background preloader

News

Facebook Twitter

Ни дня без работы над собой: Анастасия Люстина, проект LeClick.ru - StartupWomen. Сегодня рассуждаем про нишу Food с Анастасией Люстиной, CEO проекта LeClick.ru. LeClic – это интернет-сервис по поиску и бронированию ресторанов online. Данная ниша в России только развивается, однако мировые тенденции показывают, что рано или поздно наш ресторанный рынок уверенно перейдет в online-пространство. Для пользователей это очень удобный и гибкий сервис поиска и бронирования. Для ресторанов LeClick предлагает решение по электронному управлению резервами ресторана и ведению клиентской базы.

У меня два образования – одно экономическое, второе более специализированное – менеджмент в IT. Идея родилась достаточно органично – я просто очень люблю вкусно поесть и желательно в красивой обстановке! Изучив существующие ресурсы, я поняла, что удобных и гибких сервисов с достаточным количеством параметров поиска и подбора ресторанов, у нас на рынке нет. На международном рынке есть свои известные игроки – это OpenTable в США и Bookatable.com в Европе. Новых знакомств! Jablečný dort | Vitakuchařka.

11. ledna 2009 v 22:47 | vitarian | Mandle nebo jiné ořechy, datle, mletou skořici, jablka (červená, sladší), banány, citronovou šťávu, strouhaný kokos Nejprve potřebujeme vytvořit oříškový základ (na jeden středně velký dort potřebujeme cca 400g mandlí a 150g datlí bez pecek): mandle/ořechy namočíme do vody na několik hodin. Potom je scedíme a rozdrtíme v mixéru spolu s datlemi. Výsledkem by mělo být hutné homogenní těsto. Jablečná náplň: Oloupaná jablka nastrouháme najemno. Recept získal první cenu v soutěži o nejlepší vánoční bezlepkový recept 2006! Welcome To Social Innovation Summit. RECENZE: Coldplay omámili. Hravostí, muzikou a dokonalou show.

Tohle Praha dlouho nezažila. Do Edenu totiž evidentně dorazili srdcaři - jak hudebníci, tak fanoušci, kteří věděli, na co jdou a že je to zkrátka bude bavit. Nikdo neremcal, všichni sborově zpívali, dokonce nad hlavami mávali francouzskými holemi a nechali se unášet velkolepou výpravou. Jakkoli by se ovšem mohla zdát přeplácaná a pro někoho snad i cirkusová, Coldplay de facto přivezli podívanou vystavěnou na jednoduchých nápadech.

V těch je, jak se obecně ví, krása. Blikající náramky nahradily dnes již standardně svítící mobily, konfety vybuchují na kdejakém koncertu, lasery používá už i Metallica a nafukovací míče už jsou jen bonus. Tedy nic nového pod sluncem. Coldplay na svém aktuální turné propagují konceptuální album Mylo Xyloto. Las Vegas i matějská aneb blikající ráj S prvním ohňostrojem na scénu doslova vskakuje frontman Chris Martin. Coldplay (Praha, 16. září 2012) "Dobrý večer," ozývá se česky z Martinových úst. Pastvu pro oči však umocňuje onen tisíckrát zmíněný náramek. Konference Inovace & inspirace 2012. Z chudého Jana z Česka je bohatý John. Vydělává miliony dolarů. V roce 2008 rozjel John Vanhara například službu, která umožňuje výhodné nakupování v amerických internetových obchodech.

Dnes je to jedna z nejrychleji rostoucích firem v USA. "Věřím, že se dá začít podnikat v jakémkoliv oboru a najít způsob, jak s minimálními náklady udělat velmi úspěšné podnikání," říká podnikatel. Jako mladík jste byl umělec, maloval obrazy velkého formátu. To by vás ale neuživilo, proto jste se pustil do malování reklam na fasády domů. Kolik toto první podnikání vynášelo? Jak jste naložil s prvními podnikatelskými zisky? Jaký je váš vztah k penězům, jaké finanční zásady se držíte? Utrácel jste někdy i bez rozmyslu? Dnes jste finančně nezávislý a na svém blogu píšete – neptejte se mě na částky, co teď platím na daních. Je podnikání včetně placení daní z příjmů v USA jiné než tady? Mám třeba fixované velmi nízké úroky na 20 let na koupi komerčních skladů.

Vlastníte jednu z nejrychleji rostoucích firem v USA. Teď je jen a jen na vás, kolik času svému byznysu věnujete. Moře financí - Osobní finance pod kontrolou. Píšete firemní web? Profesionálové radí, jak napsat text, který zaujme - Podnikatel.cz. Připravujete web, tiskovou zprávu nebo časopis pro klienty? S ledajakým textem určitě nevystačíte. Na psaní účinných textů jsme se zeptali profesionálů. Firmy a samostatní podnikatelé se prezentují navenek i dovnitř firmy mnoha textovými výstupy. Internetovými stránkami, obchodní korespondencí v papírové i elektronické podobě, vydáváním tiskových zpráv, newsletterem pro klienty nebo časopisem pro své zaměstnance a dalšími marketingovými materiály.

Server Podnikatel.cz se zeptal profesionálů z oblasti PR, marketingových poradců a copywriterů (textařů), jak takové texty pojímat a jak k nim celkově přistupovat. Víte, co chcete a pro koho píšete? Každý textový výstup musí mít svůj smysl a cíl, konstatuje copywriter Martin Tomčík. Srozumitelnost, konzistence, jasně sdělená myšlenka a také jasně sdělené hodnoty. V podobném duchu hovoří také Ondřej Sedláček, který se specializuje na reklamní poradenství, texty a scénáře. Nevymýšlejte si, nelžete. Řešte problémy zákazníků Pozor na mobily. Projektové řízení. Ať už si to uvědomujeme či ne, my lidé řídíme různé projekty, když děláme něco, co má předem daný cíl, začátek a konec. Někdo je v tom přirozeně dobrý, jiný si počíná hůře. Úspěšnost svých projektů může ale každý zvýšit přenesením pozornosti a důrazu na způsob, jakým jsou tyto projekty řízeny.

Nezkreslené vnímání projektového řízení je poněkud ztíženo skutečností, že se z něj stala módní záležitost. Například některé velké firmy dělají z vlastních projektů úplnou vědu okázalým užíváním cizích pojmů. Lidé vždy byli, jsou a budou schopni úspěšně realizovat své projekty všeho druhu. Pokud vám dosud není jasné, o čem že to projektové řízení vlastně je a jak to souvisí s vámi, dovolil bych si malé přirovnání. Definice projektového řízení Projekt je činnost, která má jasně daný cíl, začátek a konec. Výhody lepšího řízení projektů Při posuzování úspěšnosti projektu je asi nejdůležitější, zdali byl vůbec zdárně dokončen.

Zásady úspěšných projektů Příklady z praxe Zapomínáte? Závěr. Když magnát staví golfový resort, jsou z toho trumpoty. Recenze - Výroba lokálních lidových hrdinů bývá problematickým místem mnoha dokumentů tematizujících bezpráví. Přílišná adorace na jedné a démonizace na druhé straně často vyvolává nedůvěru. V případě snímku Lid vs. Donald Trump uváděném na Jednom světě však vidíme opozice tak jasně dané, že sympatie ke skotským vesničanům bojujícím proti aroganci moci a peněz jsou nevyhnutelné. Americký magnát získal s pomocí intervence skotského premiéra Alexe Salmonda vládní posvěcení k výstavbě rozsáhlého luxusního golfového komplexu v jedinečné přírodní lokalitě poblíž Aberdeenu. Dokumentarista Anthony Baxter začal o kauze natáčet film z čiré frustrace způsobené tím, jak se případ vyvíjí a jakým způsobem o něm referují místní média.

A jeho rozhořčení se hned od úvodních scén začíná přenášet i na diváka. Foto: Aktuálně.cz V cestě k luxusnímu resortu s hřišti a hotely nestojí jen hrstka místních, kteří odmítají opustit pozemky, na nichž strávili značnou část života.