background preloader

EXTRA LEGALE MAATREGELEN

Facebook Twitter

Wat is voordeliger voor jou: extra cash of toch een bedrijfswagen? Nu er een wetsvoorstel voor een persoonlijk mobiliteitsbudget op stapel staat, lijkt het erop dat de bedrijfswagen een minder vanzelfsprekend extralegaal voordeel zal worden.

Wat is voordeliger voor jou: extra cash of toch een bedrijfswagen?

Een uitbetaling in extra nettoloon, een treinabonnement of een combinatie daarvan: er zal van alles mogelijk zijn. Wat is voordeliger voor jou? Geert Vermeir, manager juridisch kenniscentrum bij HR dienstverlener SD Worx legt uit: “Een eigen wagen kost een werknemer algauw zo’n € 450 per maand. Een bedrijfswagen kost de werkgever bij benadering even veel. Als je een gelijkwaardige loonsverhoging zou krijgen, dan zou de loonkost echter veel hoger zijn. Een bedrijfswagen is dus een slimme optie voor je werkgever, en jij bespaart geld dat je anders zou moeten uitgeven aan de aankoop van een auto, wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie en benzine. Keuzes in het mobiliteitsbudget Voor sommige mensen kan het straks toch interessant zijn om de bedrijfswagen in te leveren.

Combinatie van vervoersmogelijkheden. De meest gebruikte extralegale voordelen. Welke extralegale voordelen komen het vaakst voor en welke kwijnen weg op de achtergrond?

De meest gebruikte extralegale voordelen

We geven je een overzichtelijk lijstje. Hieronder zie je de ranglijst van de populairste extralegale voordelen, in een lijst gegoten door sociaal secretariaat SD Worx na een onderzoek bij ruim driehonderd Belgische bedrijven. De cijfers dateren van 2010, maar volgens SD Worx zou er het voorbije anderhalve jaar aan die rangschikking weinig veranderd zijn. Enkele opmerkingen bij de top 15. Je merkt dat het lijstje weinig verrassend oogt, op enkele voordelen na. Daarnaast dient opgemerkt dat de ranking opgemaakt is volgens het percentage van bedrijven dat een specifiek voordeel aanbiedt. Eigenlijk willen alle bedrijven hetzelfde: op een kostenefficiënte wijze zo veel mogelijk werknemers zo tevreden mogelijk maken om ze zo aan zich te binden en er hopelijk ook nog enkele nieuwe aan te trekken.

9 verrassende extralegale voordelen. Maaltijdcheques, een verplaatsingsvergoeding, een bedrijfswagen … Extralegale voordelen zijn populair.

9 verrassende extralegale voordelen

Werkgevers zijn enorm bedreven in het verzinnen van die alternatieve loonvormen, wegens fiscaal voordelig. Komt jouw baas minder creatief uit de hoek? Overloop dan deze lijst met tips om je loon te optimaliseren. Geen loonsverhoging in het verschiet, omwille van de crisis? Niet getreurd, want almaar meer bedrijven experimenteren met nieuwe manieren om hun werknemers aan zich te binden. Hoewel steeds meer bedrijven hun werknemers op individuele basis laten kiezen uit een aanbod aan voordelen, is dit niet voor alles mogelijk. De 7 meest vergeten extralegale voordelen. De bedrijfswagen, maaltijdcheques en groepsverzekeringen blijven de meest populaire extralegale voordelen.

De 7 meest vergeten extralegale voordelen

Maar er zijn nog tal van andere voordelen die fiscaal heel interessant zijn voor werknemer én werkgever. Ooit al gehoord van de aanvullende kinderbijslag (50 euro per maand) of de bureauvergoeding voor wie thuis een kantoor moet inrichten (119 euro per maand)? Zulke extralegale voordelen zijn zowel voor de werknemer als werkgever zeer interessant. Werkgevers zetten ze graag in om de loonkosten te optimaliseren en hun werknemers netto meer te laten overhouden. Bij werknemers zit de vraag naar flexibele verloning duidelijk in de lift zit en daarvoor zijn extralegale voordelen ideaal. De 7 meest vergeten extralegale voordelen 1. Werkgevers kunnen hun medewerkers met kinderen extra financieel ondersteunen met een aanvullende kinderbijslag, en dat tot maar liefst 50 euro per maand (per kind). 7 extralegale voordelen die je meestal over het hoofd ziet.

Een bedrijfswagen, maaltijdcheques of een groepsverzekering: het zijn vertrouwde én beminde extralegale voordelen.

7 extralegale voordelen die je meestal over het hoofd ziet

Maar werkgevers kunnen de loonkosten ook drukken met enkele minder gekende extralegale oplossingen die ook voor jou erg gunstig zijn. Misschien binnenkort eens met je baas gaan praten? 1. Verhoogd sociaal abonnement Veerle Michiels, Senior Juridisch Adviseur Kenniscentrum bij SD Worx: “Werkgevers zijn wettelijk verplicht om tussen te komen in de kosten als hun medewerkers met het openbaar vervoer naar het werk komen. 2. “De loonbonus heet officieel ‘niet-recurrent resultaatsgebonden voordeel’. 3.

“Naast het uitreiken van een bonus in cash als variabel loon, bestaat ook de mogelijkheid om beursgenoteerde aandelenopties te geven. 4. “De gelegenheidspremie is afgestemd op het individu. 5. “Dit is een vrij recent voordeel dat zeker zijn nut bewijst in het kader van flexibel werken. 6. “Werkgevers hebben de mogelijkheid om de energiekosten van hun werknemers te dragen. Wat zijn jouw extralegale voordelen waard? Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

Wat zijn jouw extralegale voordelen waard?

Extralegale voordelen maken bij starters gemiddeld 8 procent van het jaarsalaris uit. Wie aan de top staat, krijgt gemiddeld 22 procent van zijn loonpakket in deze vorm. Enkele voorbeelden. Je bent een starter Stel: een pas afgestudeerde professional krijgt een brutojaarsalaris van 40.000 euro. Maaltijdcheques: 4,9 euro per dag = 1.078 euro per jaarPensioensparen: 1.250 euro per jaar door de werkgeverHospitalisatieverzekering: 360 euro per jaar door de werkgeverTotaal netto: 2.688 euro = 12% van het nettoloon Je hebt 10 jaar ervaring.