background preloader

Aroundtheworld

Facebook Twitter

Fel YouTube. Unique Travel Destinations. Ingyen is talál szállást, aki elég kreatív. A legnagyobb fejtörést sok utazónak a szállásköltség okozza, pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy erre menjen el a nyaralásra szánt pénzünk java.

Ingyen is talál szállást, aki elég kreatív

On the road. Így fogunk utazni a jövőben. Az önvezető autók már úton vannak, és a robotok is beköltöztek a hotelekbe.

Így fogunk utazni a jövőben

Most jöhetnek a hologramok, a víz alatti szállodák, és akár az űrutazás is. A technológiai fejlődés nem csak az önjáró autókat és a kényelmesebb szállodai szolgáltatásokat teszi lehetővé számunkra, a korlátok ledöntésével az utazás és a turizmus is izgalmas átalakuláson mehet keresztül a jövőben. Egy nemrégiben készült felmérésben ezer amerikai utazót kérdeztek meg arról, hogyan látják az utazás jövőjét 15 év múlva. Az olyan kézenfekvő ötletek, mint a digitális fizetési rendszerek és a szállodai appok elterjedése mellett számos izgalmas trend is körvonalazódni látszik.

Southeast Asia. Fürdés az Ördög-medencében (Viktória-vízesés), viktória, vízesés, zambia. Nagykép - A világ, ahogy az 1 százalék látja. A gazdagoknak sok pénzük van.

Nagykép - A világ, ahogy az 1 százalék látja

-Ez talán a világ legegyszerűbb megállapítása, de vajon mennyire gazdag az, akinek valóban sok pénze van? Erről nem kapunk teljes képet, ha a gazdagságot csak a hollywood-i értelemben vett külsőségek szerint mérjük. A legnagyobb hedge fundok vezetői milliárd dolláros vagyonokon ülnek a nevük mégis ismeretlen a köztudatban. A Harvard Business School arról kérdezte az amerikai embereket, mennyi lehet a jövedelemkülönbség a nagyvállalati vezetők és a legkisebb rangú dolgozóik között. A legtöbben harminszoros különbséget saccoltak, a valóság viszont meg sem közelíti ezt a becslést.

Vagyoni egyenlőtlenség mindig létezett, de az elmúlt évtizedekben soha nem látott méreteket öltött világszerte. Az 1%: kiváltságok az egyenlőtlenség korában című fotókönyv és kiállítássorozat azzal a megközelítéssel szeretne szakítani, ahogy a dokumentarista fotográfia a vagyont általában annak hiányával illusztrálja. Teljes vagyonát elajándékozza a szaúdi herceg. Meglepő bejelentést tett Alwaleed bin Talal szaúdi herceg: teljes vagyonát, azaz mintegy 32 milliárd dollárt adományoz karitatív célokra, elsősorban az éhezés és a szegénység felszámolását megcélozva.

Teljes vagyonát elajándékozza a szaúdi herceg

Persze azért így sem marad nincstelen. A milliárdos szaúdi herceg már nem először áldoz hatalmas összeget ilyen célokra, korábban már 3,5 milliárd dollárt adományozott az általa létrehozott Alwaleed Philanthropies karitatív alapítványnak. Most pedig teljes vagyonát, azaz 32 milliárd dollárt utal át a fenti szervezetnek, amit azzal magyaráz, hogy így szeretne tenni egy jobb világért, „a tolerancia, az elfogadás, az egyenlőség és a lehetőségek jegyében”. Szeretnék segíteni a szegénység és az éhezés felszámolásában, a legszegényebb országok egészségügyi és oktatási fejlesztésében – idézi a herceg közleményét a CNBC.

Hasznos

Buddhista gyűlölet. 2008 januárjában Burma, azaz Mianmar még sokkal mocskosabb diktatúra volt, mint ma.

Buddhista gyűlölet

Meg is lepett, hogy Rangunban, a (csak hivatalosan nem) fővárosban lehetett kapni az Economist brit hetilap aktuális számát. Nem minden újságosnál, de a belváros egyik boltjában annyira nem is volt eldugva a pult alá. Egyetlen cikk volt csak belőle gondosan kitépve: amely az ország muszlim lakosságának sanyarú helyzetével foglalkozott. Nem volt világos, hogy a valószínűleg Thaiföldről becsempészett hetilapból egy hivatalos cenzor, vagy az óvatos boltos vágta ki a cikket.

Diktatúrákban elég rettegésben tartani a lakosságot ahhoz, hogy saját maguk is lelkes cenzorokká váljanak. A muszlimok zsidók és cigányok Mianmar lakosságának többsége buddhista, ám egy jelentős kisebbség muszlim hitű. Digital nomad. Őrült szelfivideó a világ egyik legveszélyesebb útján. A kínai hegyre rengeteg turista érkezik, és sokan le is zuhannak.

Őrült szelfivideó a világ egyik legveszélyesebb útján

A kínai Huasan-hegy 2154 méter magas, pallóit a világ egyik legveszélyesebb útjának tartják. Ennek ellenére – vagy épp ezért – évről évre egyre több turista merészkedik a Huajin városa melletti hegyre egy kis adrenalinbombáért. Vilag. Vilagkoruli. Palawani nyár - Vifon Beach. Palawanról jöttél?

Palawani nyár - Vifon Beach

Akkor voltál a legjobb helyen a Fülöp-szigeteken! Így zajlott a legelső beszélgetésem, amikor majdnem három, a szigeten töltött hét után megérkeztem Manilába. Azt ugyan nem tudhatom biztosan, hogy tényleg így van-e, mert máshol nem jártam az országban, de az egészen biztos, hogy az egyik kedvenc helyem lett. Eric Lafforgue Photography. Ha unod a tömegturizmust: titkos rejtekhelyek a világban, amiket látni kell. Minden utazásőrült tudja, hogy a kívánságlistája nem rövidül, hanem csak egyre hosszabb és hosszabb lesz.

Ha unod a tömegturizmust: titkos rejtekhelyek a világban, amiket látni kell

Földünk hatalmas, tele felülmúlhatatlan látnivalókkal, és ha unod a tömegturizmust, a látványosságok előtt kígyózó sorokat, mutatunk néhány bámulatos célpontot, amit már most érdemes bejelölnöd egy térképen! MIRADOR - "Kilátó a világra" 'How I visited every country in the world - without a single flight' Fast-forward 19 years and here I was charging through South America attempting to be the first person to visit every country without flying.

'How I visited every country in the world - without a single flight'

I got to all 12 countries in just two weeks. As I returned across Molston Creek from Surinam into Guyana, I remember thinking “This will be easy!” How wrong I was. The idea of doing the trip without using aeroplanes came about chiefly because people had already been to every country in the world, but nobody had yet done it without flying. Plus, when you travel through a country on the bus or train, you get a richer, more rewarding experience and you can spend more time with local people.

Crossing into Chad The Caribbean was my first stumbling block. Using a combination of sailing boats, banana boats, container ships and cruise liners, I eventually managed to hitchhike my way around the West Indies. I took a container ship across the Atlantic to Iceland and then headed down to Europe. Then I hit Africa. It has been a hell of a trip. Roads & Kingdoms.