background preloader

Sociologia

Facebook Twitter

Descripció Sociologia. Max Weber. Maximilian Weber (Erfurt, 21 d'abril de 1864 – Munic, 14 de juny de 1920) va ser un sociòleg, politòleg, filòsof, economista i jurista alemany. Fill major dels set que van tenir sa mare i son pare, un polític de l'Alemanya d'Otto von Bismarck. El seu germà menut Alfred Weber va ser també un destacat economista i sociòleg. El 1882 començà els seus estudis de dret a la Universitat de Heidelberg. També va estudiar en altres universitats, fonamentalment en la de Berlín, on es va dedicar especialment a la història. Es va fer càrrec de la redacció d'una de les primeres revistes dedicades a la sociologia, l'Arxiu de Ciències Socials. Durant la Primera Guerra Mundial va desenvolupar una forta crítica a la política bel·licista del II Reich. Els seus treballs comprenen molts aspectes i molt variats, i solament d'una manera parcial manifesten les tensions internes de l'autor i els seus enfrontaments amb els utilitaristes, els marxistes i els historicistes.

Biografia[modifica | modifica el codi] Anthony Giddens. Anthony Giddens (Londres, 18 de gener de 1938) és un sociòleg britànic, reconegut per la seva teoria de l'estructuració. Biografia[modifica | modifica el codi] Després llicenciar-se a la universitat, sent el primer membre de la seva família en fer-ho, fou nomenat director del London School of Economics and Political Science, professor de Sociologia a la Universitat de Cambridge i membre del consell de l'Institute for Public Policy Research al seu país.

Ideologia social[modifica | modifica el codi] Des del punt de vista acadèmic, els interessos de Giddens se centren en reformular la teoria social i re-avaluar la nostra visió del desenvolupament i la modernitat. Entre les seves aportacions en aquests àmbits es conta la teoria de l'estructuració i l'estudi dels canvis que a nivell social comporta la dissociació de l'espai i el temps, producte dels avanços tecnològics contemporanis. Hi ha quatre tipus de moviments socials segons Giddens: Obres[modifica | modifica el codi] Giddens, A. (1993). William Mills (inventor) Sir William Mills (24 April 1856 - 1932) of Sunderland was the inventor of the Mills bomb which was developed and manufactured at his factory in Birmingham, England.[1] The Mills bomb was the hand grenade most widely used by British and Imperial forces during the First World War.

He was knighted in 1922.[2] William Mills was born on 24 April 1856 in Wear Street, Southwick, Sunderland. He was the son of David Mills, a shipbuilder, and his wife Sarah Ann Kirkaldy.[3][4] It was recorded by the Sunderland historian James Watson Corder that David Mills had an interest in the Sunderland-based Mills shipbuilding firm, however it was actually run by his brothers George and John. By 1871, William Mills and his family had moved to 22 Camden Street, Sunderland.

After completing his apprenticeship, Mills spent seven years at sea, obtaining a first class Certificate as a Marine Engineer in 1884. Early in 1915, Mills opened the Mills Munitions Factory in Birmingham, making the Mills Bomb Hand Grenade. Émile Durkheim. Émile Durkheim (Épinal, Francia, 15 de abril 1858 – París, 15 de noviembre 1917) fue un sociólogo francés. Estableció formalmente la disciplina académica y, junto con Karl Marx y Max Weber, es considerado uno de los padres fundadores de dicha ciencia.

Durkheim creó el primer departamento de sociología en la Universidad de Bordeaux en 1895, publicando Las reglas del método sociológico. En 1896 creó la primera revista dedicada a la sociología, L'Année Sociologique. Su influyente monografía, El suicidio (1897), un estudio de los tipos de suicidios de acuerdo a las causas que lo generan, fue pionera en la investigación social y sirvió para distinguir la ciencia social de la psicología y la filosofía política. En su obra clásica, Las formas elementales de la vida religiosa (1912), comparó las vidas socioculturales de las sociedades aborígenes y modernas, con lo que ganó aún más reputación.

Teoría sociológica de Durkheim[editar] División del trabajo[editar] Concepto de estructura[editar]