background preloader

Aroundtheworld

Facebook Twitter

Fel YouTube. Unique Travel Destinations. Ingyen is talál szállást, aki elég kreatív. A legnagyobb fejtörést sok utazónak a szállásköltség okozza, pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy erre menjen el a nyaralásra szánt pénzünk java. Ha elrugaszkodunk attól, hogy megszállni kizárólag hotelszobában lehet, egy rakás lehetőség van arra, hogy olcsón, vagy akár ingyen jussunk szálláshelyhez. Úgy is fogalmazhatnék, csak akkor költ az ember sokat szállásra, ha úgy dönt. Biztos sokan hallottak már a couchsurfingről vagy a housesittingről. Előbbi esetében idegenek látnak vendégül minket a saját otthonukban, utóbbi pedig úgy működik, hogy a szállás fejében vigyázunk az ismeretlenek lakására, háziállataira. Kortól, kalandvágytól, egyéniségtől függően más és más megoldás jöhet szóba, úgyhogy összeállítottam egy listát, hogy segítsek a keresgélésben.

New Yorkban akár ilyen lakásban is lakhatunk ingyen Forrás: Kisgyörgy Éva Amikor egy idegen vendégszeretetét élvezzük Az is gyakran előfordul, hogy a házigazda és a vendég közös programokat szerveznek. Közös főzőcske Forrás: Csonka Gábor 5. On the road. Így fogunk utazni a jövőben. Az önvezető autók már úton vannak, és a robotok is beköltöztek a hotelekbe. Most jöhetnek a hologramok, a víz alatti szállodák, és akár az űrutazás is.

A technológiai fejlődés nem csak az önjáró autókat és a kényelmesebb szállodai szolgáltatásokat teszi lehetővé számunkra, a korlátok ledöntésével az utazás és a turizmus is izgalmas átalakuláson mehet keresztül a jövőben. Egy nemrégiben készült felmérésben ezer amerikai utazót kérdeztek meg arról, hogyan látják az utazás jövőjét 15 év múlva. Az olyan kézenfekvő ötletek, mint a digitális fizetési rendszerek és a szállodai appok elterjedése mellett számos izgalmas trend is körvonalazódni látszik. A Mars sem olyan távoli a virtuális sisakokkal Forrás: MS A virtuális és kiterjesztett valóság a nyaralásban is hasznunkra válhat, és már nem csak a tenger mellett kapcsolódhatunk ki – hanem akár a Marson is. A jövő hotelszobái Robotok állnak a recepción a japán Henna Hotelben Forrás: Henna Hotel Még egy rétegnyi valóság Edzés a virtuális valóságban.

Southeast Asia. Fürdés az Ördög-medencében (Viktória-vízesés), viktória, vízesés, zambia. Nagykép - A világ, ahogy az 1 százalék látja. A gazdagoknak sok pénzük van. -Ez talán a világ legegyszerűbb megállapítása, de vajon mennyire gazdag az, akinek valóban sok pénze van? Erről nem kapunk teljes képet, ha a gazdagságot csak a hollywood-i értelemben vett külsőségek szerint mérjük. A legnagyobb hedge fundok vezetői milliárd dolláros vagyonokon ülnek a nevük mégis ismeretlen a köztudatban.

A Harvard Business School arról kérdezte az amerikai embereket, mennyi lehet a jövedelemkülönbség a nagyvállalati vezetők és a legkisebb rangú dolgozóik között. A legtöbben harminszoros különbséget saccoltak, a valóság viszont meg sem közelíti ezt a becslést. A leggazdagabbak 350-szer több pénzt visznek haza, mint a legszegényebbek. Vagyoni egyenlőtlenség mindig létezett, de az elmúlt évtizedekben soha nem látott méreteket öltött világszerte. Egy amputált lábú férfi tisztítja a csillagokat a hírességek sétányán Hollywoodban.

Orr kisebbítő szépészeti beavatkozás Angliában. Lelőtt állatok egy vadász furgonjának platóján. Teljes vagyonát elajándékozza a szaúdi herceg. Meglepő bejelentést tett Alwaleed bin Talal szaúdi herceg: teljes vagyonát, azaz mintegy 32 milliárd dollárt adományoz karitatív célokra, elsősorban az éhezés és a szegénység felszámolását megcélozva. Persze azért így sem marad nincstelen. A milliárdos szaúdi herceg már nem először áldoz hatalmas összeget ilyen célokra, korábban már 3,5 milliárd dollárt adományozott az általa létrehozott Alwaleed Philanthropies karitatív alapítványnak. Most pedig teljes vagyonát, azaz 32 milliárd dollárt utal át a fenti szervezetnek, amit azzal magyaráz, hogy így szeretne tenni egy jobb világért, „a tolerancia, az elfogadás, az egyenlőség és a lehetőségek jegyében”.

Szeretnék segíteni a szegénység és az éhezés felszámolásában, a legszegényebb országok egészségügyi és oktatási fejlesztésében – idézi a herceg közleményét a CNBC. Alwaleed bin Talal, a milliárdos szaúdi herceg Forrás: Getty Images Először hazaadja a pénzt Alwaleed azt mondta, hogy Forrás: Bloomberg via Getty Images Bill Gates is meghatódott.

Hasznos

Buddhista gyűlölet. 2008 januárjában Burma, azaz Mianmar még sokkal mocskosabb diktatúra volt, mint ma. Meg is lepett, hogy Rangunban, a (csak hivatalosan nem) fővárosban lehetett kapni az Economist brit hetilap aktuális számát. Nem minden újságosnál, de a belváros egyik boltjában annyira nem is volt eldugva a pult alá. Egyetlen cikk volt csak belőle gondosan kitépve: amely az ország muszlim lakosságának sanyarú helyzetével foglalkozott. Nem volt világos, hogy a valószínűleg Thaiföldről becsempészett hetilapból egy hivatalos cenzor, vagy az óvatos boltos vágta ki a cikket. Diktatúrákban elég rettegésben tartani a lakosságot ahhoz, hogy saját maguk is lelkes cenzorokká váljanak.

Öt és fél év alatt a mianmari diktatúra lényegesen kevésbé ijesztő, azonban júniusban egy másik lap, az amerikai Time aktuális számát nem lehetett kapni. A muszlimok zsidók és cigányok Mianmar lakosságának többsége buddhista, ám egy jelentős kisebbség muszlim hitű. 220volt.hu - Canon nyári pénzvisszatérítés A buddhista bin Láden. Digital nomad. Őrült szelfivideó a világ egyik legveszélyesebb útján. A kínai hegyre rengeteg turista érkezik, és sokan le is zuhannak. A kínai Huasan-hegy 2154 méter magas, pallóit a világ egyik legveszélyesebb útjának tartják.

Ennek ellenére – vagy épp ezért – évről évre egyre több turista merészkedik a Huajin városa melletti hegyre egy kis adrenalinbombáért. Biztosítókötél nélkül Az alábbi videó készítőjének sincs tériszonya, sőt, a felvételen kifejezetten élvezni látszik az extrém helyzetet. Egy ponton még a biztosítókötelet is kicsatolja, és úgy készít magáról lélegzetelállító szelfit.

Az egyre több odalátogató turista miatt az elmúlt években némileg felújították az útvonalat, de még így is ijesztő végigmenni rajta. Vallási központ A második században a Huasan-hegy jelentős vallási központ volt, ahová egy taoista templomot építettek. Vilag. Vilagkoruli. Palawani nyár - Vifon Beach. Palawanról jöttél? Akkor voltál a legjobb helyen a Fülöp-szigeteken! Így zajlott a legelső beszélgetésem, amikor majdnem három, a szigeten töltött hét után megérkeztem Manilába. Azt ugyan nem tudhatom biztosan, hogy tényleg így van-e, mert máshol nem jártam az országban, de az egészen biztos, hogy az egyik kedvenc helyem lett. Az előző posztban megpróbáltam leírni, miért tartja olyan sok mindenki tökéletes helynek Palawant, de ez még csak a dolgok objektív fele. Így most jöjjenek azok a pillanatok, amik miatt Palawan életem egyik nagy nyaralása lett. Port Barton-i csendes napok A fene se gondolta, hogy az utazás egyik legjobb hetét egy olyan faluban fogom eltölteni, ahol csak este hat és éjfél között van áram, a földes utcákon esténként több csirkével találkozom, mint emberrel, a tengerparton pedig kiszáradt medúzatetemek foszladoznak.

Miután a busz átverekedte magát a sűrű esőerdőn, az utolsó hagyományos értelemben vett teendőm az volt, hogy becsekkoltam Mama Lucy villájába. Stories | Eric Lafforgue Photography. Ha unod a tömegturizmust: titkos rejtekhelyek a világban, amiket látni kell. Minden utazásőrült tudja, hogy a kívánságlistája nem rövidül, hanem csak egyre hosszabb és hosszabb lesz. Földünk hatalmas, tele felülmúlhatatlan látnivalókkal, és ha unod a tömegturizmust, a látványosságok előtt kígyózó sorokat, mutatunk néhány bámulatos célpontot, amit már most érdemes bejelölnöd egy térképen! Az új Maldív: Andamán-szigetek Míg a Maldív-szigetek, Mauritius és Thaiföld tömegesen vonzza az utazókat, az Indiai-óceánon található Andamán-szigeteket alig százezer turista keresi fel évente.

A mélyzöld trópusi erdők, a gazdag élővilág és a kristálytiszta tenger miatt az indiai szárazföldtől kb. 1000 km-re keletre fekvő sziget maga a földi paradicsom, de fő vonzereje az érintetlen korallzátonyokban és az aranyhomokos strandokban rejlik. Forrás: Thinkstock Life.hu tipp Long Island, Mayabunder és Diglipur páratlan élményt nyújt az ökoturistáknak, míg a Kis-Andamán sziget gyönyörű tengerpartjával, vízesésével és buja olajpálma-ültetvényével a béke és a nyugalom oázisa.

MIRADOR - "Kilátó a világra" 'How I visited every country in the world - without a single flight' Fast-forward 19 years and here I was charging through South America attempting to be the first person to visit every country without flying. I got to all 12 countries in just two weeks. As I returned across Molston Creek from Surinam into Guyana, I remember thinking “This will be easy!”

How wrong I was. The idea of doing the trip without using aeroplanes came about chiefly because people had already been to every country in the world, but nobody had yet done it without flying. Crossing into Chad The Caribbean was my first stumbling block. Using a combination of sailing boats, banana boats, container ships and cruise liners, I eventually managed to hitchhike my way around the West Indies. I took a container ship across the Atlantic to Iceland and then headed down to Europe.

Then I hit Africa. After being told there were no other options, I paid some Senegalese fishermen to take me in a pirogue (a little wooden canoe) to Cape Verde off the west coast of Africa. Roads & Kingdoms.