background preloader

Språkutveckling och IT

Facebook Twitter

Träna svenska med IPad – Övning 1. ”Huset” | Nya Unga. Under några veckor framöver kommer jag dela ett antal exempel på hur jag använder Ipad i min undervisningen. Jag har kallat första övningen för ”Huset” och den går ut på att de skall läsa en beskrivande text om ett svensk rött hus, rita huset och sen lära sig göra en enkel film i Imovie Eleverna börjar med att läsa texten och stryka under de ord som de inte förstår, och som vi går igenom gemensamt. Sen är det dags att ta fram pennor och färg för att rita huset som det beskrivs. Här gäller det att följa texten så att alla detaljer kommer med. Alla hus blir olika och det är spännande att se hur eleven tolkar sin text. Eleverna lär sig snabbt och tycker det är kul att experimentera tillsammans och lära sig hur appen fungerar. IMovie är en enkel app som jag använder mycket i min undervisning, både för att göra egna enkla presentationer men också för eleverna att presentera vad de har gjort.

Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska. Hejsvenska.se Den här sidan är från Komvux Malmö Södervärn och är för nybörjare. Man väljer vilket tema man vill arbeta med men gången inom varje tema är bestämd och man måste klara av ett moment innan man går vidare till nästa. Nu finns möjligheten att installera hejsvenska.se på datorer för användning utan internet.Windows versionen Digitala spåret "Digitala spåret är ett projekt som har utfört av lärare på Botkyrka vuxenutbildning. Projektet har initierats av CFL, Centrum för flexibelt lärande, en myndighet som nu har upphört och vars verksamhet övergått till skolverketI korthet har målet varit att stimulera språkträning för SFI, svenska för invandrare och SAS, svenska som andraspråk.

Projektet avslutades 2007, men vi fortsätter i mån av tid att hålla sidan uppdaterad. " Kardia lärande "Här hittar du olika former av pedagogiskt material, digitalt och för nedladdning. Ba Ba Dum Testa dina svenska ordkunskaper. Akelius svenska Babel Lär dig språk med Babel. Bästa ordlistorna: YouTube-kanal. Språkutvecklande övningar med Kahoot! Med anledning av mitt förra inlägg där vi använde oss av Kahoot i elevernas språkutveckling har jag fått frågor om hur man kan använda Kahoot, om det behövs inloggning för eleverna mm. Därav skriver jag det här inlägget som enbart handlar om Kahoot och hur man kan använda sig av det i sin undervisning. Precis som alla andra verktyg tycker jag personligen inte att användandet av verktyget ska vara ett självändamål utan Kahoot bör ses som en resurs i lärandet som pågår. Använd Kahoot i det arbetsområde ni jobbar med! Hoppas det här inlägget ger svar på de frågor som uppstod i och med mitt förra inlägg!

Länk till förra inlägg: Kahoot är en webbresurs där du skapar ett konto (gratis) för att sedan skapa interaktiva frågesporter så kallade Quiz. Vad behöver eleverna? Kan jag använda befintliga Kahoot? Det finns en hel del publika Kahoot som andra har skapat. Hur gör jag? Förförståelse.