχα στα 50 σας. Ερευνητές διενήργησαν μια έρευνα με σκοπό να μάθουν το μυστικό για μια πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή.

20 πράγματα που πρέπει να κάνετε στα 30 σας, για να νιώθετε υπέροχα στα 50 σας.

Για τον λόγο αυτό ρώτησαν ανθρώπους 50 χρονών ή μεγαλύτερους, τι συμβουλές θα έδιναν στους τριαντάρηδες, για ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον. Οι απαντήσεις τους ήταν πολύ απλές, αλλά ταυτόχρονα έκρυβαν μεγάλη σοφία. Δείτε παρακάτω 20 συμβουλές για ένα πιο χαρούμενο μέλλον, από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία. Μην καπνίζετε. 35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μεγαλώνοντας. Μετά από χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μεγαλώνοντας

Ξεκίνα τις αλλαγές πριν τα χρόνια περάσουν και μετανιώνεις… 1) Που δεν ταξίδεψες όσο περισσότερο γίνεται, όταν σού δόθηκε η ευκαιρία. Mεγαλώνοντας θα αντιληφθείς πως τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα όσο είσαι νέος και πολύ πιο οικονομικά, ειδικά αν αποκτήσεις οικογένεια και πρέπει να πληρώνεις για τρία ή και τέσσερα επιπλέον άτομα. 2) Που δεν έμαθες μια ξένη γλώσσα. Ειδικά αν έχεις φάει άπειρες σχολικές ώρες για να μάθεις κάποια που έχεις εντελώς ξεχάσει -π.χ. λατινικά ή αρχαία ελληνικά. Πριν πεθάνω κόρη μου θα ήθελα να σου έχω μάθει… Το γράμμα που έγραψε ο Χόρχε Μπουκάι στην κόρη του είναι γεμάτο σοφία και πολύτιμες συμβουλές.

Πριν πεθάνω κόρη μου θα ήθελα να σου έχω μάθει…

Είναι μάθημα ζωής σαν και αυτά που δίνει στους αναγνώστες του μέσα από τα βιβλία του. Πριν πεθάνω, κόρη μου, θα’θελα να’μαι σίγουρος ότι σου έμαθα: Να χαίρεσαι τον έρωτα Να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου Να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου. Τα 40 είναι τα νέα 30. Ο Βίκτωρ Ουγκό τα αποκαλούσε «τα γηρατειά της νιότης» - Σήμερα οι ψυχολόγοι τα χαρακτηρίζουν «ώρα αιχμής της ζωής» - Γιατί οι σημερινοί σαραντάρηδες είναι πιο νέοι από ποτέ; Ηταν 13 απριλίου του 1970 όταν βγήκε στις αίθουσες η κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη «Μια τρελή... τρελή... σαραντάρα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ομώνυμο ρόλο.

Τα 40 είναι τα νέα 30

Εντελώς διαφορετικά τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας τότε από τα σημερινά και η ηρωίδα, «χήρα και τσαχπίνα», υπέφερε από τη στενοκεφαλιά του οικογενειακού της περιβάλλοντος, που την ήθελε να ξαναπαντρευτεί με έναν πλούσιο ηλικιωμένο, ενώ εκείνη αγαπούσε έναν συνομήλικό της μουσικό (Ανδρέας Μπάρκουλης). Ξαναβλέποντας σήμερα αυτή την ταινία, συνειδητοποιείς πόσο έχουν αλλάξει - ευτυχώς - τα στεγανά.

Το δίλημμα εκείνης της εποχής, αν δηλαδή μια γυναίκα στα 40 θα κάνει ό,τι επιτάσσει η οικογένειά της ή θα ακολουθήσει την καρδιά της, μοιάζει με ανέκδοτο σήμερα. Κι εμείς τι πάθαμε που μεγαλώσαμε έτσι; – Γίναμε έτσι… Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός… γράφει η Κατερίνα Κοντογιαννάτου, Ψυχολόγος ΑΠΘ – Ειδ. στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συντονίστρια Σχολών Γονέων Στην παραπάνω φράση ο Βίλχελμ Μπους εσωκλείει σύντομα και περιεκτικά τη δυσκολία – κι ό,τι αυτή προϋποθέτει ή συνεπάγεται – του να είναι κανείς όχι τέλειος, αλλά ένας αρκούντως καλός γονιός.

Κι εμείς τι πάθαμε που μεγαλώσαμε έτσι; – Γίναμε έτσι…

Εξάλλου τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και τέλεια παιδιά, κι αυτό είναι κάτι, που χρειάζεται να κρατάμε καλά στο νου μας. Όταν κάποιος γίνεται γονιός, τότε είναι η στιγμή που έρχεται στην επιφάνεια το δικό του εσωτερικό παιδί, των δικών του παιδικών χρόνων, έρχεται ξανά σε επαφή με το παρελθόν του, με τα τραύματά του.

Και μπορεί είτε να υποκύψει σ’ αυτά και να τα αναπαράγει, διαιωνίζοντας με τη σειρά του αυτό το φαύλο κύκλο γενεών, είτε μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τις πληγές του, σπάζοντας τον κύκλο. Πως σαμποτάρεις την ευτυχία σου. Πολλές φορές το μόνο εμπόδιο για την ευτυχία μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Πως σαμποτάρεις την ευτυχία σου

Ξυπνάς κάθε πρωί και αισθάνεσαι πως δεν είσαι ευτυχισμένος και πιστεύεις πως αυτό οφείλεται στη μοίρα, τα άστρα, το πεπρωμένο, την κακή σου τύχη, το μάτι…και ένα σωρό άλλες δεισιδαιμονίες. Παρακάτω θα διαπιστώσεις πως το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την ευτυχία είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Συμπεριφορές που έχουμε υιοθετήσει όλοι, λίγο ή πολύ, στη ζωή μας που δεν μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι: Αναζητάς το τέλειο. Πόσο απολαμβάνεις τη ζωή; - Κουίζ. Για τον καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα Frank M.

Πόσο απολαμβάνεις τη ζωή; - Κουίζ

Wanderer, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος την ανθρώπινη συνείδηση και αντίληψη, το πόσο απολαμβάνουμε τη ζωή εξαρτάται από το κατά πόσο είμαστε συνειδητοί και πόσο έχουμε εμείς τον πραγματικό έλεγχο της ίδιας της ζωής μας. Σύμφωνα με τις έρευνές του, τα δύο πράγματα που μας στερούν την ευτυχία είναι (α) το να ζούμε κάτω από την κυριαρχία του Εγώ, χωρίς μάλιστα να το συνειδητοποιούμε, και (β) το να χάνουμε την επαφή μας με το Εδώ και Τώρα.

Έτσι, έχει καταλήξει στο ότι μπορούμε να μετρήσουμε πόσο ευτυχισμένοι είμαστε με βάση τρία κριτήρια: σε τι βαθμό… …στην καθημερινότητά μας λειτουργούμε με το Εγώ,…έχουμε καταφέρει να υπερβούμε το Εγώ,…ζούμε στο Εδώ και Τώρα. Το Εγώ, όπως λέει ο Wanderer, χτίζεται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας και διαμορφώνει την προσωπικότητά μας για όλη μας τη ζωή. Για όλους όσοι ασχολούνται με την αυτοβελτίωση, το όνομα του Eckhart Tolle έχει γίνει συνώνυμο της φράσης «ζω στο εδώ και τώρα». By Αντικλείδι , Συναφές: 25 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε. "Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω τον χρόνο και να κάνει μια νέα αρχή, ο καθένας όμως έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος.

25 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

" Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που μας κρατούν κρατούν προσκολλημένους στο παρελθόν. Μερικές ιδέες για το τι είναι καλό να σταματήσουμε: Σταματήστε να ξοδεύετε χρόνο με λάθος ανθρώπους. - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας στεναχωρούν. 25 πράγματα που πρέπει να ξεκινήστε να κάνετε. Γιατί Αξίζει να Ρισκάρουμε; Οι περισσότεροι από εμάς διαλέγουμε την εύκολη δίοδο και τον πιο πολυταξιδεμένο δρόμο για να πορευτούμε στη ζωή μας, αποφεύγοντας να εκτεθούμε σε τρίτα πρόσωπα και κυρίως στον εαυτό μας.

Γιατί Αξίζει να Ρισκάρουμε;

Η Δύναμη της Μάζας και της ασφαλούς -επισφαλώς οριοθετημένη- κουλτούρας γύρω από την αντίληψη που έχουμε διαμορφώσει και αποφασίσει να εφαρμόσουμε σε καθημερινή βάση, τείνει να υπερκαλύψει τη μοναδικότητα του ατόμου. Ακολουθούμε μια ρουτίνα σκέψεων, εκφράσεων, ενεργειών και συναισθημάτων, η οποία δε ξεφεύγει από τη νόρμα της τάξεως των πραγμάτων.

Ποιός να συγκριθεί μαζί σου. Ο Αινστάιν είχε πει: “Όλοι είναι ιδιοφυίες. Αν όμως κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώνει στα δέντρα, θα περάσει όλη του τη ζωή νομίζοντας ότι είναι ηλίθιο”. Είτε το μάθαμε ως παιδιά, είτε μας το “πέρασε” η κοινωνία έτσι όπως είναι δομημένη σήμερα, γεγονός είναι ότι όλοι συγκρίνουμε. Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με όλους τους άλλους και σε πολλές, πάρα πολλές περιπτώσεις, τον βρίσκουμε χειρότερο ή σε χειρότερη μοίρα. ΑΡΘΡA - Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Αυτοεκτίμηση - Αυτοπεποίθηση: Ο δρόμος προς την αυτογνωσία. ΕΚΠΑ: Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών - Αυτοπεποίθηση. Ευάγγελος Χ. Καραδήμας, Δρ. Ψυχολογίας της Υγείας Συνεργάτες: Φλωρεντία Μπακομήτρου Αικατερίνη Σκαπετορράχη Ιωάννα Καπράλου.

Αγάπησε τον εαυτό σου και οι άλλοι... θα σε αγαπήσουν! Η αγάπη και η εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας είναι οι δυο πυλώνες που επιτρέπουν την είσοδο της αυτοεκτίμησης. Όπως δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε κάποιον αν δεν τον εμπιστευόμαστε, ούτε να τον αγαπήσουμε αν δεν τον αποδεχτούμε, έτσι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε και τον εαυτό μας αν δεν τον εμπιστευτούμε, ούτε να τον αγαπήσουμε αν δεν τον αποδεχτούμε όπως ακριβώς είναι: με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του.

Αγαπώ τον εαυτό μου, σύμφωνα με τους ειδικούς της ανθρώπινης ψυχολογίας και συμπεριφοράς, σημαίνει ότι ενδιαφέρομαι γι αυτόν, τον φροντίζω, του αναγνωρίζω το δικαίωμα να υπάρχει και να εκφράζεται αυθεντικά. «Άτομα χωρίς αγάπη για τον εαυτό τους, κι επομένως χωρίς αυτοεκτίμηση», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια κ. Νάνσυ Χριστοφόρου, «τείνουν να παραμελούν τον εαυτό τους και σε ακραίες περιπτώσεις να αυτοκαταστρέφονται». Αυτογνωσία: Εδώ είναι το ταξίδι… Εαυτός Αληθινός Αναζητείται. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει «εαυτός» (πόσο μάλλον «αληθινός εαυτός») ή αν πρόκειται για κοινωνική κατασκευή, οι άνθρωποι (στο δυτικό κόσμο…) όταν αναφέρονται στο πρόσωπο τους και την εμπειρία τους χρησιμοποιούν κατά κόρον φράσεις όπως: «είμαι ή δεν είμαι ο εαυτός μου», «έχω χάσει ή πρέπει να βρω τον εαυτό μου» και «θέλω ή δεν θέλω να γίνω ο εαυτός μου». Κρατώντας αποστάσεις από τις θεωρητικές διαμάχες γύρω από την έννοια του εαυτού, το κείμενο αυτό αναφέρεται στη διαδικασία μέσα από την οποία γινόμαστε ο «αληθινός», «πραγματικός» ή «όπως – θέλετε – πείτε τον» εαυτός μας.

Γιατί οι σημερινοί 40άρηδες είναι πιο νέοι από ποτέ; Ο Βίκτωρ Ουγκό τα αποκαλούσε «τα γηρατειά της νιότης» – Σήμερα οι ψυχολόγοι τα χαρακτηρίζουν «ώρα αιχμής της ζωής» – Γιατί οι σημερινοί σαραντάρηδες είναι πιο νέοι από ποτέ; Ηταν 13 απριλίου του 1970 όταν βγήκε στις αίθουσες η κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη «Μια τρελή… τρελή… σαραντάρα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Το σύνδρομο της "ελληνικής οικογενειακής πολυκατοικίας": Δυναμική & ψυχοπαθολογία. Wellteliko.pdf. Ροή εναντίον Κατάθλιψης. Πώς ο χώρος μάς βοηθάει να μην ταυτιζόμαστε με τις εμπειρίες. Φανταστείτε για μια στιγμή ένα φωτογραφικό άλμπουμ με διαστάσεις 50εκ x 100εκ. Τώρα φανταστείτε μια μικρή φωτογραφία κολλημένη στη μέση μιας σελίδας αυτού του άλμπουμ.

Οι πέντε μπάλες και η ισορροπία στη ζωή. Φανταστείτε τη ζωή σας σαν το παιχνίδι του ζογκλέρ, που πετάει διαδοχικά στον αέρα πέντε μπάλες με το ένα χέρι, τις πιάνει με το άλλο και τις ξαναπετάει διαδοχικά για να επαναλάβει την κυκλική διαδικασία όση ώρα διαρκεί η παρουσίασή του. Ο δεκάλογος του αρνητικού ανθρώπου. Fixed vs. Growth: The Two Basic Mindsets That Shape Our Lives.

“If you imagine less, less will be what you undoubtedly deserve,” Debbie Millman counseled in one of the best commencement speeches ever given, urging: “Do what you love, and don’t stop until you get what you love. Work as hard as you can, imagine immensities…” Far from Pollyanna platitude, this advice actually reflects what modern psychology knows about how belief systems about our own abilities and potential fuel our behavior and predict our success. Much of that understanding stems from the work of Stanford psychologist Carol Dweck, synthesized in her remarkably insightful Mindset: The New Psychology of Success (public library) — an inquiry into the power of our beliefs, both conscious and unconscious, and how changing even the simplest of them can have profound impact on nearly every aspect of our lives.

One of the most basic beliefs we carry about ourselves, Dweck found in her research, has to do with how we view and inhabit what we consider to be our personality. Όταν η Ζωή Αναβάλλεται. Κλείνοντας έναν κύκλο, από τον Πάολο Κοέλιο. Η κατάρα του να είσαι πάντα το καλό παιδί. Το νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις. Τα 40 είναι τα νέα 30. 8 τύποι ανθρώπων που πρέπει να απομακρύνετε από δίπλα σας. Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά. Η αυτοεκτίμηση μετά τα 40 - Αντικλείδι. Alice Miller - Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας. 35 πράγματα για τα οποία θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μεγαλώνοντας. 29 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. 5 μαθήματα ζωής. 9 επιλογές που θα μετανιώσετε στο σύντομο μέλλον. 10 καταστροφικά λάθη στον τρόπο σκέψης μας - Αντικλείδι. Η ζωή μας ξαναρχίζει μετά τα 46 μας χρόνια! Οι τρεις αλήθειες (Σύμφωνα με τον Χόρχε Μπουκάι)

Ζεις σύμφωνα με τις αξίες σου; Παρακαλώ μη βοηθάτε τα παιδιά μου, Kate Bassford Baker. 50 βιβλία που αξίζει κάποιος να διαβάσει. - Αντικλείδι. Από το βιβλίο ”Να ζεις,να αγαπάς και να μαθαίνεις” του Λεο Μπουσκάλια! (β μέρος) - Αντικλείδι. Ποιός είμαι. Υπενθυμίσεις για δύσκολους καιρούς‬ - Αντικλείδι. Πέντε μυστικά ζωής από τους ηλικιωμένους - Αντικλείδι. Όλοι είχαν προειδοποιηθεί να μην αγγίξουν αυτή τη γάτα. Ένας άντρας όμως το έκανε και του άλλαξε τη ζωή. Το σύνδρομο της Ελληνικής οικογενειακής πολυκατοικίας. Η Αρχή του Κενού: Απλές αλήθειες που μας διαφεύγουν. «50 μαθήματα ζωής που δεν διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία» - Αντικλείδι. 10 συνήθειες που κλέβουν την ευτυχία σας.